Η μεγάλη καταβόθρα των φιδίσιων αυγών: worst of απειλών και χαρακτηρισμών

Όταν δημιουργήσαμε στο facebook το group «Έλληνας γίνεσαι, δεν γεννιέσαι» δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πόσα μέλη-φορείς διαφορετικών απόψεων θα συγκέντρωνε. Είμαστε 7500 σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.  Από την άλλη, όμως, δεν πήγαινε ο νους μας στο πόσο σκαιό, διαστροφικό, χυδαίο, παραληρηματικό θα ήταν το ύφος των διαφόρων υπερπατριωτών, ελληνόψυχων,  «ελ», μαιάνδριων και αυτόνομων εθνικιστών, πλευρικών, αδωνιδοσπυριδωνικών, χρυσαυγιτών κ.λπ «δημοκρατικών» δυνάμεων που θα έσπευδαν να εκφράσουν με ηδύτητα και πραότητα την αντίθεσή τους στην πρωτοβουλία μας. Δεν ξέραμε επίσης τίποτα για την ύπαρξη ομάδων τύπου «Φίλοι Πλεύρη», «Χρειάζεται χούντα τώρα», «Γιατί τα ΜΑΤ δεν βαράνε πιο πολύ τους αναρχικούς» κ.ο.κ. Από τις βορβορώδεις ύβρεις, τις ποινικά κολάσιμες απειλές και τις ευφάνταστες θεωρίες συνομωσίας, σταχυολογούμε τις καλύτερες (ή μάλλον, τις χειρότερες) και σας τις παραθέτουμε. Δυστυχώς αρκετές σβήστηκαν αμέσως και παραδόθηκαν για πάντα στη λήθη. Προειδοποιούμε: για καλό και για κακό πριν τις διαβάσετε, πάρτε μια δραμαμίνη ή ένα εμετοστόπ, αν και υπάρχουν και περιπτώσεις που προσφέρουν άφθονο γέλιο. Επίσης, προσοχή, για μην απορήσετε: H σχέση των  συγκεκριμένων ελληναράδων με το συντακτικό, τη γραμματική και τη στίξη είναι κάπως ιδιαίτερη.

Ξεκινάμε από το λαμπρό μυαλό που ξεσκέπασε τη συνομωσία πίσω από το group. H πρώτη θέση του ανήκει δικαιωματικά:

(1) «Το φελέκι ετυμολογείται εκ του Τουρκικού felek (τύχη, μοίρα)…ευστοχη επιλογη ονοματος…τουρκικη καταγωγη ετσι;μαθε οτι δεν θα εχετε τυχη.η μοιρα σας ειναι να θελετε να μας μοιασετε αλλα δεν θα τα καταφερετε…….πας μη ελλην βαρβαρος…»

Ο ίδιος είχε δώσει και μια πρώτη ερμηνεία:

(2)

«συνέχισε να προσβάλεις τους έλληνες μάλλον σε πληρώνουν καλά γι αυτό……..δεν σε κατηγορώ έτσι σου είπαν οταν ήρθες εδώ οτι θα βγάλεις το ψωμί σου…»

Ένας τρίτος πάλι, προχώρησε και σε παρενδυματολογικού χαρακτήρα σχόλια, φορώντας μας φουστάνια από το Τίρανα:

(3)

«eisai megali kompleksaaaara agori mou..!!! an eisai agori… mporei na foras foustitsa ap’ta tirana!!!! an eixes ta kotsia as evazes ti fwtografia sou!! arga i grigora tha svistei i selida sou na eisai sigouros gi’ayto!!!»

Σε προηγούμενο ποστάρισμα ήταν πιο άμεσος:

(4)

«den sas aksizei na zhte»

Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε ένας ακόμα πατριώτης:

(5)

«ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ,ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ..ΓΑΜΩ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ..ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ..ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ..ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ..ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΩΡΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ»

Ένας άλλος πάλι πρότεινε και τον τρόπο εκτέλεσης, απλά…:

(6)

«AUTO TO GROUP KAI OLOI OSOI GINATE MELOS THELOUN KAPSIMO…APLA»

Σε ένα από τα  group που αναφέραμε στον πρόλογο, αναρτήθηκε το ακόλουθο μέλισμα:

(7)

