Περί ελληνικής καταγωγής και ιθαγένειας

Με ενοχλεί αφάνταστα η αλαζονική – κομπλεξική πεποίθηση που ενίοτε αναπαράγεται από τα μίντια και σχεδόν βαφτίζει Έλληνα όποιον έτυχε να έχει κάποιες προγονικές σχέσεις με την Ελλάδα. Τι κοινό έχουν για παράδειγμα ο ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, ο τραγουδιστής Τζορτζ Μάικλ, η πορνοστάρ Σάσα Γκρέυ, η σκηνοθέτης Νία Βαρδάλος, η κωμικός Τίνα Φέι, η ηθοποιός Τζένιφερ Άνιστον και ο Νικολά Σαρκοζί; Είναι κάποιοι από τους διάσημους ξένους… ελληνικής καταγωγής.

Η υποκρισία είναι πως τόσα χρόνια αντί να επιτρέπουμε την χορήγηση ιθαγένειας σε αυτούς που οφείλουμε, αναζητούμε την ελληνικότητα σε αναγνωρίσιμα πρόσωπα που στην καλύτερη περίπτωση κάνουν διακοπές στα κυκλαδίτικα νησιά. Αντί λοιπόν να προσπαθούμε να δώσουμε λάμψη στην ελληνική ταυτότητα, αντί να ζητάμε ολυμπιακά μετάλλια και δόξα ως αντάλλαγμα της παροχής ιθαγένειας, αντί να καυχιόμαστε για την ελληνική καταγωγή κάποιου που δεν έχει καμία ουσιαστική σχέση με τη χώρα, θα ήταν προτιμότερο να δώσουμε την ελληνική ιθαγένεια στα χιλιάδες παιδιά μεταναστών που γεννιούνται κάθε χρόνο στην χώρα μας, μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, σπουδάζουν εδώ και δεν γνωρίζουν άλλη πατρίδα από αυτή που έτυχε στους μετανάστες γονείς τους.

Α.Ν


77 Σχόλια

  1. Κρίμα που στην αρχή του 21ου αιώνα πρέπει κάποιος να γράψει για το αυτονόητο… Ζούμε σε μια εποχή όπου αυτό που οι παλιότεροι έλεγαν «κοινή λογική» φαντάζει δυσπρόσιτη σοφία για τον μέσο άνθρωπο…το φελέκι μου!

    Κρίμα να συμβαίνει το ίδιο και στον τόπο μας… Ας είναι έστω και σαν σκόρπιες σκέψεις διατυπωμένες μέσα στον κυβερνοχώρο, κάποια κύτταρα της κοινωνίας μας σκέπτονται ακόμα νηφάλια και απλά.

    Εύγε Φελέκι

  2. Sosta Β.Γ.
    Ax vre Isokrati… se ksexasame…

  3. αν έλληνας είναι αυτός που μετέχει της ελληνικής παιδείας,
    τα παιδιά του fame story, big brother κλπ, κλπ,
    είναι έλληνες;

  4. Ένα εύγε και από μένα!

    Επιτέλους με τους Ελληναράδες που έχουν στο αίμα τους μικρά ελληνικά κυανά αιμοσφαίρια!

  5. Σε βλέπω στην κόλαση.
    Παρέα με κάθε τι σκοτεινό.
    Αίμα βρε. Αίμαι ελληνικό.
    Να το πίνεις στο ποτήρι.
    Έχει διαφορά, από το άλλο. Το ξένο. ..
    Κάτι σε βαμπίρ συνήθειες.
    Ελληνικό και συνάμα εθνικό ό,τι δείχνει η ελληνική τηλεόραση σε εκπαιδευτικές εκπομπές πρωί μεσημέρι βράδυ.
    (Τα ερτζιανά και τηλεοπτικά κύματα είναι δημόσια περιουσία, εκχωρούμενη σε κάποιους , από κάποια κυβέρνηση.

  6. @αλέξανδρος ανδρουλάκης
    Mas aresei, de mas aresei (den mas aresei, den mas aresei!), nai….

    To oti i elliniki paidia exei ftasei ston pato, afto den alazei tin Isokratiki risi…

  7. Αυτά που λες, θα μπορέσουν να γίνουν πράξη μετά την Επανάσταση σ’ μια νέα κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει κράτος να τη διευθύνει! Γιατί κάθε κράτος, δηλαδή εξουσία-δύναμη, έχει τα δικά του κριτήρια επιλογής καθορισμένα από την ιστορική φάση.

    Προς το παρόν ζούμε σ’ ένα νεωτερικό έθνος-κράτος που ορίζει τα κριτήρια με βάση την εθνικότητα. Στις προνεωτερικές θρησκευτικές αυτοκρατορίες, το κυρίαρχο στοιχείο ήταν η θρησκευτική τοποθέτηση.

    Νομίζω όμως ότι και μετά την Επανάσταση, αν πάρουμε υπόψη μας τη σοβιετική εμπειρία, τα πράγματα δεν θα είναι καλύτερα. Αλοίμονο και κει, τότε, στους αναρχικούς,. τους τροτσκιστές, τις μειονότητες.

    Με δυο λόγια: Τη βάψαμε σύντροφοι!

  8. Το βάζω και στον Δρόμο με τις Φάμπρικες;

  9. Ναι, εννοείται και ευχαριστούμε!

  10. Ας μην ξεχνάμε και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που αποτυπώθηκαν στα επιλεκτικά γούστα και στο χώρο του αθλητισμού. Θυμηθείτε πόσο εύκολα πολιτογραφήθηκαν Έλληνες, λόγω της απληστίας για μετάλλια, ο τζουντόκα Τζαβρίλ Ζινταούρι,που έγινε γνωστός ως Ηλιάδης, οι παλαιστές Ατόμ Κουρεγκιάν και Αμιράν Καρντάνοφ, ο Κάχι Καχιασβίλι κ.λπ.Αυτοί ήταν συντελεστές «εθνικής περηφάνιας», βλέπετε…

  11. Πως τολμάνε;
    Να προσπαθούνε να δώσουν λάμψη στην ελληνική ταυτότητα;
    Τι βίτσιο κι αυτό.
    Ευτυχώς που η εξουσία συμφωνεί απόλυτα μαζί σας και είναι επίσης επαναστατική στη διαχείριση του δουλεμπορίου, και θα αρχίσει -τελικά- τις νομιμοποιήσεις και των τριών-τεσσάρων εκατομμυρίων που τους «έτυχε» να βρεθούν στην Ελλάδα.
    Συγχρόνως μελετά να προχωρήσει σε μαζικές απελάσεις από τα κυκλαδίτικα νησιά, κάθε αστέρα του Χόλιγουντ που έχει κάποια σχέση με την Ελλάδα.
    Αυτό θα της μάθει να λάμπει τόσο ξεδιάντροπα.
    Της ελληνικής… ταυτότητας…

  12. Το Σαββατοκύριακο όλοι βλέπουμε «Φιλαράκια». Για να πάρουμε λίγο από τη λάμψη της J. Aniston, για την εθνική μας ανάταση.
    Β.Λ.

  13. Ο υπάρχων κώδικας περί Ελληνικής Ιθαγένειας είναι ΔΙΚΑΙΟΣ
    όπως πρέπει να είναι και μην μαγεύεσται από το δήθεν «ανθρωπιστικό» καρότο που σας κουνάνε κόμματα (νέοι ψηφοφόροι) και ΜΚΟ (επιδοτήσεις) για τους δικούς τους ιδιοτελείς λόγους.
    Ο ανανεωμένος Κώδικας της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως καταρτίσθηκε από την Επιτροπή του άρθρου 18 παρ. 22 εδάφιο δ’ του Ν. 2503/1997 (ΦΕΚ 107/Α’), που συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθμ. 1529/14.1.2003 γράφει :

    Άρθρο 1
    ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’
    ΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

    Ι. Με τη γέννηση.
    1. Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννηση του την
    Ελληνική Ιθαγένεια.
    2. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννηση του και
    όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον δεν αποκτά με τη
    γέννηση του αλλοδαπή ιθαγένεια ή είναι άγνωστης
    ιθαγένειας….[…]…κτλ.

    Κρύβουν όμως και την αλήθεια, το ότι δεν υπάρχει πρόβλημα μα τους μετανάστες από την πλευρά του Ελληνικού Κράτους αλλά από τους ίδιους! Το μόνο που χρειάζονται όταν γεννιούνται στην Ελλάδα από αλλοδαπούς γονείς είναι ένα χαρτί από την Πρεσβεία του Γονέα (ταξιδιωτικά έγγραφα)! Και μπορούν να ταξιδεψουν όπου θέλουν αλλά να διαμείνουν στην Ελλάδα όσο θέλουν! Γιατί δεν το έχουν; Γιατί είναι παράνομοι; Κι αν είναι παράνομοι ποιος θα κρίνει αν είναι θύματα ή θύτες πχ Σφαγέας απο τη Ρουάντα ή Ταλιμπάν ή Εμπορος ναρκωτικών όταν δε μπορεί το κράτος να αποδείξει ούτε το πραγματικό του ΟΝΟΜΑ! Ενα παράδειγμα που είδε το φως της δημοσιότητας είναι ο Γεωργίανος που σκότωσε το Σεργιανόπουλο που μπήκε τη πρώτη φορά ως Αφγανός και τη δεύτερη Γεωργίανος!

    Όσο για το «καρότο» εκμεταλεύονται τα αντιφασιστικά ανακλαστικά μας περί «καθαρής» φυλής/έθνους αλλά είναι κι άδικο να θεωρούμε τόσο «φτηνη» τη πολιτιστική μας παράδοση τα ήθη και έθιμα αυτού του τόπου και τον τρόπο ζωής και την τέχνη μας ώστε να «είναι» Ελληνας (ως ιδιοπροσωπία) όποιος έχει πιστοποιητικό Γέννησης Ελληνικού Μαιευτηρίου ή έχει ολοκληρώσει το Ελληνκό Εκπαιδευτικό σύστημα (Ιστορία, μαθηματική, φυσική, χημεία, Ελληνικά κτλ) και τέλος θέλουν οι ίδιοι να αποποιηθούν την ιθαγένεια τους;

  14. @netakias (Δεκεμβρίου 1st, 2009 στο 11:47)
    [ «… ένα χαρτί από την Πρεσβεία του Γονέα (ταξιδιωτικά έγγραφα)! Και μπορούν να ταξιδεψουν όπου θέλουν αλλά να διαμείνουν στην Ελλάδα όσο θέλουν! Γιατί δεν το έχουν; Γιατί είναι παράνομοι; Κι αν είναι παράνομοι ποιος θα κρίνει αν είναι θύματα ή θύτες πχ Σφαγέας απο τη Ρουάντα ή Ταλιμπάν ή Εμπορος ναρκωτικών όταν δε μπορεί το κράτος να αποδείξει ούτε το πραγματικό του ΟΝΟΜΑ! …» ]

    Φωνή βοόντος εν τη ερήμω, καλέ μου φίλε.

    Σε ευχαριστώ (σαν πολίτης) που δείχνεις και εσύ οτι μας έχουν ταράξει στα «καρότα».
    Βλ. ανακλαστικά μας περι ρατσισμού, ξενοφοβίας, φασισμού, μέχρι και ο Πρωθυπουργός μας αναφέρει δημόσια και φωναχτά οτι είμαστε ξενόφοβοι(!?).

    Όλα αυτά, πολιτικοί, ΜΚΟ (επιδοτούμενες), αποπροσανατολισμένοι οπαδοί (βλ. παραπάνω ανακλαστικά), συντείνουν σε 2 πράγματα.
    – Δεν τολμούν να αντιδράσουν στην παγκόσμια διακυβέρνηση (πρώτη επίσημη μορφή η «διαβούλευση για το κλίμα», και συναφή) που μας στέλνει επίτηδες μιλιούνια αυτούς του δύστυχους στην πόρτα μας.
    – Έτσι περιορίζονται στο να εκμεταλευτούν αυτούς τους ανθρώπους για ένα μόνο πράγμα την ΨΗΦΟ, κάτι που θα είναι εναντίον εμάς ΚΑΙ των μεταναστών.

    Στο επόμενο σχόλιο βάζω την δική μου σκέψη και συμβολή ενάντια στα «καρότα».