«NTROPI AISXOS EAN EISTE ELLINES KANTE KATI TWRA AFTO TO GROUP EXEI FOTOGRAFIES ME ENA MAVRO BASTARDO ME ELLINIKI SHMEA
FTOU SAS GAMIMENOI PRODOTES
EFXOME OI TAFOI AFTWN KAI TWN PROGONEN TOUS NA SAPISOUN KAI NA VRWMANE AIONIWS SKATA
NTROPI SAS POU KATANTISATE TOSO AISXOS THN ELLADA»

Άλλοι πάλι χρησιμοποιώντας αριστοτεχνικά επαγωγικές μεθόδους καταλήγουν σε εύλογα συμπεράσματα:

(8)

«Ελατε ολου του κοσμου οι κατατρεγμενοι εδω στη γη της επαγγελιας,της αφθονιας και της ευημεριας να κανετε μια νεα αρχη.Παρε κοσμε,εμας μας περισευουν. Βρε δεν γ********ε λεω εγω καλυτερα».

Ενδιαφέρον έχουν και τα μαθήματα κοινωνικής ανθρωπολογίας που αφιλοκερδώς ορισμένοι προθυμοποιήθηκαν να μας παραδώσουν:

(9)

«Μαθετε grekoi οτι ελληνας γεννιεσαι, ειναι το dna… σε κανει η ελληνικη παιδεια, και το ελληνικο θαρρος…. π.χ οι ελληνες ηταν σκλαβοι στους ρωμαιους για εκαντοταδες χρονια, και τους διδαξαμε ιστορια, πολιτισμο, επιστημες.. οι νεγροι αυτα τα συμπαθεστατα τετραποδα που ακομα τρωνε ανθρωπους τι βγαλανε και σαν σκλαβοι… ακομα?? και κατι αλλο αντι να διεκδικουν μια ελληνικη ιθαγενεια, καλυτερα να πανε στης χωρες τους μπας και την πανε μπροστα, και να μορφωσουν τους δικους τους ανθρωπους μπας και παρουν την χωρα τους στα χερια τους….η αφρικη πχ ειναι πλουσια σε διαμαντια, καυσιμα, εχει θαλασαα, βουνα, ειναι μια πλουσια ηπειρος, αντι να τρωγονται μεταξυ τους ας διωξουν ολους τους εβραιους, και να μην μεθοκοπανε απο της 8 το πρωι και να μορφωθουν ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΔΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ»

Άλλοι μας εύχονται απλώς:

(10)

«Να σας βιάσουν Πακιστανοί!»

Ενώ άλλοι πάλι αυτοπροσκαλούνται και κάνουν εντυπωσιακή είσοδο με  νεολογισμούς και ρηξικέλευθα ερμηνευτικά σχήματα (πάρτε δραμαμίνη):

(11)

«ωραιο το αραπακι….ειναι αδικο να δοθει μονο σε καποιους πακιστανους και αφρικανους η ιθαγενεια…δεν φτανουν οσοι ειναι εδω να εξυπηρετησουν την κοινοτητα των gay-aristero-προοδευτικη κοινοτητα…φερτε σους ολους»

Κι επειδή ουκ εν τω πολλώ το ευ, πολλοί μπαίνουν κατευθείαν στο ψητό:

(12)

«Το μουνί της μάνας σας!»

Παράλληλα, κάποιοι, κάτοχοι της απόλυτης αλήθειας, κρίνουν σκόπιμο να μας συστήσουν επίσκεψη στο γιατρό:

(13)

«ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΛΕΩ ΜΑΣ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ .Η ΣΚΟΥΠΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ..ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ ΠΡΟΔΟΤΕΣ»

Κάποιος άλλος έθεσε το κρίσμο ερώτημα που ταλανίζει τη χώρα και την κάνει να ασφυκτιά στην αυγή της δεύτερης δεκαετίας του εικοστού πρώτου αιώνα:

(14)

«Θα ανεχτούμε άλλο τους γενίτσαρους»;

Δεν λείπουν και αποκαλυπτικές στιγμές, σαν την παρακάτω, που ούτε λίγο ούτε πολύ βγάζει στη φόρα αυτό που ορισμένοι καλά πληροφορημένοι υποπτεύονταν, πως το «Φελέκι» κυβερνά:

(15)

«Mας κυβερνούν και μας κυβερνούσαν τσογλάνια»

Ένας άλλος «φίλος πάλι, ακόμα πιο διορατικός,  αποκάλυψε αυτό που όλοι γνώριζαν, μα δεν τ’ομολογούσαν: πίσω απ’το Φελέκι κρύβεται ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου:

(16)

«Ντροπή σας κύριε Παπανδρέου!Τέτοια απολυταρχικότητα μονάχα εσείς και ο Χίτλερ!»