  15. Ερωτήματα περί ανάγκης της Ιθαγένειας, και της προσπάθειας επιβολής της

    Εισαγωγή
    Δεν μπορώ να καταλάβω όσους κοντόφθαλμα κατηγορούν τους λαθροΜετανάστες, και Μετανάστες, για τα κοινωνικά ή υγειονομικά προβλήματα που έχουν. Ταλαίπωροι άνθρωποι είναι, από διαλυμένες χώρες.
    ΟΥΤΕ
    αυτούς που απαντάνε μόνο ότι είμαστε μια από τα ίδια και εμείς, μπορώ να καταλάβω. Να φωνάξουμε και άλλους να γίνουμε περισσότεροι; Εμείς γιατί δεν γίναμε καλύτεροι (σύμφωνα με αυτούς) που και δικαιώματα έχουμε και ψηφίζουμε;

    Ερωτήματα

    (01) Η ψήφος στους Μετανάστες τι ακριβώς θα προσθέσει στην χώρα που λέγεται Ελλάδα;

    (02) Τι ακριβώς έχει η χώρα Ελλάδα που (και) με το δικαίωμα ψήφου θα προσφέρει σε αυτούς τους ανθρώπους;

    (03) Γιατί τονίζεται συνεχώς, η οικονομική ωφέλεια της χώρας από τους Μετανάστες; Πότε ερευνήθηκε κάτι τέτοιο σε επίπεδο Επιστημονικού μέτρου, και σε συλλογική κλίμακα;

    (04) Γιατί όλοι μας, έχουμε μπολιαστεί ότι δεν προτιμώνται κάποιες δουλειές και ευτυχώς που υπάρχουν οι Μετανάστες, ΕΝΩ, η αλήθεια είναι πως οι Έλληνες εγκατέλειψαν αυτές τις δουλειές διότι οι Μετανάστες έριξαν τα μεροκάματα;

    (05) Αντίθετα, γιατί λογίζεται το παραπάνω σαν επιτυχία διότι, υποτίθεται, κρατά την Ελληνική οικονομία ανταγωνιστική;

    (06) Με αύξηση της ανεργίας των ήδη πολιτών;

    (07) Ή είναι τεράστια αποτυχία γιατί το κράτος, με όλες τις κυβερνήσεις, δεν έχει δημιουργήσει υποδομές παραγωγής προϊόντων/υπηρεσιών που να αμείβουν ικανοποιητικά τους εργαζόμενους ενώ παραμένουν ανταγωνιστικά;

    (08) Αν τα παιδιά των Μεταναστών δεν έχουν γνωρίσει την πατρική χώρα, και δεν την αγαπούν, όπως είναι μια από τις βασικές αιτιολογίες της απόδοσης ψήφου, τότε, ποια είναι η ευθύνη των γονιών στο σπίτι τους; Τι τα μαθαίνουν;

    (09) Γιατί να επωμισθεί η δική μου χώρα ΚΑΙ την ανευθυνότητα αυτών των γονιών, ή την πονηριά τους; Εγώ γιατί λατρεύω (πχ) την Ζάκυνθο σαν κομμάτι της πατρίδας μου και ας μην έχω πάει ποτέ;

    (10) Αν η ισχνή και μικρή μας χώρα έχει τόσο μεγαλεπήβολες βλέψεις ενσωμάτωσης Μεταναστών, και, το ίδιο πράξει σε αναλογία η ΕΕ, οι χώρες προέλευσης των Μεταναστών σε ποιον θα ανήκουν; ή τι θα απογίνουν;

    (11) Γιατί, αφού ανακουφίσουμε στο μέτρο του δυνατού τους Μετανάστες, δεν καταβάλουμε τις ίδιες προσπάθειες να τους βοηθήσουμε, στην συνέχεια, να επιστρέψουν και να βελτιώσουν την δική τους χώρα;

    (12) Όλοι, μα όλοι, οι Μετανάστες διαμαρτύρονται για διάφορα προβλήματα της χώρας μας. Τουλάχιστον, ορισμένοι προσθέτουν για «ξεκάρφωμα» ότι αγαπάνε την χώρα μας. Και εγώ αγαπάω το σπίτι τους αν το βλέπω συνέχεια, θα μου το δώσουν;

    (13) Η γενική απορία είναι γιατί δεν έμεναν στα προβλήματα της δικής τους χώρας, αλλά ήρθαν εδώ να μας «ζητούν τον λόγο» για τα δικά μας;

    (14) Και αν δεν μπορούσαν αλλιώς, γιατί δεν συνεχίζουν προς μια άλλη καλύτερη χώρα;

    (15) Που σίγουρα και πιο εύκολη, και πιο χρήσιμη διεθνώς, γλώσσα θα έχει από την δική μας;

    (16) Εξουσιοδοτήσαμε ποτέ εμείς ως λαός κάποιον, να τάξει «λαγούς με πετραχήλια» σε άλλους λαούς, ώστε να υπάρχουν Μετανάστες που τώρα είναι δέσμιοι των αρχικών τους επιλογών, δηλαδή να έχουν μάθει την δύσκολη γλώσσα μας και να έχουν πλέον εθιστεί στην χώρα μας;

    (17) Αυτή η συνεχή και συντονισμένη προσπάθεια, για σταδιακή πολιτογράφηση εκκατομυρίων Μεταναστών, και η αντίστοιχη τεράστια αλλοίωση του Εκλογικού Σώματος, γιατί δεν λογίζεται ως ανήθικη;

    (18) Γιατί, αντίθετα, λογίζεται ως Ανθρωπιστική;

    (19) Γιατί η ανησυχία των πολιτών σε όλα αυτά τα τεράστια τεκταινόμενα λογίζεται σαν Ξενοφοβία; και μάλιστα και από τον Πρωθυπουργό μας;

    (20) Πότε συμφωνήσαμε ότι στο περιεχόμενο της ψήφου μας, εξουσιοδοτούμε και για την παιδαγωγική μας καθοδήγηση, αν υποθέσουμε ότι πράγματι είμαστε Ξενοφοβικοί; Και ποιος αποφασίζει ποια θα πρέπει να είναι αυτή;

    (21) Υπάρχει αντίστοιχη λέξη για τον φόβο μας της επερχόμενης τεράστιας εισαγόμενης ανεργίας;

    (22) Την οποία λέξη, θα την υιοθετήσει και ο κ Πρωπθυπουργός, και θα την αναφέρει επίσης συχνά;

    (23) Υπάρχει αντίστοιχη λέξη, εξ αιτίας της επερχόμενης ανεργίας, για τον φόβο μας της τεράστιας εγκληματικότητας, ποιότητας και ποσότητας επιπέδου ΗΠΑ;

    (24) Η Τουρκία γιατί να μας ζητά το ένα κομμάτι και το άλλο κομμάτι, και να μην εποικίσει με Μετανάστες τα κομμάτια που την ενδιαφέρουν, ώστε στην συνέχεια πληθυσμιακά ισχυρότερα, και με ψήφο, αυτά τα μέρη να ζητήσουν την απόσχιση σε αντιστοιχία Κοσσόβου;

    (25) Γιατί έχει σχηματιστεί μια πλειάδα ΜΚΟ (πολλές είναι και επιδοτούμενες), όπως και εφημερίδες, που δεν προλαβαίνουμε οι πολίτες να πούμε κουβέντα, και σπεύδουν να μας κατατάξουν αυθαίρετα σαν Φασίστες, ή Ρατσιστές, ή Εθνικιστές;

    (26) Γιατί δεν συμβαίνει αντίστοιχη δράση ΜΚΟ, και εφημερίδων, με ΣΥΝΕΧΕΙΣ κατηγορίες εναντίον του λαού τους στο Μεταναστευτικό θέμα σε άλλες χώρες; Όπως (πχ) Ισραήλ, Ελβετία, Τουρκία, Ιταλία, FYROM, Αλβανία, Κύπρο, Ιρλανδία;

    (27) Γιατί στην Ιρλανδία, προ μηνός, κάποιοι θερμόαιμοι έσπασαν 2-3 σπίτια νυχτιάτικα, Βαλκάνιων(;) νομίζω, όλοι οι δύστυχοι Μετανάστες έφυγαν άρον-άρον, και μετά από δυο ημέρες κανένα Πρακτορείο δεν ασχολιόταν πλέον με την είδηση, ούτε ΜΚΟ;

    (28) Γιατί δεν λέει κανείς τους Ιρλανδούς «Ρατσιστές»; Γιατί, όμως, ειδικά για ΕΜΑΣ υπάρχει τέτοιος ζήλος από τους άλλους;

    (29) Γιατί Πρωθυπουργοί άλλων χωρών δεν δηλώνουν δημόσια και φωναχτά για τον λαό τους αν είναι ξενοφοβικός και ανάλογες ορολογίες;

    (30) Γιατί πολλά έντυπα, αλλά και πλήθη οπαδών παρατάξεων, κυρίως αριστερά του κέντρου, ειρωνεύονται συνεχώς που να πήγε η φιλοξενία μας για την οποία υπερηφανευόμαστε, ενώ δεν είναι αυτό το θέμα αλλά το να δώσουμε και το «σπίτι» μας; (ψήφο)

    (31) Όπως είναι η μορφή με την οποία προωθείται η ρύθμιση περι Ιθαγένειας, δλδ χωρίς προϋπάρχουσα ποσόστωση επί της χώρας μας, σε τι διαφέρουν τα κύματα Μετανάστευσης από κανονικότατο Εποικισμό;

    (32) Το ΠΑΣΟΚ, και τα άλλα κόμματα, αντιδρά «μετά βδελυγμίας» στον εποικισμό περιοχών όπως της Γάζας, ή της Β.Κύπρου. Ποια είναι η διαφορά του Μεταναστευτικού εποικισμού που γίνεται στην δική μας χώρα;

    (33) Αν, τελικώς, υπάρξει διάταξη για προϋπάρχουσα ποσόστωση επί της χώρας μας, θα ισχύει αυτή με αυστηρά μέτρα τέτοια ώστε να μην αυξάνεται τεχνητά από επιπλέον έμμεσες πολιτογραφήσεις «εκ συμπαθείας», ή «εξ αγχιστείας», και συναφών προσελεύσεων;

    (34) Ακούγεται ότι μέσα από την αθρόα πολιτογράφηση των επερχόμενων Μεταναστών το κράτος επιχειρεί και την εξομάλυνση της υπογεννητικότητας μας, αν αυτό ισχύει, λογίζεται ως ηθικό δεοντολογικά;

    (35) Αν το κράτος δεν θέλει να μας «τιμωρήσει» που είμαστε υπο-γεννητικοί ως λαός, προτίθεται να πάρει δραστικά και ουσιαστικά μέτρα υπερ της δικής μας υπερ-γεννητικότητας, αντί να προσβλέπει στους Μετανάστες;

    (36) Γιατί δεν προωθείται με τον ίδιο ζήλο το θέμα της Ομογενειακής Ψήφου, που μοιάζει και πιο ηθικό, και για το οποίο δεν είμαστε ούτε «Ξενόφοβοι», ούτε «Ρατσιστές»;

    (37) Με ποιο ΗΘΙΚΟ δικαίωμα μια εκλεγμένη Κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την ψήφο μας, που της δόθηκε για διαχειριστικούς λόγους σε τρέχοντα θέματα, και αποφασίζει σε βαριά θέματα Θεσμών, όπως τα αφορόντα τους Μετανάστες, χωρίς Δημοψήφισμα;

    (38) Γιατί το θέμα της Ιθαγένειας ή Υπηκοότητας (βλ. ψήφος) στους Μετανάστες θα προωθηθεί με κοινοβουλευτική διαδικασία, και όχι με Δημοψήφισμα;

    (39) Αν οι υποστηρικτές του «δικαίωμα ψήφου στους Μετανάστες» δεν θέλουν Δημοψήφισμα φοβούμενοι πως θα καταψηφιστεί, αυτό δεν είναι Φασιστικό προς τους ανθρώπους που απαρτίζουν την πλειοψηφία; Δεν είναι, εν τέλει, και Ρατσιστική αντιμετώπιση στους ανθρώπους αυτής της πλειοψηφίας;

    (40) Έχω χάσει «κάποιο τεύχος» ή «ο Βασιλιάς είναι γυμνός»;

  16. .
    @N.Ago (Δεκεμβρίου 1st, 2009 στο 01:16)

    Αγαπητέ κύριε.
    Δεν βρίσκω άλλο τρόπο να εκφράσω την αγανάκτηση μου για την συμπεριφορά σας. Κατά την οποία διαγράψατε και δεν επιτρέψατε την εμφάνιση των σχολίων μου στην σελίδα σας που αναφέρετε, και, έτσι το κάνω από εδώ.
    Ένα άλλο σχόλιο μου εκεί, σας ξέφυγε, δεν ξέρω πως αλλιώς να ερμηνεύσω το οτι εμφανίζεται.

    Διαμαρτύρομαι από εδώ γιατί θέλω να εμφανιστεί δημόσια, και όχι μέσω κάποιου mail που θα ξέρουμε μόνο εγώ και εσείς. Γιατί αφορά όσα κάνετε, ή όσα δεν φαίνεται ότι κάνετε (τις διαγραφές των σχολίων μου), σε δημόσιο χώρο ανάγνωσης και άρα αφορούν τον δημόσιο αναγνώστη. Όταν, βεβαίως, αυτά αφορούν απλά απόψεις, και όχι υβριστικά σχόλια, ή όχι υποτιμητικά προς εσάς στην ιδιωτική σας οντότητα.

    Παραθέτω το τελευταίο σχόλιο μου από αυτά που δεν εμφανίσατε στην σελίδα σας, και τα οποία ήταν για θέματα σχετικά με τους Μετανάστες,
    ————————————————————————–

    [ «…Όλοι έχουμε ευθύνες για τη δολοφονία του Αλέξανδρου. Αν όχι με τις πράξεις μας, αλλά σίγουρα με τις σιωπές μας…» ]

    Μου έχεις σβήσει τέσσερα σχόλια μέχρι στιγμής.
    Το ξέρεις ότι δεν ήταν ούτε ρατσιστικά, ούτε φασιστικά, ήταν απλά πραγματιστικά του τύπου «ωραία τα λέτε εσείς, αλλά, να σας πω και εγώ τι βλέπω;»

    Δεν ήταν υβριστικά, και το ξέρεις δυστυχώς μόνο εσύ μέχρι στιγμής.
    Αντίθετα ήταν μια χαρά απόψεις, αλλά (τι ατυχία), ήταν «η αντίθετη άποψη».

    Ανήκεις στο στρατόπεδο του ρατσισμού; του φασισμού; της εθνικής μισαλλοδοξίας; του «εγώ και οι αυλοκόλακες ευλογάμε τα γένια μου»; του «εγώ αποφασίζω ποιος είναι ο φασίστας, εσύ!»;

    Το μόνο σίγουρο, μέχρι στιγμής, είναι ότι δεν επιτρέπεις στην αντίθετη άποψη να ακουστεί, παρεκτός από κάποια αντίθετα σχολιάκια του τύπου «ο από πάνω μου σχολιαστής λέει βλακείες», έτσι για το «ξεκάρφωμα».

    Και μάντεψε, το μόνο που μου δίνεις να καταλάβω, έτσι, είναι για τον ρατσισμό και τον φασισμό που, είναι στον δρόμο, και, έρχεται από άλλη κατεύθυνση σε σχέση με αυτή που ο αριστερός χώρος μας λέει να προσέχουμε (όπως ανησυχούμε οι της αντίθετης άποψης).

    ————————————————————————–
    Ελπίζω το αγαπητό «φελέκι» να επιτρέψει την παραμονή αυτού του σχολίου-διαμαρτυρίας μου, γιατί είμαι φιμωμένος απέναντι σας και δεν έχω άλλο τρόπο κραυγής σε αυτό το φαινόμενο.

  17. Οι ευθύνες των ιθαγενών έναντι του προβλήματος των μεταναστών

    Σέρρες, αρχές του 1990. «Γκρεμίζονται» τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας.

    Αρχίζει μαζική εισροή στην ελληνική επικράτεια λαθρομεταναστών και κατόπιν μεταναστών, οι οποίοι εργάζονται σ’ όλων των ειδών τις δουλειές, κάτω από άθλιες συνθήκες διαμονής και εργατικής αμοιβής. Τα μέτρα περιστολής του φαινομένου, χρόνο με το χρόνο ατονούν, μέχρι εξαλείψεως.

    Παράλληλα, εισάγονται εκ Βουλγαρίας κυρίως αγροτικά, αλλά και πάσης φύσεως μηχανήματα – μέχρι και λυόμενες αποθήκες, αγορασμένα όλα σε τιμές εξευτελιστικές. Συντελείται λεηλασία της γειτονικής χώρας.
    Στις έντονες διαμαρτυρίες μου για το συντελούμενο αυτό χυδαίο πλιάτσικο, εισπράττω από ειρωνείες μέχρι και χλευασμούς.

    Μεταφέρονται σωρηδόν ελληνικά εργοστάσια και βιοτεχνίες εντός της Βουλγαρικής επικράτειας, προς εκμετάλλευση φτηνών εργατικών χεριών.

    Από το νομό Σερρών και τους όμορούς του, αλλά κι απ’ όλη τη χώρα, συρρέουν χιλιάδες άνθρωποι, για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ορέξεις, με Βουλγάρες, κυρίως νεαρής ηλικίας, έναντι ευτελούς χρηματικού αντιτίμου. Οργανώνονται, πάραυτα κυκλώματα διακίνησης λευκής σαρκός στις Βουλγαρικές κωμοπόλεις (Σαντάνσκι…) , τις πλησίον των συνόρων, τα οποία λειτουργούν ακόμα.
    Οι τηλεοράσεις παρουσιάζουν την ιστορία παιγμένη σε γραφικό σκηνικό. Μια επίδοση στην κοινωνική αναλγησία των ΜΜΕ.

    Τελούνται εκατοντάδες γάμοι, αποκλειστικά Ελλήνων με Βουλγάρες, και ποτέ το αντίθετο.

    Είναι γνωστό ότι ως προς την άγρια εκμετάλλευσή τους τα ίδια έπαθαν και οι μετανάστες και λαθρομετανάστες, οι εξ ανατολής.

    Και ρωτάω: εάν κανένας Έλληνας δεν έδωνε δουλειά σε λαθρομετανάστες, θα προέκυπτε άραγε το πρόβλημα αυτό, το οποίο έχει ήδη λάβει τεράστιες διαστάσεις; Ασφαλώς όχι. Ή τουλάχιστον, αν γινόταν με μέτρο, τώρα θα ήταν ελεγχόμενο. Άρα:
    Ή ΤΑΝ Ή ΠΑΚΙΣΤΑΝ.

    Με λίγα λόγια κάναμε όσο κάναμε τη δουλειά μας μ’ αυτούς τους ανθρώπους, και τώρα που μας περίσσεψαν, με το παραπάνω, τρέχουμε και δε φτάνουμε. Και για τις ευθύνες μας, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Αυτό θα πει υπευθυνότητα και προβλεπτικότητα.Κατά τα άλλα μας φταίνε οι σκοτεινές δυνάμεις που απεργάζονται το κακό της Ελλάδος.

    Και τώρα τι θα κάνουμε με τους ανθρώπους αυτούς! Σίγουρα θα πληρώσουμε το τίμημα της απληστίας και της ανευθυνότητάς μας, με τον άλφα ή βήτα τρόπο.
    Τέτοια κεφάλια τέτοιο κούρεμα θέλουν.

  18. poios sou eipe re maga oti theloume xenous ston topo mas…gia na pairnoun oi ekastote kyverniseis ta kondylia gia tous metanastes ?Otan erwtithei tourkos prwthypourgos sxetika me to an tha ginotan pote polemos me tin Ellada aytos apantise oti me strato kai opla pote! apla tha tous steiloume kammia 10aria ekatomyria oikonomikous metanastes na tous paralysoume oikonomika AYTO GINETAI auti ti stigmi… mas tis exoun pesei KAI TOYS YPOSTIRIZETE

    • re file ti papatzes les?ola auta ta xronia esu exeis to idio provlima me tous metanastes.auto ftaiei pou i xora sou paei apo to kako sto xirotero.oxi o kosmos..anti na morfoneis ta paidia sou kai na tous dineis paidiia tous matheneis na misous tous «oxi ellines».fortoneis tis oikonomia ston metanasti pou sou pernei tin douleia alla den vazeis to kefali sou na skeftei gt,ksereis gt?gt to paidi sou to exeis mathei na thelei na ginei KAPOIOS(lefta)..den doulevei maragos,den doulevei olektrologos den doulevei genika se texnikes douleies. kai se oti exei sxesi me douleies pou einai kai kala YPO.theloun oloi na ginou epixirimaties.auto sou trwei tin douleia.o metanastis douleia thelei na perasei kapos kalitera.exeis xasei to paixnidi kai o monos pou ftaiei eisai esu kai oloi mas.griniazei edw kai posa xronia gia tin katw volta pou exei parei i xora sou alla esu tous psifizeis kathe fora.exoume ginei pleon epanastates apo ton kanape.ksipna megale..

  19. Επικαλύπτει και αφανίζει κυριολεκτικά την πλανητική καπιταλιστική στρατηγική, αυτή των «ανοικτών συνόρων» και του σχεδιασμού της οργανωμένης εισβολής αλλοδαπών με πολλαπλούς στόχους: την αντικατάσταση των Ελλήνων εργαζομένων με φτηνούς, ανασφάλιστους και πολιτικά καθυστερημένους αλλοδαπούς, την αποδόμηση των πολιτικών και εργασιακών κατακτήσεων, την άλωση κάθε συνεκτικού, οργανωμένου ιστού αγώνα και την ισοπέδωση των αντιστάσεων και της πολιτισμικής συνοχής της ελληνικής κοινωνίας, μέσω των εισαγόμενων στρατιών αλλοδαπών δούλων με εντελώς ξένα πολιτισμικά χαρακτηριστικά και εντελώς καθυστερημένη κοινωνική συνείδηση

  20. ειστε πρακτορες αμερικανοεβραιων τραπεζιτων αδρεικελα
    της παγκοσμοιοποιησης

  21. Πολυσύνθετα προβλήματα που απαιτούν προσεκτική μελέτη πολλών παραμέτρων, διορατικότητα και ενημέρωση για τα παθήματα άλλων χωρών, τα αντιμετωπίζεις με περισή αφέλεια και ειρωνία.

    Ετυχώς που η άποψή σου είναι αυτή που αποτελεί την ισχνή μειοψηφία παρ’όλη τη πολυετή και συστηματική πλύση εγκεφάλου που γίνεται από τα ΜΜΕ.

    Σε διάφορα ανάλογα φορα έχω παραθέσει πληθώρα επιχειρημάτων, ποτέ όμως η λογική δεν κατάφερε να εξουδετερώσει τα αποτελέσματα της πλύσης εγκεφάλου.

    Σε αφήνω να θεωρείς πρόοδο αυτό που μετά απο δεκαετίες παθημάτων , θεωρούν συμφορά οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι.

  22. Γ@μώ το φελέκι σου!
    Τι σε ενδιαφέρει εσένα αν επιμένουμε να θεωρούμε ως Έλληνα όποιον είναι Έλληνας και το λέει; Παλιάνθρωπε, όταν κάποιος φύγει από την πατρίδα του παύει να ισχύει η εθνική του καταγωγή; Ακόμα και αν τα παιδιά του και τα εγγόνια του δεν έχουν ελληνική συνείδηση, ποιος έχει το δικαίωμα να τους απαγορεύσει να μιλάνε για τις ελληνικές τους ρίζες;
    Εσύ ρε Χατζηαβάτη να κρατήσεις τους ορισμούς περί «πατρίδας» για τον χοντρό εαυτό σου. Αλμπάντη, το μόνο που σε συνδέει με την Ελλάδα είναι η υπηκοότητα. Και ασφαλώς, μερικοί από τους (λαθρο) μετανάστες που αγαπούν την Ελλάδα περισσότερο από εσένα να είναι αξιότεροι για να την έχουν.

  23. Δεν περίμενα αυτή την κατάπτυστη ανάρτηση. Τι σχέση έχουν οι γεννηθέντες από Έλληνες γονείς στο εξωτερικό, που μεγάλωσαν σε σπίτι με ελληνική νοοτροπία με τους διάφορους που έχουν έρθει εδώ και το μόνο που κάνουν είναι να σκοτώνουν κόσμο στο κέντρο και στις περιοχές Κυψέλης και Πατησίων. Από την αρχή του έτους είχαμε περί τις 10 δολοφονίες από αλλοδαπούς σε αυτές τις περιοχές.

    Οι Έλληνες του εξωτερικού κύριοι όταν έρχονται στην Ελλάδα προσαρμόζονται τάχιστα έστω κι αν δεν ξέρουν τη γλώσσα, γιατί έχουν διαπαιδαγωγηθεί σαν Έλληνες. Οι Έλληνες της Αυστραλίας ήταν περί τους 700.000. Σήμερα έχουν μείνει μόνο 250.000. Οι άλλοι έχουν επιστρέψει πίσω. Οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Έχετε ακούσει να έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα με αυτούς; Με τα παιδιά των Ελλήνων της Γερμανίας ίσως; Εγώ δεν έχω ακούσει κάτι.