Ενώ ορισμένοι σύνθετοι συλλογισμοί πείθουν ακόμα και τον πιο στριφνό αναγνώστη:

(17)

«ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ . ΔΕ ΓΙΝΕΣΑΙ !!!!!  ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ !!!»

Όχι σπάνια, επίσης, αναδεικνύεται και η διεθνής διάσταση του ζητήματος «ιθαγένεια», με μια αισιόδοξη νότα, στο τέλος, ευτυχώς:

(18)

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ!!! ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ…Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ…ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΣΒΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ..ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ…Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!!!ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΗΔΗ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΟΙ ΚΟΛΟΤΟΥΡΚΟΙ????ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ!!!ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟ!!!ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ!!!»

Το ξύλο βγήκε απ’τον Παράδεισο, όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος, κ.λπ. Έτσι ένας άτυχος σχολιογράφος του γκρουπ πήρε αυτό που άξιζε (πάρτε νέα δραμαμίνη):

(19)

«MIPOS 8ES NA SYNANTI8OUME MOURI ME MOURI? ALLA ASEME NA SOU KANO EKPLIKSI8A MA8O PIOS EISE KAI STO ONOMA THS ALI8IAS 8A EXW FILO ME VINTEO CAMERA NA PIS AFTA PO…U EGRAPSES STIN MOURI MOU8A TA POUME APO KONTA KORITSAKI MOU SOON»

Στην τελευταία τιμητική θέση, μέχρι την ανανέωση των charts,  το forum κάποιου κόμματος (ποιου άραγε;) καλεί εγκαίρως τα μέλη του σε «συναγερμό». Μας αποδίδει φυσικά τον αρχετυπικό χαρακτηρισμό «θολο[κουλτουριάρηδες]»:

(20)

«Συνεχίζουμε να ακούμε αθλιότητες από τους θόλο…

http://www.facebook.com/group.php?gid=2 … 076&ref=mf

http://gazikapllani.blogspot.com/

https://feleki.wordpress.com/

Έλα παιδιά διαδίδουμε και σχολιάζουμε… Δεν παν καλά οι άνθρωποι είναι χαμένοι στον ούτω καλούμενο φιλανθρωπισμό τους και δεν βλέπουν μπροστά τους…»

Αγαπητοί φίλοι του ιστολογίου μας, μετά από αυτό το βαρύ μενού, σας ευχόμαστε καλή χώνεψη. Αν χρειαστειτε σόδες, απευθυνθείτε στα ξένα κέντρα, τον  Χένρι Κίσινγκερ  και στον Τζορτζ Σόρος που μας έχουν βάλει να δουλέψουμε για λογαριασμό τους.

26 Σχόλια

  1. Αγαπητό Φελέκι , έχω να προσθέσω κι εγώ κάτι στα όσα ανωτέρω κατέγραψες, μήνυμα στο inbox:

    January 7 at 4:49am Report
    Γ ΑΜ….. Σ Α Ι ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΟΙ ΝΕΓΡΟΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΩΝ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ,ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
    ΜΑΖΕΨΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ,ΤΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΑ,ΤΑ ΑΛΒΑΝΑ ΚΑΙ ΓΤ ΟΧΙ ,ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΠΙΤΙ…
    ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ LARGE ΤΥΠΟΙ!!
    Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΛΗ(ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ)ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΝΤΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ
    ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΧΩΡΟΥΝ,ΟΧΙ ΜΟΝΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ…ΜΑ ΟΥΤΕ ΚΟΥΦΙΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ !
    ΖΩΑ…ΓΙΝΑΤΕ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ FB ΚΑΙ ΤΑ ANARXOSITES!

    • Εκτος του ιδιου ακριβως με της Ελινας,ελαβα και τα παρακατω:

      Χριματοδοτουμενη αντι-Ελληνιδα,σιγουρα εχεις στο dna γονιδια φυτου,τουρκαλβανικου επιπεδου.
      Σηκω φυγε και πηγαινε στην χωρα που νιωθεις οτι υπερτερουν τα γονιδια σου.Το τριτοκοσμικο σου επιπεδο σε κανει να επιτειθεσαι σε Ελληνιδα(παλια ειπαμε συνηθεια,να σε κατευθυνουν εναντια σε Ελληνες).Σιγουρα ΔΕΝ υπερτερουν τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΟΥ γονιδια,οποτε κακως μολυνει η παρουσια σου την ιστορικοτερη χωρα του κοσμου..Ατομα σαν εσενα,οι μαριονετες πολιτικαντιδες,καταντησαν την χωρα οπως ειναι…….