    Όσο για τα παιδιά των μεταναστών. Παιδί που έχει γεννηθεί σε σπίτι αλλογενούς παραμένει αλλογενής διότι έχει διαπαιδαγωγηθεί με νοοτροπία αλλογενούς. Ήμουν σε ένα μαγαζί στη Γερμανία κι έτρωγα. Το μαγαζί το είχε Τούρκος. Κάποια στιγμή εμφανίζονται δύο κοριτσάκια περίπου 10 ετών με ΜΑΝΤΗΛΑ. Σε Πανεπιστήμια της Γερμανίας, Τούρκοι φοιτητές είναι παντρεμένοι με Τουρκάλες με μαντήλα και μιλάνε τούρκικα. Και οι δυο γεννημένοι στη Γερμανία.
    Μάλιστα Κύριοι. Με βάση το νομοσχέδιο που πάνε να περάσουν αν ήταν στην Ελλάδα θα έπαιρναν την υπηκοότητα και θα γίνονταν Έλληνες. Από που κι ως που Έλληνες με ΜΑΝΤΗΛΑ;

    Τι ουσιαστικά κριτήρια ελέγχου της ενσωμάτωσης βάζει το νομοσχέδιο; Θέτει μήπως το κριτήριο του μεικτού γάμου όχι κατ ανάγκη με Έλληνα; Δηλ. να πάρει ένας Πακιστανός Ρωσίδα ή Ουκρανή; ΟΧΙ
    Ένας Πακιστανός που έχει γεννηθεί εδώ και πάει και φέρει γυναίκα από το Πακιστάν από που κι ως που είναι Έλληνας; Αυτός δεν είναι όχι απλά Έλληνας αλλά ούτε καν απροσδιόριστης εθνικής συνείδησης. Παραμένει πακιστανός.
    Είναι μήπως το κριτήριο της γλώσσας, το κριτήριο της θρησκείας; Κάποιο άλλο κριτήριο από το οποίο να προκύπτει η ενσωμάτωση; Τίποτε από όλα αυτά.

    Οι Γερμανοί έχουν κάνει μελέτες πάνω σε αυτή τη μορφή της μετανάστευσης. Έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι από την ΤΡΙΤΗ γενιά και πέρα μπορούμε να μιλάμε για ενσωμάτωση και όχι πάντα. Η πρώτη γενιά παραμένει δεμένη με το κράτος καταγωγής, η δεύτερη είναι ένα μείγμα και η τρίτη πια αρχίζει και νιώθει πολίτης του κράτους υποδοχής. Εξαρτάται πως νιώθει κάποιος.

    Να κάνουμε πολιτογραφήσεις κύριοι, αλλά να είναι ενσωματωμένοι, να είναι χριστιανοί, να έχουν κάνει μεικτούς γάμους να μιλάνε καλά Ελληνικά και γενικά να νιώθουν σαν Έλληνες.

    Παράδειγμα ανθρώπου που πρέπει να πολιτογραφηθεί και ας μην έχει γεννηθεί στην Ελλάδα:
    Ιρακινός Βαφτισμένος Χριστιανός, παντρεμένος με Ουκρανή με δύο κοριτσάκια που τα στέλνει από το δημοτικό σε σχολείο-φροντιστήριο αρχαίων Ελληνικών.

    Διάβασα σήμερα ότι η Αλβανία ζητάει να ιδρύσει στην Ελλάδα είτε αμιγώς αλβανικά σχολεία είτε δίγλωσσα. Καλά κάνει και δεν έχω καμιά αντίρρηση. Όταν όμως φτάσουμε στο θέμα της υπηκοότητας τα παιδιά που τα επισκέπτονται να μην έχουν αξίωση να λάβουν την Ελληνική υπηκοότητα.

    • gia na deis file mou anonume oti exei mpei kai su sto paixnidi pou paizetai pisw apo tin plati sou kai su den thes kan na to deis.anaferesai se 10 dolofonies apo alodapous alla den les gia tis ekatontades dolofonies pou ginonte apo ellines.nixta,mafia,narkotika,mastropia.kai na ksereis oti ta afentika se ola auta einai ellines.autoi pou skotonous stous dromous gia kapoion doulevoun.exeis fortwsei oli tin egglimatikotita stous ksenous alla kai su ta idia kaneis.vlepeis kapoion na ton dernous se mia gonia kai esu kaneis tin kota kai oute kan milas.arkei na min tis fas esu.toso patriotis eisai.wraia einai i epixirimatologia kai o swstos logos alla min krivesai pisw apo auta.eisai poromenos ellinaras kai panta etsi tha mineis gt etsi isoun panta.i ellada itan panta mia xora me politismo kai diko tis tropo skepsis kai twra exei ginei oti na nai.fovasai ton ksenw fovasai ton ellina akoma kai ton eauto sou wres wres.exoume ekfilisei tis idees mas pleon.se niazoun alla pragmata apo to na pernas apla kala stin zwi sou.den kserw poso xronon eisai alla osa xronia thimamai egw ton eauto mou(24)upirxe panta ksenofovia.panta oi alloi eutegan gia ta provlimata pou esu dimiourgises.les oti apodinamonetai i oikonomia sou epeidi to xrima pou uparxei stis tsepes twn mi «ellinwn» den menei stin ellada kai xalaei i oikonomia kai den vlepeis oti se kataklevoun apo pantou kai oti etsi kai alliws xrima stin ellada den menei.poliethnikes eteries sta pernoun ta lefta kai oxi o antrwpos pou prospathei na trepsei 5 paidia. eimai neo paidi kai exw sixathei (pragmatika auti i leksi einai akrivos auto pou niwthw)tous antrwpous me tetoia pistevo.xalate to geniko sinolo.gine eleuteros gt alliws tha apasxoloun to mikro sou mialo tetoia ilithia themata kai tha mineis mizeros mia zwi…

      • Κατ αρχάς γράφε Ελληνικά. Όλα τα άλλα που λες για εμένα προσωπικά δεν ισχύουν.
        Επειδή μένω Κυψέλη μπορώ να σου πω πλέον ότι με τα πόδια το βράδυ είναι αδιάβατη. Προχτές μαχαίρωσαν έναν στη Φωκίωνος.

        Να απαντάς για την ταμπακιέρα και η ταμπακιέρα είναι αν θα πρέπει να πολιτογραφείται μη ενσωματωμένος αλλογενής. Εγώ λέω όχι για τους λόγους που έγραψα.

      • Όσο για τους Έλληνες που λες ότι δεν πηγαίνουν σε καυγάδες να βοηθήσουν, διάβασε ποιος είναι ο νεκρός.
        http://www.antinews.gr/?p=34507

      • gt filaraki an den einai ελληνικα den katalavaineis?gia na deis poso kolimenos eisai.kai gia to thema pou mou les na dw,an isoun swstos kai magas den tha eleges mono gia tous 2 pou skotosan to palikari.tha eleges kai gia tous ilithious astinomikous pou tous piran ta opla tin proigoumeni kai gia ton lathos xirismo tis epixirisis.gia to palikari den ftene mono oi 2 alvanoi megale.kai gw se perioxi tetoia megalosa.diorthose prwta to elliniko sou kratos pou litourgoune ola lathos kai meta ta leme.

      • kai to palikari den exei diefkrinistei akoma apo poia pira pethane.gi’auto meletise ligo kalitera ta pragmata kai meta grapse.

  24. Πώς προέκυψε όλος αυτός ο βάρβραρος στρατός ξενοφοβικών, παραληρηματικών συνομωσιολόγων, που μπινελικώνουν και δεν «περίμεναν αυτήν την κατάπτυστη ανάρτηση»; Ουστ από’δω!

    • @Τρύφων
      Την ώρα που διάβαζα όλα τούτα τα ξαφνικά εμετικά και μισαλλόδοξα έκανα ακριβώς την ίδια σκέψη μ᾽εσένα. Πρέπει να έπεσε κάποια γραμμή. φαίνεται ότι δεν τους βγαίνει, παρ᾽ όλες τις απαράδεκτες υποχωρήσεις της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση της ξενοφοβίας και της εξακολούθησης της ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας. Η εντύπωση μου είναι πως κάποιοι παρατηρούν όσα υφίστανται οι μετανάστες με την κρυφή χαρά σαδιστών, ενώ ασφαλώς ουκ᾽ολίγοι συγγενείς τους έχουν επίσης άλλοτε τα ίδια υποστεί. Και καλά αυτοί οι κομπλεξικοί αστοιχείωτοι. Αλλά και μια κυβέρνηση που άλλα είχε υποσχεθεί και μάλιστα ξεκάθαρα; Μήπως ήρθε η ώρα και για τη δική μας πίεση; Αρχής γενομένης από τη διαδήλωση της 20ης Φεβρουαρίου στην Ομόνοια στις 3 μ.μ. που πρέπει να μετατραπεί σε πανδημοκρατικό συλλαλητήριο κατά του φασισμού;

    • @Τρυφων Χαρίτος
      @βασίλης

      Συνηθισμένη πρακτική φασιστών ενδυόμενων δημοκρατική προβιά , είναι η λασπολόγηση όσων «τολμούν» να έχουν διαφορετική άποψη.

      Σαφέστατα και δεν έχετε σοβαρά επιχειρήματα να παραθέσετε οπότε καταφεύγετε στις ύβρεις και την ειρωνία.

      Αντί να ανοίγετε πόρτες ορθάνοικτες με «πανδημοκρατικά συλλαλητήρια κατά του φασισμού», γιατί δεν συναινείτε στην ύψιστη πράξη Δημοκρατικής έκφρασης, που είναι το Δημοψήφισμα;

      Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα … «δημοκράτες » μου.

    • Μεγαλύτερος φασίστας από εσένα δεν υπάρχει. Σου έφερα μια σειρά επιχειρήματα και γεγονότα με βάση αυτά που ισχύουν σε άλλες χώρες. Αντί να απαντήσεις σημείο προς σημείο μας λες φασίστες. Αλήθεια ξέρεις ότι οι δημοσκοπήσεις δίνουν 60% κατά του νομοσχεδίου;
      Ή μήπως νομίζεις ότι οι Γερμανοί θα ανεχτούν τους πακιστανοέλληνες στη χώρα τους;
      Ο Μπερλουσκόνι ήδηη έχει δηλώσει ότι αν περάσει το νομοσχέδιο το δικαίωμα ελεύθερης εγκατάστασης στην ιταλία τελείωσε. Λεονταρισμοί θα μου πεις γιατί προέρχεται από την ΕΕ και δε μπορεί να το κόψει μόνος του. Θα τον παραπέμψουν στο ΔΕΚ και μετά θα κριθεί αν έχει δικαίωμα να το κάνει και η υπόθεση θα παιχτεί αν καταφέρει να αποδείξει έστω και μια πολιτογράφηση με πλαστά χαρτιά. Και υπάρχουν πολλές ξέρεις.

  25. Πολυσύνθετο το θέμα της ιθαγενειας…Μπορω να πω πλέον στην ηλικία των 21 έχοντας ζήσει 18 χρόνια στην Ελλάδα. Είναι μεγάλος ο αριθμός των παιδιών σαν και εμένα που έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα έχοντας γεννηθεί αλλού. Προσωπικά μπορώ να πω πως έχω ξεπεράσει αυτό το θέμα που με είχε διχάσει για αρκετά χρόνια. Ο καθένας λέει την άποψη του και εγώ θα πω την δική μου:
    Ο Λόγος που οι περισσότεροι μετανάστες έχουν μεταναστεύσει στην Ελλάδα είναι ο ίδιος λόγος που οι έλληνες παλαιοτέρα έχουν μεταναστεύσει σε Ευρώπη, Αφρική, Βόρεια και Νοτιά Αμερική, Αυστραλία. Το τι προσφέρει ο καθένας στην χώρα που βρίσκεται είναι υποκειμενικό αλλά ο κάθε πολιτισμός είναι ξεχωριστός. Είναι κατανοητό ότι την ανάγκη του καθενός για επιβίωση δεν την συμμερίζονται όλοι, για πολλούς βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα, Θύματα των εθνικών συμφερόντων έχουν πέσει βέβαια και οι ίδιοι οι έλληνες (βλέπε Μικρασιατική καταστροφή κ.τ.λ.) αλλά βέβαια αυτό είναι μια μαύρη στιγμή της ιστορίας και δεν νομίζω να καταλαβαίνει κανείς τον πόνο των ανθρώπων τις στιγμές που οι ίδιο οι συμπατριώτες τους παράτησαν στην μοίρα τους… Παντός τα εθνικά συμφέροντα πρέπει να προστατεύονται… Συμμερίζομαι την άποψη ότι το γεγονός ότι κάποιοι μετανάστες (μεγάλος αριθμός) ζει στην Ελλάδα, δημιουργεί προβλήματα και εμπόδια στον πληθυσμό, ακόμα και οι νεότερες γενιές μεταναστών τα τελευταία 5 χρόνια δημιουργούν αλλαγές και προβλήματα στους παλαιοτέρας γενιάς μεταναστών. Δεν περιμένω ξαναλέω κανείς να καταλάβει την ανάγκη του άλλου για επιβίωση άσχετα άμα στενοχωριέται με την εικόνα παιδιών από την Αφρική (που βεβαία δεν είναι πρόβλημα του…) Ο ανθρωπισμός λείπει στις μέρες μας και οι έλληνες με την κληρονομία που έχουν είναι οι πρώτοι που πρέπει να δείχνουν το παράδειγμα. Αυτά ήταν μια εισαγωγή.
    Προσωπικά λοιπόν δεν με νοιάζει εάν θα μου δοθεί ελληνική ιθαγένεια ούτε για τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζω, άμα μπορούσα να κάνω σαν άνδρας το χρέος μου στην Ελλάδα θα το έκανα χωρίς να πάρω τίποτα πίσω (γιατί σαν πολίτης το κάνω, νομίζω πως όλους μας “γλεντάνε”). Το ποσό αγαπώ αυτόν τον τόπο προτιμώ να το δείχνω γιατί αυτά που έχω λάβει μου έχουν κάνει καλό θέλω να τα γυρνώ πίσω και να κάνω με τη σειρά μου καλό. Έτσι αγαπώ την Ελλάδα ξεχωριστά και τα παιδιά μου έτσι θα τα μάθω να μπορούν να σκάφτονται σαν «έλληνες» και όχι με ψευτοεθνικοπατριωτικα κριτήρια επειδή είναι ανήμποροι στο να τα βγάλουν περά με τις δυσκολίες της ζωής τους. Η Ελλάδα είναι μια φλόγα (μια ιδεολογία, στάση ζωής) που έχω μέσα μου και όχι σπίθες που βγάζουν άλλοι προς τα έξω…
    Φυσικά δικαίωμα του καθενός είναι αφού έχει κάποια χρόνια στην Ελλάδα να θέλει και στα χαρτιά να είναι Έλληνας… Σημασία έχει να μην γίνουν επεισόδια, γιατί το δικαίωμα μου…. Είναι δικαίωμα μου άλλα και δικό σου…. δικό σου! Παντός ναι η Jennifer Anniston είναι πιο ελληνίδα από κάποιον που έχει μια ολόκληρη ζωή παλεύοντας να ζήσει και να μεγαλώσει τα παιδιά του στις σημερινές συνθήκες. Άλλα πραγματικά τι κάνει αυτή για τον μέσο Έλληνα η ακόμα και ο γάλλος-σαλονικιος Σαρκάζω νομίζω έδειξε την βαθειά στήριξη του στις δύσκολες αυτές στιγμές.
    Για να τελειώσω επειδή είδα κάποιον που αναφέρθηκε στο Κόσσοβο ποιο πάνω και για το φόβο μήπως μετοικήσουν Τούρκοι σε ελληνικές περιοχές και γίνει κάτι παρόμοιο, πρέπει να του πω πως εύχομαι σαν άνθρωπος τα εγκλήματα που έκαναν οι Σέρβοι σε Κόσσοβο και Βόσνια να μην ξαναγινούν πότε και πως καλό είναι να μην κανείς πολλά σενάρια στο νου σου άλλα καλό είναι να προετοιμάζεις τον εαυτό σου για καθετί.