  2. KAI ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΣΤΕΣ ΟΙ »ΚΥΡΙΟΙ/ΚΥΡΙΕΣ»

    Α,φατσικα σιγουρα μου κανεις για τουρκο-κουρδικης καταγωγης με λιγο εξευρωπαισμο…..
    Μηπως ηρθε ο καιρος να γυρισεις στα πατρια χωματα σου,στην Ουρφα?ο αλαχ σου να σε εχει καλα……

  3. το κάτωθι αριστούργημα λογοτεχνίας και ατράνταχτο επιχείρημα το έλαβα σε εισερχόμενο μήνυμα στο FB. «Mωρή…..αλβανίδα είσαι; Βούλωσέ το όταν ζεις στα ιερά χώματα της Ελλάδας μας!!!» Ακολούθησε απάντηση δική μου, για το πόσο γελάω με κάτι τέτοιους γελοίους και η ανταπάντηση ήταν: «Εγώ να δεις γέλιο με κάτι ανέραστες τιποτένιες αγάμητες σαν εσένα, την ντροπή των Ελληνίδων.. Εύχομαι να σε βιάσουν 2-3 βρωμοκούρδοι παρέα, θα σου αρέσει μάλλον! Θα στενοχωρηθεί πιθανόν ο γκόμενός σου από τη Σομαλία.. » μιλάμε για επίπεδο όχι αστεία…

  4. Σαββατιάτικος οχετός! Φέρτε κι άλλα.

  5. χαχαχαχα
    Αί σταδγιάλα που θα έλεγε κι ο Ζίκος (όχι του Θρύλου) :)

  6. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ…

    »ΩΡΑΙΟΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝ»….ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΑ ΙΕΡΑ ΧΩΜΑΤΑ…..ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ…
    (ενταξει…τα θαυμαστικα ΕΙΝΑΙ σωστα…)
    «δρομω ολλη η βρομηαριδεσ και η πρωσκηνιμενη απο τα ιερα χωματα τον πρωγονομασ τορα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!αμεσοσ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!»

    <>

  7. Αγαπητοί φίλοι. Τα πράγματα έχουν ειπωθεί. Το δηλητήριο των υπανθρώπων έχει ξεχειλίσει. Ένα ανθολόγιο της χυδαιότητας αυτών των πανικόβλητων υποκειμένων, θα έπαιζε πολύ σημαντικότερο ρόλο από οποιαδήποτε (πλέον) σχόλιά μας. Προτείνω λοιπόν να μαζευτεί ο οχετός αυτός και να παραδοθεί στη χλεύη των πολιτών. Οι άνθρωποι καλής θελήσεως θα καταλάβουν.

  8. Mia aporia: Ti noima exei i dimosiopiisi olon afton ton «skoupidion»?

    Giati peftete sto «epipedo tous»? Giati tous dinete vima kai simasia?
    Yparxei kaneis pou na pistevei oti se kathe thema DEN yparxoun poles apopseis kai malista poles fores gelies? Alla kai ti m’afto? Prepei na tis diafimizoume oles? (kai kala tis sovares, alla tis gelies, giati?)

    Ilikrina, eno simfono mazi sas kai me ta themata pou dimosievete kai tis analiseis sas (se megalo pososto), me exei kourasei afti i emoni sas telefteos (oxi me to thema tis ithagenias, alla me tis antidraseis enantion!!).
    Sovaros agonas den ginete me to na koitame ti lene oi diaforoi anengefaloi!
    (na parathetate sxolia enos sovarou anthropou pou itan tekmiriomena (apo ekinon) kai na apantousate, malista, alla oxi ivris kai fanatiles!)

    Sto onoma tis sovarotitas tou thematos, sas ekliparo: Ftanei!