    Αυτά είχα να πω, ευχαριστώ όποιον διάβασε το post μου.

    • Νεαρέ Χρήστο το σχόλιό σου είναι υπέροχο. Όαση μέσα σ᾽ένα κόσμο που ακόμα και κάποια νέα παιδιά δρουν ως ενεργούμενα των φασιστών και των κρωγμών τους. σου εύχομαι ό,τι καλύτερο.

  26. Όντως, παρείσακτε περίεργε, απέναντι στα ακλόνητα επιχειρήματα τύπου “πράκτορες”, “χατζηαβάτηδες”, “γ… το φελέκι σου”, “παλιάνθρωπε”, “κατάπτυστη” κ.λπ τι να αντιτάξει κανείς…
    Στην αρχή γέλασα, μετά ενοχλήθηκα, και δεν είμαι ο μόνος. Κάντε μας τη χάρη λοιπόν να εκλύσετε αλλού τον οχετό σας.
    Αστοιχείωτοι Ελληνάρες, που όσο σας ακούω, φανταστώνομαι να μας τσακίσει η οικονομική κρίση και να γίνουε εμείς μετανάστες σε κράτος, που όπως η Ελλάδα, να αρνείται τα στοιχειωδέστερα πολιτικά δικαιώματα
    Απληροφόρητοι κρετίνοι, που φοβάστε λοιπόν επειδή λίγες χιλιάδες παιδιά γεννημένα εδώ θα πάρουν επιτέλους ταυτότητα . Άϊντε να αμολήσετε τον βόρβορό σας σε κανένα βρομοblog και μοιραστείτε τα ιδανικά του Θανασάκη Πλεύρη, του Χατζάρα και του Παναγιώταρου. Ουουουουστ, ρε!

    • 1. Τί θα πει «παρείσακτος»; ανοιχτός σε όλο τον κόσμο δεν είναι ο ιστότοπος;
      Ελευθερία λόγου δεν έχουμε;
      Δεν έσπασα κανένα κωδικό για να μπω εδώ.
      Η ενόχλησή σου από την παρουσία αντίθετων απόψεων που σε εμποδίζουν να συνεχίσεις τον προσηλυτισμό, δίνουν το ξεκάθαρο αντιδημοκρατικό σου στίγμα.
      Ο λύκος και να φορέσει προβιά προβάτου, πάντα λύκος θα είναι και θα φαίνεται.

      2. Ο ορισμός του οχετού και του παραληρήματος είναι ο απίστευτος μονολογός σου.
      Στάζεις τόσο μίσος εναντίον των συνομιλητών σου, που στη σκέψη μου φέρνεις μόνο τη φάτσα του αντιπαθητικού αρχηγού σας της Ν.Τ.Π τη δεκαετία του 30, τον αδόλφο χιτλερ.
      Μόνο οι γκριμάτσες του και τα σάλια που πέταγε όσο ξεστόμιζε λόγους μίσους , μπορούν να σχετιστούν ως εικόνα με τα λεγόμενά σου. Δεν μπορεί κανείς βέβαια να αγνοήσει και τις διαδαχές που λάβατε από τον άλλο μεγαλοναζι, τον Γκαίμπελς.
      Από αυτόν πήρατε μαθήματα για να παρουσιάζετε το μαύρο ως άσπρο και το φασισμό σας ως Δημοκρατία.

      3. Η μόνη ουσιαστική και Δημοκρατική πρόταση, είναι αυτή του Δημοψηφίσματος.
      Αν δεν την αποδέχεστε, σταματήστε αμέσως να μιλάτε για Δημοκρατία.
      Δεν μπορείτε να κατανοήσετε και να αντέξετε το μέγεθός της.

      Αν έχεις να απαντήσεις επί της ουσίας π.χ. επί του δημοψηφίσματος, απάντα.
      Αν πρόκειται να μου φας κι άλλο χρόνο με χαζά μηνύματα μίσους και κενά περιεχομένου μην το κάνεις.

      Αντιπαθώ να τρώω το χρόνο μου διαλεγόμενος με φασίστες επί ματαίω.

  27. Που δεν αμφιβάλω πως και την επόμενη φορά δεν θα παραλείψετε να δοξάσετε το «ομόαιμον» του κάθε γεωργιανού, ρώσου, αλβανού ή άλλου αθλητή θα δοξάσει το ελληνικό ολυμπιακό πνεύμα και θα κ…ετε βλέποντας στρατιωτικές παρελάσεις πολλών δισ. ευρώ.
    Πόσο σας έχω βαρεθεί να κινδυνολογείτε, μια προφητεύοντας μουσουλμανικά τόξα, μία απόρρητα σχέδια, μία πολεμοχαρή σενάρια.
    Άντε, κάφροι, που ούτε τι πραγματεύεται το νομοσχέδιο δεν ξέρετε, τυφλωμένοι από τον μισαλλόδοξο εθνικισμό σας. Πολιτογράφηση ομογενών και μεταναστών, είναι, όχι «νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό»!

  28. Τρύφωνα, μην πέφτεις στο επίπεδό τους. Είναι περιττό να απαντάς.
    Θα καταλάβουν ότι ο χώρος μας δεν σηκώνει πολλά δικά τους σχόλια και θα επιστρέψουν εκεί που ανήκουν.
    Αν όχι, ευτυχώς το κουμπάκι trash, πατιέται εύκολα.

  29. Ομολογουμένως το περί γάμου μου με πακιστανή είναι σοβαρό επιχείρημα, δεν το συζητώ. Για τέτοια επιχειρήματα λες.
    Εδώ ο Νόμος περί ρατσισμού (υπάρχει και τέτοιος καλοί μου ξενόφοβοι) δεν εφαρμόζεται. Εσύ μιλάς για δημοψήφισμα. Γιατί; Επειδή το ζητούν κάποιοι; Ας γίνει λοιπόν ένα δημοψήφισμα για την απαγόρευση (ή όχι) των εγκληματικών φασιστικών οργανώσεων. Eίναι πολύ απλό.

    • Απάντα σε αυτά που λέω για τη Γερμανία και στο αν θα πρέπει να πολιτογραφείται μη ενσωματωμένος αλλογενής και άσε τις υπεκφυγές.
      Όσο για την Πακιστανή αφού είσαι τόσο ανθρωπιστής φέρε μια τέτοια και ζήσε όλη σου τη ζωή μαζί της. Όχι όμως να μιλάς εκ του ασφαλούς σε εμένα που φοβάμαι πλέον να βγω από το σπίτι μου και μιλάω για Κυψέλη.

      • Έχω τόσο βαρεθεί την ίδια κουβέντα που δεν βγάζει πουθενά. Τα επιχειρήματα υπέρ του νομοσχεδίου μπορείς να τα βρεις και μόνος σου.

  30. Ανώνυμε, Γερμανία θες, Γερμανία και θα λάβεις.
    1. Διάβασε εδώ το άρθρο «Μετεξαστέοι σε όλα τα μαθήματα» που έγραψε μια Ελληνίδα γεννημένη στη Γερμανία
    2. Μάθε ότι οι Έλληνες μετανάστες του Μονάχου έγραψαν κείμενο με το οποίο στηρίζουν την πολιτογράφηση ομογενών και αλλοδαπών
    3. Μάθε επίσης ότι στη Γερμανία φέτος εορτάζονται (ναι εορτάζονται) τα 50 χρόνια παρουσίας ελλήνων μεταναστών (εκδηλώσεις «Kalimera Deutschland»)
    Και αφού νομίζεις ότι οι Αλβανοί, οι Νιγηριανοί, οι Βραζιλιάνοι και οι Ρώσοι φοράνε μαντήλα, νομίζω πως μόνο σου δείχνεις πόσα ξέρεις.
    Όσο για τον δημοψηφισματικό, που έχει το θράσος το 35% που συγκεντρώνει όλος ο χώρος σου, δίνει από μόνο του την απάντηση.
    Χαιρετίσματα στον «Ελλάς Ελλάς» και στον «χέρι χέρι».
    Στον πρώτο Ελληνάρα που θα έχει διαβάσει το νομοσχέδιο, και θα έχει επ’αυτού συγκεκριμένες ενστάσεις, κάνω δώρο τη σιωπή μου!

    • Το άρθρο το διάβασα κι επειδή μένω στη Γερμανία σου λέω ότι δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Ο Έλληνας στη Γερμανία αντιμετωπίζεται εν δυνάμει εχθρικά. Μένω δε τόσα χρόνια εδώ που πιάνω τις προϋποθέσεις της πολιτογράφησης εδώ.

      Πρόβλημα με την πολιτογράφηση ενσωματωμένων κι ενσωματώσιμων μεταναστών δεν έχω. Πρόβλημα έχω μόνο με την πολιτογράφηση ΜΗ ενσωματώσιμων μεταναστών. Όταν σας ρωτάνε αν είστε υπερ της πολιτογράφησης ΜΗ ενσωματώσιμων το κάνετε γαργάρα μας κολλάτε την ταμπέλα ότι είμαστε συλλήβδην κατά της πολιτογράφησης μας λέτε φασίστες και δεν απαντάτε στο ερώτημα.

      Πολιτογράφηση ΜΗ ενσωματωμένων? Ναι ή όχι?

      Το νομοσχέδιο αυτό είναι το χειρότερο νομικό καθεστώς σε όλο το δυτικό κόσμο για πολιτογράφηση των μεταναστών. Κι έχω διαβάσει αρκετούς νόμους ξέρεις. Είναι οι μόνοι που τους βρίσκεις στο ιντερνετ ελεύθερα.

      Τώρα για τις εκδηλώσεις για τη μετανάστευση που λες θα δεις ότι οι Έλληνες εδώ δεν έχουν ενσωματωθεί μετά από 2 γενιές. Μιλάνε καλά Γερμανικά, αλλά είναι με το ένα πόδι στην Ελλάδα. Δε θεωρούν τη Γερμανία πατρίδα τους. Η κοινωνία εδώ είναι σκληρή και όχι μόνο δεν αφομοιώνει αλλά αποβάλλει.

      ΥΓ. Η θέση μου δεν είναι η θέση του ΛΑΟΣ. Το ΛΑΟΣ είναι υπέρ του δικαίου του αίματος, εγώ δεν είμαι.

  31. 1 Αν αντιμετωπίστηκες εχθρικά στη Γερμανία, ένας λόγο παραπάνω να είσαι υπέρ των πρωτοβουλιών που στηρίζουν τη συμπερίληψη και όχι τον αποκλεισμό.
    2. Καλά, θα με τρελάνεις… Το νομοσχέδιο, με τις άπειρες, χρονοβόρες και σύνθετες προδιαγραφές που θέτει (συμπεριλαμβανομένων πολλών τεστ), άλλα και τα κείμενα που έχεις δει σου φαίνεται να στηρίζουν τη μαζική πολιτογράφηση μη ενσωματωμένων;
    3. Με το προηγούμενο καθεστώς καταλαβαίνεις ότι αποκλείονταν σχεδόν όλοι;
    4. Εξακολουθείς να μπερδεύεις την πολιτογράφηση με τη νομιμοποίηση.
    5. Αν νομίζεις ότι οι Έλληνες του εξωτερικού ήταν πάντοτε τύποι και υπογραμμοί, δες πώς τους χαρακτήριζαν στις ΗΠΑ ή στη Σουηδία, πριν από χρονια.

    • 1. Σου είπα ότι δεν έχω πρόβλημα με τους ενσωματωμένους. Η άκριτη παροχή ιθαγένειας δεν έχει σχέση με πρωτοβουλίες ενσωμάτωσης. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Έτσι όπως το πάνε θα βρεθούμε με ανθρώπου που να είναι στα χαρτιά Έλληνες ακόμη κι αν δεν το θέλουν αλλά να μην είναι ενσωματωμένοι. Η θέση μου είναι πρώτα ενσωματώνουμε και μετά δίνουμε ιθαγένεια.
      2. Ο νόμος που ΉΔΗ έχουμε είναι από τους ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ στην Ευρώπη. Μπερδεύεις δύο πράγματα. Την παροχή ιθαγένειας στην πρώτη γενιά και την παροχή ιθαγένειας στη δεύτερη γενιά δηλ. στα παιδιά της πρώτης γενιάς. Η πρώτη γενιά πρέπει να μπει σε αυτή τη διαδικασία πολιτογράφησης. Η δεύτερη γενιά παίρνει την ιθαγένεια αυτόματα αν έχει γεννηθεί στην Ελλάδα.
      οι ενστάσεις μου είναι δύο:
      α) Για την πρώτη γενιά: Θα γίνει σωστά η διαδικασία πολιτογράφησης ή θα τους δίνουν τις ιθαγένειες χωρίς να πιάνουν τις προϋποθέσεις; Αν γίνει σωστά δεν έχω πρόβλημα. Προϋπόθεση θα πρέπει πάντα να είναι η ενσωμάτωση.
      β) Για τη δεύτερη γενιά: Εδώ έχω αντίρρηση. Ένα παιδί Πακιστανών, ας πούμε που γεννηθεί στην Ελλάδα διαπαιδαγωγηθεί από αυτούς όπως ένα πακιστανάκι και φοράει μαντήλα και όλα τα συναφή, αυτό το παιδί με τη γέννησή του στην Ελλάδα έχει ήδη γίνει Έλληνας χωρίς να περνάει καμιά διαδικασία ενσωμάτωσης. Θέλεις Ελληνίδες με μαντήλες και μπούρκες; Αυτό δημιουργεί ο νόμος κι εδώ είναι το λάθος του. Έπρεπε να επιτρέπεται να πάρει την υπηκοότητα μετά τα 18 με αίτηση και υπό τον όρο ότι είναι ενσωματωμένο. Να πάει στην επιτροπή πολιτογράφησης και αν φοράει μπούρκα να μην την πάρει. Στη Γαλλία που πέρασαν τέτοιες διατάξεις λόγω των αποικιών έχουν σοβαρό πρόβλημα αυτή τη στιγμή με ανθρώπους δεύτερης τρίτης τέταρτης γενιάς που στα χαρτιά είναι Γάλλοι ενώ στην πραγματικότητα εχθρεύονται τη Γαλλία.
      3. Σου έγραψα ότι ο νόμος που ΗΔΗ έχουμε είναι από τους ελαστικότερους στην Ευρώπη. Δεν αποκλείει κανένα. Όποιος μένει 8 χρόνια στην Ελλάδα και κερδίζει τα προς το ζην πληρεί τις τυπικές προϋποθέσεις πολιτογράφησης. Οι περισσότεροι κολλάνε στο ότι δεν πιάνουν τις ουσιαστικές προϋποθέσεις δηλ. δε φέρονται και δε ζουν σαν Έλληνες.
      4. Ξέρω καλά γιατί μιλάω και δε μπερδεύω τίποτε
      5. Το τι έκαναν οι Έλληνες του εξωτερικού δεν έχει σχέση με την πολιτογράφηση των αλλογενών στην Ελλάδα. Σημασία έχει τι κάνουν οι αλλογενείς μετανάστες στην Ελλάδα και αν είναι ενσωματωμένοι για να τους δώσουμε χαρτιά.

  32. Α, τώρα είδα και το τελευταίο: μια χώρα σαν τη Γερμανία που δίνει την ιθαγένεια και εορτάζει την παρουσία των μεταναστών… δεν αφομοιώνει αλλά αποβάλλει.
    Γιατί δεν γυρνάς πίσω λοιπόν , αφού είσαι τόσο κακοπαθημένος και αποβλητέος εκεί στα σκληρά και άκαρδα ξένα;
    Σου δινω μπόνους την ιθαγένειά μου!

    • Έχω κάποιες υποχρεώσεις εδώ. Πιστεύω του χρόνου τέτοια εποχή να έχω ξεμπλέξει και να επιστρέψω στην Ελλάδα.

      Ένας αλλοδαπός στη Γερμανία θα πάρει πάντα μια χειρότερη θέση από ένα Γερμανό ίδιων προσόντων. θα εμποδιστεί επίσης στην επιχειρηματική του δραστηριότητα.

      Πραγματικό παράδειγμα με γνωστή μου Παλαιστίνια: άνοιξε ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό. Στη Γερμανία υπάρχουν παιδικοί σταθμοί για παιδιά άνω των 3 ετών. Τα κάτω των τριών ετών μένουν σπίτι με τη μητέρα και η μητέρα δεν εργάζεται. Αν η μητέρα δεν θέλει ή δε μπορεί να σταματήσει να εργάζεται ή θα πάρει baby sitter ή θα πάει σε ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό και τέτοιοι δεν υπάρχουν πολλοί. Υπάρχει κενό.
      Στο πρόγραμμα είχε ανάμειξη κατά κάποιο τρόπο ο δήμος. Μετά πήγε να πάρει και από το διπλανό δήμο και να φτιάξει εκεί ένα δεύτερο. Μόλις οι Γερμαναράδες είδαν ότι η δουλειά είχε ψωμί το μπλόκαραν κι έδωσαν τη δουλειά σε Γερμανούς.

      Η Ελληνική σελίδα της Deutsche Welle είχε πριν κάτι βδομάδες ίσως και μήνες ένα άρθρο για το θέμα. Ότι δηλ. οι κρατικοί μηχανισμοί στο βαθύ κράτος της Γερμανίας μπλοκάρουν κάθε διαδικασία ενσωμάτωσης. Κάτι παρόμοιο έχω βιώσει κι εγώ.

  33. Πλάκα μας κάνεις ρε συ ανώνυμε… Όλη μέρα μας γράφεις για Έλληνες με μαντήλες, έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου με το νομοσχέδιο που ούτε καν έχεις διαβάσει, ζητάς δημοψηφίσματα για την απόδοση δικαιωμάτων σε ορισμένους μετανάστες και τώρα κλαίγεσαι επειδεί δεν έχεις εσύ αυτά τα δικαιώματα στη Γερμανία. Μα πλάκα μας κάνεις! Μπου χου χου αγόρι μου. Γύρνα πίσω λοιπόν, αδικημένος που νιώθεις ένας παρείσακτος ξένος στην Γερμανία και έλα να ψηφίσεις το δημοψήφισμά σου για να βάλεις τους μετανάστες στη θέση που τους αξίζει. Στη θέση που είσαι εσύ τώρα. Πόσο αφελής μπορεί να είσαι!

    • Προφανώς εσύ δεν έχεις διαβάσει το νομοσχέδιο. Δίνει ή δε δίνει υπηκοότητα στα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα από τη γέννησή τους χωρίς άλλη προϋπόθεση; Η συνέπεια αυτού θα είναι οι »Ελληνίδες» με τις μαντίλες. Σου εύχομαι να σου κουβαλήσει το παιδί σου μια τέτοια αφού τις αγαπάς τόσο πολύ.

      Εγώ δημοψήφισμα δε ζήτησα. Ζητάω μόνο οι πολιτογραφήσεις να γίνονται σε ανθρώπους που είναι ενσωματωμένοι.

      Τα δικαιώματα στη Γερμανία τα παίρνω όποτε θέλω και μέχρι να φύγω θα πάρω την υπηκοότητα εδώ.

      Επί της ουσίας δεν έχει απαντήσει κανείς στην ερώτηση:
      Θέλουμε ενσωματωμένους μετανάστες ή όχι;

  34. Ως προς τη δεύτερη γενιά, το «χωρίς καμία προϋπόθεση» που ψευδώς ισχυρίζεσαι είναι
    «Αποκτούν ιθαγένεια από τη γέννησή τους τα παιδιά μεταναστών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, μετά από σχετική δήλωσή τους, αρκεί να έχουν συμπληρώσει και οι δύο γονείς 5ετή νόμιμη διαμονή πριν πάρει το παιδί τους την ελληνική ιθαγένεια.»
    Θεωρείς ότι αυτό τα 5 ΧΡΟΝΙΑ νόμιμης παραμονής ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ γονιών δεν είναι προϋπόθεση;
    Έ-λε-ος, ρε σεις!

    • Όχι δεν είναι προϋπόθεση. πρέπει να εξεταστεί αν είναι ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΙ στην πράξη.

      Δηλ. η Πακιστανίτσα με τη μπούρκα επειδή μένουν οι γονείς 5 χρόνια στην Ελλάδα με μια απλή δήλωση θα πάρει την υπηκοότητα.

  35. Τι εννοείς με το «ενσωματωμένους μετανάστες». Σαφώς για να επιτευχθεί η ενσωμάτωση πρέπει να μιλάνε την ελληνική γλώσσα, να μπορούν να δουλέψουν, να μπορούν να μετέχουν στην οικονομική και πολιτική ζωή της κοινωνίας. Αυτές είναι όντως προϋποθέσεις ενσωμάτωσης. Όμως και η δυνατότητα να αποκτήσουν ίσα πολιτικά δικαιώματα με τον έλληνα πολίτη είναι προυπόθεση και το νομοσχέδιο την παρέχει. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να υπάρχει και μια κοινωνία που μπορεί να δεχτεί μετανάστες ως ίσους πολίτες. Μήπως εσύ λοιπόν με όρους ενσωμάτωσης εννοείς να είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, να μην διαβάζουν το κοράνι, να σέβονται τη σημαία, να αισθάνονται πατριώτες, να δοξάζουν την ιστορία μας, να είναι λέυκοί, να πίνουν φραπέ, να ακούνε Άντζελα, να είναι όμοιοι με εμάς; Πες μου, τι ακριβώς εννοείς «ενσωματωμένους μετανάστες».

    • Για τα περισσότερα που γράφεις αρκεί η άδεια παραμονής επ αόριστον.

      1) Δε χρειάζεται να είναι Χριστιανοί ορθόδοξοι. Πρέπει μόνο να μην είναι φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι με μπούρκα μούσια και τα σχετικά.
      2) Θα πρέπει να σέβονται τη σημαία διότι ως μελλοντικοί Έλληνες θα πάνε στρατό
      3) Θα πρέπει να αισθάνονται Έλληνες. Αν νιώθουν κάτι άλλο να πάρουν μόνο άδεια παραμονής αορίστου χρόνου και να μείνουν με την υπηκοότητα που έχουν.
      4) Θα πρέπει να ξέρουν την ιστορία μας και να είναι περήφανοι γι αυτή.
      5) Δε θα πρέπει να είναι λευκοί
      6) Να φέρονται σαν Έλληνες. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Άντζελα και ο Φραπέ. Εγώ δεν ακούω Άντζελα και πίνω πράσινο τσάι.

  36. Κάποιος χάχας μιλάει για «πολιτογράφηση ομογενών και μεταναστών». Πολύ που τον νοιάζει για τους ομογενείς. 1. Τι γνώμη έχει για την άρνηση στους ομογενείς που ζουν στο εξωτερικό, του δικαιώματος ψήφου; Αυτοί είναι από άλλη μάνα;
    2. Τι σχέση έχουν οι ομογενείς (βορειοηπειρώτες) με τους «μετανάστες» (Αλβανούς, Πακιστανούς, Κινέζους κλπ); Τόσο εκτιμάμε αυτούς τους ομογενείς που θα τους πολιτογραφήσουμε ταυτόχρονα με τους αλλογενείς;
    3. Γιατί σκίζεστε να αποκτήσουν οι κακόμοιροι οι «μετανάστες» δικαίωμα ψήφου; Δεν τους είναι αρκετό πλήρη δικαιώματα εργασίας – ασφάλισης, για όσο χρονικό διάστημα θα καθοριστεί με διακρατικές συμφωνίες;
    4. Γιατί «νομιμοποιείτε» την παράνομη είσοδο; Γιατί δεν ζητάτε και την κατάργηση κάθε συνοριακού ελέγχου; Αν είστε κατά των κρατών γιατί δεν αποποιείστε τη δική σας υπηκοότητα;
    5. Αφού είστε σούπερ «δημοκράτες», γιατί δεν συμφωνείτε να κριθεί το θέμα σε δημοψήφισμα;
    Νομίζω ότι είστε ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΣΙΣΤΕΣ και γράφετε στα ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΑΣ τη γνώμη του κόσμου.

    Που δουλέψατε ρε χαραμοφάϊδες, πότε συμπονέσατε, πότε γηροκομίσατε, πότε δώσατε από το υστέρημά σας. Μόνον για να πουλήσετε «αντιεθνικισμό» μιλάτε.

    ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ, ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΙ. που σας έπιασε ο πόνος για τους «μετανάστες»…

    • Υβριστά μου, μιας κι αναφέρεσαι σε γηροκόμισμα μπας κι έχεις ακουστά ποιοι (ποιες μάλλον) ξεσκατίζουν τους περισσότερους ηλικιωμένους σ’ αυτή τη χώρα;
      Έχεις χάσει κακομοίρη την ψυχραιμία σου και ωρύεσαι. Κατάλαβέ το. Δεν θα σας περάσουν.
      Ούτε η ξενοφοβία ούτε ο φασισμός.

  37. 1. Tα τεστ γλώσσας, ιστορίας και πολιτικής αγωγής και οι τρεις συστατικές επιστολές δεν είναι φίλτρα ενσωμάτωσης;
    2. Για το κακόγουστο ανέκδοτό σου, που λέει πως η δέυτερη γενιά παίρνει αυτόματα ιθαγένεια στην Ελλάδα, διάβασε https://feleki.wordpress.com/2010/02/10/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%85/, μπας και καταλάβεις τι γίνεται.

  38. Σε κάτι κρετίνους σαν κι εσένα, Νάσο, που νομίζεις ότι πολιτογράφηση σημαίνει δικαίωμα ψήφου και μόνο, με χαρά μου παραχωρώ την ιθαγένεια μου, ώστε να αισθανθείς δυο φορές Έλληνας και να μην φέρω το βάρος να είμαι συμπατριώτης σου.
    Ακόμα, για πες μου, Ελληνόψυχε, οι ομογενείς του εξωτερικού (Γερμανία, ΗΠΑ κ.λπ) έχουν ή όχι δικαίωμα ψήφου στις χώρες που ζουν;
    Τέλος, δουλευταρά μου Ελληνάρα, εκτός από κανα Βάλιουμ για να κουλάρεις, χρειάζεσαι επειγόντως μάθημα γλώσσας, για να μάθεις ότι το «γηροκομήσατε» γράφεται με «η» και όχι με «ι», για να καταλάβεις τι σημαίνει «αντιδραστικός» (πάντως όχι αυτό που νομίζεις) και για να μην μπερδεύεις την π…τσα με τη βούρτσα.

  39. 1. Δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί εδώ. Αυτά την παίρνουν αυτόματα κατ αίτηση και δε μπορείς να τους πεις όχι. Η διαδικασία αυτή είναι γι αυτούς που δεν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα
    2. Τα προβλήματα του παιδιού θα είχαν λυθεί αν έπαιρνε μια άδεια μακρώς διαμένοντος. Δε χρειάζεται την υπηκοότητα.

    • Πάντως δε θα είχα αντίρρηση για το συγκεκριμένο με το βιογραφικό που έχει να πολιτογραφηθεί κατ αίτηση κι εφόσον πιστοποιηθεί ότι είναι ενσωματωμένος, που είναι.

  40. Ανώνυμε, δεν πληρώ κανένα από τα κριτήριά σου. Πάρε μου την ιθαγένεια τώρα. Την ανταλλάσσω με τη δική σου γερμανική.
    Από αύριο σου συνιστώ να πίνεις το πράσινο τσάι σου κάπου αλλού και όχι στο Φελέκι, αλλιώς θα βαρεθείς.

    • Φίλε μου μου έκανε εντύπωση ότι δεν ξέρετε τα στοιχειώδη καθώς και τις συνέπειες του νομοσχεδίου. Αυτά έγιναν φανερά.
      Κατά τα λοιπά η θεματολογία σας μου είναι αδιάφορη.

  41. 1. Ρε, γ… το φελέκι μου, ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΩΤΑ. ΑΣΧΕΤΕ!
    2. Αν δεν είσαι Έλληνας πολίτης, δεν μπορείς να δουλέψεις στο Δημόσιο, δεν μπορείς να διδάξεις, δεν μπορείς να δικηγορήσεις, δεν μπορείς να διεκδικείς υποτροφίες. κλπ, κλπ. Η τύφλωσή σου είναι ανίατη…

    • Γιατί να τα διεκδικούν αυτά αν δεν αισθάνονται Έλληνες; Να πάνε στις χώρες τους που αισθάνονται άνετα να τα διεκδικήσουν.

  42. Δε μου απάντησες το εννοείς με τον όρο «ενσωμάτωση».

    Μια άδεια μακρώς διαμένοντος δεν εξασφαλίζει ίσα πολιτικά δικαιώματα..
    Και αναρωτιέμαι τώρα, εσένα τι σε νοιάζει σε τελική ανάλυση αν θα είναι μακρως διαμένοντος ή αν θα έχει την ιθαγένεια. Και στις 2 περιπτώσεις στη χώρα σου θα ζει. Εμένα προσωπικά με νοιάζει να ζω σε μια κοινωνία που απο τη στιγμή που αποδέχεται τον μετανάστη ως πολίτη της χώρας (με όλες τις προϋποθέσεις), του δίνει το πολύ απλό δικαίωμα να μπορεί να πάρει την ιθαγένεια. Εσένα τι σε θίγει τόσο πολύ που δεν το δέχεσαι με τίποτα αυτό. Τι ακριβώς σου προσβάλλει, την ελληνικότητά σου;

    • Σου απάντησα σημείο προς σημείο στα ερωτήματα που έθεσες. Ένα προς ένα. Τι άλλο θες.

      Ένας που δεν αισθάνεται και δε φέρεται σαν Έλληνας δε χρειάζεται την Ελληνική υπηκοότητα και δεν πρέπει να την πάρει γιατί δε μπορεί να υπηρετεί τα συμφέροντα μια χώρας που δεν αγαπάει.

  43. Πρώτον, δεν μιλάω εξ ονόματος των διαχειριστών.
    Δεύτερον, σε ευχαριστώ που είσαι ειδήμων και εμείς άσχετοι
    Τρίτον, άντε στο καλό και να μη τους/μας γράφεις.

  44. Τελευταία προσθήκη: δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει: δεν τους υποχρεώνει κανείς να πάρουν την ιθαγένεια, παρότι πολλοί τους αποθαρρύνουν. Όποιος δεν θέλει, δεν κάνει την αίτηση. Διάβασε τι γράφουν ο Χριστόπουλος και ο Παπαϊωάννου.

  45. Δεν είχα δει την απάντησή σου. Επιχειρήματα όπως η «αγάπη για την πατρίδα» «να φέρεται και να αισθάνεται Έλληνας» είναι ιδιαίτερα υποκειμενικά και αφηρημένα για να συζητηθούν σοβαρά. Όσο για τα συμφέροντα της πατρίδας, δεν θεωρώ πως όσοι φοροδιαφεύγουν και χτίζουν αυθαίρετα την υπηρετούν με ιδιαίτερο σθένος. Και για να κλείσουμε το θέμα και να πάμε όλοι για υπνο, μετανάστες που τηρούν προϋποθεσεις και ζουν στην Ελλαδα, την χρειάζονται την ιθαγένεια για να έχουν ίσα δικαιώματα με εμάς τους υπόλοιπους.

  46. Παρακολούθησα καθυστερημένα και τα όσα (πολλά) λέχθηκαν και σχολιάστηκαν παραπάνω.
    Ένα-δυο πραγματάκια θέλω απλώς να επισημάνω.
    Καταρχάς, θέλω να πω ότι το ζήτημα της απονομής ιθαγένειας και το ζήτημα της γενικότερης μεταναστευτικής πολιτικής ενός κράτους δεν ταυτίζονται. Σχετίζονται έως έναν βαθμό, άλλα μόνο έως εκεί.
    Σε κάθε περίπτωση, είναι πρωτίστως ένα θέμα πολιτικό, ένα θέμα, δηλαδή, που πρέπει να αντιμετωπίσει νηφάλια και ώριμα η πολιτεία.

    Κανένας μετανάστης δεν είναι εκ προοιμίου καλός ή κακός. Οι μανιχαϊστικές κατηγοροποιήσεις είναι για τα μυθιστορήματα, τις αμερικάνικες ταινίες και στη χειρότερη περίπτωση… για εφιαλτικά ολοκληρωτικά καθεστώτα.

    Το ζήτημα, λοιπόν, είναι ότι το κράτος (το εκάστοτε κράτος) πρέπει να κρίνει με ψυχραιμία, ρεαλισμό και χωρίς κανέναν συναισθηματισμό, καθώς δεν είναι αυτή η δουλειά του, τον απαιτούμενο πολιτικό και κοινωνικό ορθολογισμό. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ζουν, εργάζονται, παντρεύονται, φορολογούνται, κάνουν παιδιά κ.ο.κ. σε αυτήν τη χώρα έδω και αρκετά χρόνια; Υπάρχουν παιδιά που έχουν γεννηθεί εδώ, έχουν φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία και πανεπιστημία, μίλουν απταίστως τη γλώσσα, δεν έχουν γνωρίσει άλλη χώρα ως πατρίδα και επιθυμούν να ζήσουν εδώ την υπόλοιπη ζωή τους; Η αυτονόητη απάντηση που επιτάσσει η κοινή λογική (όχι και τόσο κοινή τελικά, δυστυχώς) είναι πως αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να τακτοποιηθούν πάνω από όλα νομικά από το κράτος.
    Τα υπόλοιπα είναι αφορμές για τσακωμούς της αλάνας, και δεν με ενδιαφέρον πραγματικά καθόλου.
    Επιπλέον, στον φίλο που κόπτεται υπέρ του δημοψηφίσματος έχω να πω τα εξής: πρώτα απ’ όλα, το αν στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα δημοφήφισμα είναι συνταγματικά αποδεκτό είναι μια μεγάλη κουβέντα, δεύτερον δεν μπορούμε, και δεν πρέπει, για τέτοια διχαστικά ζητήματα να καταφεύγουμε σε δημοψηφίσματα. Ο λόγος είναι ότι αυτό το ΝΑΙ και αυτό το ΌΧΙ, όπως πάντα, σε όλα τα δημοψηφίσματα στην νεότερη ιστορία (που φυσικά έγιναν για ζωτικής σημασίας πολιτειακά θέματα), δίχασαν στο έπακρο την ελληνική κοινωνία και δημιούργησαν ρήγματα και χάσματα.
    Ένα τέτοιο δημοψήφισμα, πέραν του ότι κατά τη γνώμη μου θα ήταν θετικό προς την απονομή ιθαγένειας, θα προκαλούσε, ωστόσο, φανατισμό, έντονα διχαστικές και επικίνδυνες τάσεις, ξενοφοφία και ρατσισμό. Τίποτα καλό δεν θα έβγαινε από αυτό, πίστεψέ με, φίλε μου!
    Η κοινωνία μας αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από κοινωνική γαλήνη και συνοχή. Οι καροί είναι πολύ χαλεποί, και δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας παρασύρουν. Συνιστώ σε όλους αυτοσυγκράτηση. ψυχραιμία, ρεαλισμό, όχι συναισθηματικές εξάρσεις και θερμοκεφαλιές. Μόνο σε κακό θα μας βγουν.

    Υ.Γ.: Και ένα σχόλιο για να ευθυμήσουμε προς το ανώνυμο φίλο επίσης. Μα τι έχουν οι μαντίλες, καλέ μου; Τονίζουν τα μαύρα μάτια και τα χείλη των μεταναστριών από την εύφορη ημισέληνο. Σκέψου το! :))

    Ευχαριστώ για το χρόνο και το χώρο

    • Δεν διάβασα όλα τα μηνύματα που ακολούθησαν το δικό μου αφού είναι πλέον πολλά, μια και “κόπτομαι” όμως κι εγώ για δημοψήφισμα θα θεωρήσω ότι αναφέρεσαι (και) σε μένα.

      Το συγκεκριμένο θέμα το θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό και για αυτό δεν εμπιστεύομαι τις όποιες αποφάσεις, σε ανίκανους και υποκριτές πολιτικάντηδες και σε μαθητευόμενους μάγους.

      Τα λεγόμενά σου τα θεωρώ ως μια ακόμα δικαιολογία που δεν δείχνει σεβασμό στη βούληση του λαού.

      Δημοψήφισμα γίνεται παντού και πάντα όταν υπάρχει διχογνωμία, αυτό που εσύ αναφέρεις ως “διχαστικά ζητήματα”. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος ύπαρξης του δημοψηφίσματος.
      Μα θα ήταν ποτέ δυνατό να γίνει δημοψήφισμα για κάτι που όλοι συμφωνούν; ή για κάτι που έχει μικρή σημασία;

      Με την ίδια λογική της αποφυγής “διχασμού” θα έπρεπε να καταργηθούν και οι εκλογές γενικά, εφόσον δημιουργούν πόλωση.

      Σε επικίνδυνες ατραπούς έχεις μπει ψάχνοντας να βρεις επιχειρήματα για τη μη διεξαγωγή Δημοψηφίσματος.

      Σε κάθε περίπτωση, σε ενημερώνω ότι ευτυχώς σήμερα ο κόσμος είναι πολύ πιο νηφάλιος στην άσκηση των πολιτικών του καθηκόντων σε σχέση με το παρελθόν όπου υπήρχε μέχρι και χρήση όπλων.

      Το αν θα ήταν θετικό το αποτέλεσμα προς την απονομή ιθαγένειας, μην το προδικάζεις προσπαθώντας να πείσεις τον εαυτό σου για κάτι για το οποίο υπάρχουν ισχυρότατα στοιχεία περί του αντιθέτου.
      Άλλωστε αν αυτό που ισχυρίζεσαι είχε βάση, μην αμφιβάλλεις ότι θα πρότειναν Δημοψήφισμα οι ίδιες ψευδοδημοκρατικές δυνάμεις που τώρα βρίσκουν χίλιους δυο λόγους για να μην το συζητήσουν καν το θέμα.

      Τώρα για το αν θα προκαλούσε φανατισμό, όχι μόνο δεν συμφωνώ με αυτό , αντιθέτως πιστεύω ότι θα λειτουργούσε επιτέλους ως βαλβίδα εκτόνωσης της καταπίεσης που νιώθει ένας ολόκληρος λαός για πολλά θέματα, με αποκορύφωμα την φασιστική επιβολή ενός νομοσχεδίου στο οποίο είναι αντίθετο το 90% των ψηφοφόρων.

      Αυτά που λες για ξενοφοβία και ρατσισμό, δεν θα τα σχολιάσω γιατί είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι δεν έχετε δει στη ζωή σας πραγματική εφαρμογή ξενοφοβικών και ρατσιστικών πρακτικών, και για αυτό χρησιμοποιείτε τις λέξεις συχνά δίχως νόημα, σαν την κοκακόλα που πάει με όλα.

      Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι μέρος του γενικότερου μεταναστευτικού θέματος το οποίο με τη σειρά του είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή την Ελλάδα.

      Η επείγουσα και έντονη πίεση που εστιάζεται στο συγκεκριμένο θέμα μου θυμίζει σπίτι ερειπωμένο, με πεσμένα ταβάνια και τοίχους, γκρεμισμένες πόρτες και παράθυρα, σπασμένα τζάμια, σπασμένες σωλήνες νερού και αποχέτευσης , κομμένα καλώδια να κρέμονται, και όμως κάποιοι να επείγονται και να πιέζουν για το τί χρώμα κουρτίνα να βάλουν στο σαλόνι.

      Μιλάμε για ένα θέμα το οποίο η λογική σειρά του θα ήταν να συζητηθεί με νηφαλιότητα, αφού όμως πρώτα είχε προηγηθεί μια τεράστια σειρά από βήματα τις τελευταίες 2 δεκαετίες.
      Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, το μεταναστευτικό είναι πλέον σήμερα ένα χαοτικό θέμα το οποίο έχει πάρει πολύ άσχημη τροπή λόγω της απραξίας όλο αυτό τον καιρό που πέρασε.
      Απραξία που οφείλεται στις ψευδοδημοκρατικές δυνάμεις που απαγόρευαν για 20 χρόνια να γίνεται οποιαδήποτε συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, με την εκτόξευση αμέτρητης λάσπης περί ρατσισμού και ξενοφοβικού συνδρόμου σε όποιον τολμούσε να θίξει το θέμα.

      Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο που κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν την γκάφα τους, με μια άλλη γκάφα.
      Ε όχι, δύο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό.

      Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου στο ότι “… το κράτος (το εκάστοτε κράτος) πρέπει να κρίνει με ψυχραιμία, ρεαλισμό και χωρίς κανέναν συναισθηματισμό”.
      Θα συμπληρώσω μάλιστα ότι χρειάζεται και διορατικότητα. Πριν αποφασίσει το κράτος για κάτι, θα πρέπει να έχει ερευνήσει πάρα πολύ καλά τις βραχυπρόθεσμες αλλά κυρίως τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα, και όχι μόνο τα επιφανειακά και πρόσκαιρα οφέλη.

      Ένας από τους λόγους που δεν μπαίνω στη διαδικασία να συγκρίνω λέξη προς λέξη και πόντο πόντο το νομοσχέδιο αυτό με αντίστοιχα ξένων χωρών, είναι ότι υπάρχει χαοτική απόσταση μεταξύ των φιλοσοφιών πάνω στις οποίες χτίστηκαν τα νομοσχέδια αυτά.

      Οι μεταναστευτικές πολιτικές και η απόδοση ιθαγένειας στις λεγόμενες μεγάλες χώρες, χαράχθηκαν και εφαρμόστηκαν με κύριο και πρώτο στόχο το όφελος των ίδιων των χωρών, των κατοίκων τους, και κάπου στο βάθος και εκεί που θα είχε τι λιγότερες αρνητικές επιδράσεις, το όφελος των μεταναστών.

      Να το πω πιο ωμά, όταν π.χ. Η Γερμανία δεχόταν ένα μετανάστη, εξέταζε τί θα κερδίσει η ΓΕΡΜΑΝΙΑ από το μετανάστη και όχι ο μετανάστης ή το κυβερνών κόμμα.
      Με βάση αυτή τη σωστή και ωφέλιμη για το κράτος της Γερμανίας φιλοσοφία, δημιουργούσαν μεταναστευτικούς νόμους , συνθήκες κ.τ.λ.

      Αν είχα πεισθεί ότι το ίδιο συμβαίνει και εδώ, θα δεχόμουν να συζητήσω τα επιμέρους θέματα.

      Σε εμάς μόνο οι αφελείς πιστεύουν ότι οι στόχοι είναι οι ίδιοι.
      Όλοι γνωρίζουμε πως όταν αποφάσισαν να κάνουν αυτό το νομοσχέδιο, χωρίς να έχουν λύσει μια σειρά άλλων φλεγόντων θεμάτων για το μεταναστευτικό οι κυβερνώντες, μόνο τα μικροπολιτικά τους οφέλη είχαν κατά νου.

      Κοινώς “στάχτη και μπούρμπερη να γίνουν όλα, αρκεί εγώ να κρατηθώ στην εξουσία”.

      Για όσους αμφιβάλουν για αυτά που λέω, θα θυμίσω τους Γεωργιανούς, Ουζμπέκους κ.τ.λ. που εισήγαγε στο παρελθόν σε προεκλογική περίοδο και βάφτισε Έλληνες το κυβερνών κόμμα, τάζοντάς τους σπίτια, εργασίες κ.τ.λ.
      Μετά τις εκλογές τους παράτησε στην τύχη τους, και όταν αυτοί πια απελπισμένοι ξεσηκώνονταν, τους έστελνε τα ΜΑΤ και τους … ηρεμούσαν.
      Αυτός είναι ο ανθρωπισμός τους για να μην ξεχνιόμαστε.

      Η ίδια νοοτροπία που οδήγησε στην χρεωκοπία των ασφαλιστικών ταμείων, στη διόγκωση του δημοσίου τομέα, στην κατασπατάληση οικονομικών πόρων, στην απίστευτη γραφειοκρατία, και σε τόσα άλλα δεινά, έρχεται τώρα να κάνει ένα ακόμα αρπακολλατζίδικο νομοσχέδιο με σκοπό το πρόσκαιρο μικροκομματικό όφελος.

      Κύριοι εδώ χανόμαστε, και αντί να κοιτάξουμε πώς θα σωθούμε, αντί να γιαουρτώνουμε τους πολιτικάντηδες που είναι υπαίτιοι, κοιτάμε πώς θα κατοχυρώσουμε εσ αεί τη δικτατορία τους, και μάλιστα αυτό το θεωρούμε και εξυπνάδα.

      Σήμερα κάποιοι αρχίζουν με τεράστια καθυστέρηση να αντιλαμβάνονται ότι δεν θα πάρουν σύνταξη, ή θα εργαστούν παραπάνω χρόνια, ή θα πάρουν κάτι ψίχουλα σε σχέση με αυτά που υπολόγιζαν.
      Δεν τα σκεφτόντουσαν αυτά όμως πριν 10 και 20 χρόνια όταν κουνούσαν τρισευτιχισμένοι κομματικές σημαίες και τραγουδούσαν, ενώ τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων τροφοδοτούσαν προεκλογικές συγκεντρώσεις, μεταφορές ψηφοφόρων με αεροπλάνα, στήριζαν το χρηματιστήριο να μην πέσει από τις 7500 μονάδες, και εξατμιζόντουσαν σε άλλες άσχετες σπατάλες.

      Ελπίζω το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να μην γίνει αφορμή για αντίστοιχους μελλοντικούς κλαυθμυρισμούς.

      Ανακεφαλαιώνω :

      1.Το νομοσχέδιο αυτό για να έχει νόημα και αποτέλεσμα, θα έπρεπε να είναι το τελευταίο βήμα μιας σειράς διαδικασιών, καμία εκ των οποίων δεν έχει γίνει. Δηλαδή πάμε στο Ω χωρίς να ξέρουμε το Α.
      2.Δεν έχει γίνει καμία μελέτη και ενημέρωση των πολιτών για τις τωρινές και τις μελλοντικές επιπτώσεις του νομοσχεδίου.
      3.Προσπαθεί να επιβληθεί με φασιστικό τρόπο, αγνοώντας τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.
      4. Δεν έχει σκοπό το όφελος της Ελλάδας ή των μεταναστών, αλλά στοχεύει μικροκομματικά

      Αυτά, αλλά κυρίως οι επιπτώσεις με κάνουν να βλέπω το όλο θέμα τελείως αρνητικά.
      Στις επιπτώσεις έχουν γίνει αμέτρητες αναφορές και εδώ και σε άλλες σελίδες, οπότε δεν θα επαναλάβω τα ίδια.
      Π.χ. Θα μπορούσα να αναφερθώ στη μελλοντική δημιουργία λομπυ (το λέω πολύ ευγενικά) μέσα στην Ελληνική Βουλή τα οποία μόνο τα Ελληνικά συμφέροντα δεν θα στηρίζουν.
      Τί νόημα θα είχε όμως να κάνω κάτι τέτοιο; πώς να το καταλάβουν αυτό άνθρωποι που ενημερώνονται αποκλειστικά από τα “μεγάλα” ΜΜΕ και το κόμμα τους, και κοντεύουν να μην πιστεύουν στην ύπαρξη της Αμερικής εφόσον δεν την … βλέπουν;

      Υ.Γ1. Το παράδειγμα με το ασφαλιστικό έχει να κάνει με τις έννοιες της χαζής αποδοχής του αιτίου και την εμφάνιση του (αρχικά αόρατου) αιτιατού μετά από χρόνια. Δεν μιλάω για την επίδραση των μεταναστών στην οικονομία.
      Υ.Γ2 Λίγο με νοιάζει αν χαρακτηρισθώ ως φασίστας, δεξιός, εθνικιστής, ρατσιστής κι ότι άλλο λέτε σε ανάλογες περιπτώσεις. Περισσότερο με νοιάζει να δείτε τα πράγματα και από μια άλλη οπτική.

  47. Ποια διχογνωμία χρυσέ μου. Το 5% του ΛΑΟΣ και το άντε άλλο 1% των υπόλοιπων φασιστοομάδων. Μα σοβαρολογείς; Εδώ δεν έγιναν δημοψηφίσματα για πολύ σοβαρότερα θἐματα. Με τις εμμονές των ρατσιστών θ᾽ασχολούμεθα ακόμα. Ἄντε παράτα μας.

  48. Προσωπικά, θα ήθελα απλώς να ρωτήσω, με ειλικρινή απορία, τον periergos ποιες είναι οι πραγματικά δημοκρατικές δυνάμεις στην Ελλάδα;
    Γιατί για τις ψευδοδημοκρατικές, το λάβαμε το μήνυμα.

Σχολιάστε