  9. Δεν ασχολούμαστε μόνο μ’ αυτούς τελευταία. Αν δείτε στο γκρουπάκι συνέχεια ποστάρουμε άρθρα σχετικά με το θέμα της ιθαγένειας. Εξάλλου, όλα αυτά τα σχόλια τα σβήνουμε καθώς δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από τη διατάραξη της ηρεμίας μας. Από την άλλη όμως όταν κάθε μέρα βρίσκουμε στο inbox καμπόσα εμετικά μηνύματα, ε τότε καλό θα ήταν να δείξουμε πώς σκέφτονται (αν σκέφτονται) μερικοί (;) συμπολίτες μας. Έτσι κι αλλιώς δεν μπαίνουμε σε διάλογο μαζί τους γιατί όντως θα χάσουμε την ουσία του θέματος. Οι «‘ύβρεις» όμως και οι ¨φανατίλες» είναι ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και δεν μπορούμε να το κρύβουμε κάτω από το χαλάκι. Και αν θέλετε το συγκεκριμένο ποστ λειτούργησε και ως «λυτρωτικό», μια μορφή προσωπικού «ξαλαφρώματος».

    • Den simfono.
      An den antexate tis “‘ύβρεις” kai tis ¨φανατίλες”, as min ksekinagate to thema.
      Me afto pou grafete edo adikite ton eauto sas kai me apogoitevete san «opado» sas. Kai den thelo na me apogoitefsete! Thelo na stathite sto ipsos ton peristaseon kai oxi na psaxnete pedia «προσωπικού “ξαλαφρώματος”».

      Otan o Kolokotronis (gia paradigma) ksekinise tin maxi gia na katalavei tin Tripoli (gia paradigma), den eipe: «Kai tora tha kano ena dialima na ksalafroso».

      Kserete eseis kanenan agona pou aksizei na agonistei kaneis, kai pou den tha ton vomvardisoune me «καμπόσα εμετικά μηνύματα» (stin kaliteri periptosi!)? Kai an etsi «σκέφτονται…μερικοί … συμπολίτες μας», ti mas apasxolei? Se kathe tsouvali me sitari mporei na yparxoun katalathos kai liga pitoura. E.. kai? Me afta tha asxoloumaste? H me tin ousia!?

      Ilikrina, alla, «thelo» apo esas, na stathite psila, se ena allo epipedo (apo tous diaforous anengefalous… ta «pitoura» tou dialogou!) kai na axolithite me sovara epixirimata gia to (ekastote) thema. Etsi sas gnorisa, etsi pistepsa se esas, etsi «kolisa» edo mesa.
      Min me apogoitefsete.
      Ftanei me ta … pitoura. Giati thimaste ti lene gia opion asxolite me ta pitoura.
      Pame mprosta loipon!

  10. Εμένα η απορία μου είναι η εξής: αυτό το «ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ» πώς προφέρεται; (μάλλον μου λείπουν τα κατάλληλα γονίδια, γιαυτό δεν μου βγαίνει)

  11. ε καλά… και στο δικό μου blog http://afroditealsalech.blogspot.com/2009/11/blog-post_26.html και http://afroditealsalech.blogspot.com/2009/11/blog-post_22.html
    μπορείτε να βρείτε άφθονα σχόλια για τη συλλογή σας.
    Οχι πως τώρα έχουν σταματήσει, απλώς εγώ δεν τα αναρτώ. Τους βαρέθηκα.

    Αλήθεια τη φωτο που τη βρήκατε; είναι εξαιρετική.

    Και κατι τελευταίο: πράγματι είναι αξιο μελέτης και ερμηνείας η (καμία) σχέση των «ελληναράδων πατριωτών» με την ορθογραφία.

  12. * κ.Δυτη των νιπτηρων :Αν δεν κανω λαθος,ενα ΟΥΣΤ τετοιο ειχα γραψει εγω…
    Ομως μην λειτουργειτε με …επιλεκτικη αφαιρεση γιατι γινεστε αδικος.Θα επρεπε να ειχατε διαβασει ΟΛΑ οσα ειχαν γραφτει και τοτε ας το κρινατε αυτο το ΟΥΣΤ. Προσωπικα,δεχομαι την κριτικη που ειναι καλοπροαιρετη και αλλαζω εαν χρειατει και καποια απο τις μη αποδεκτες συμπεριφορες μου….

    Υ.Γ. Παρεμπιπτοντως,ενδιαφερον το μπλογκ σας!

  13. Maria Anton: ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Ελπίζω να μην εννοείτε το σχόλιο αρ. 13 παραπάνω, ωστόσο, γιατί θα πρέπει να συμπεριληφθώ στους «ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΡΑ», πώς να το κάνουμε.

  14. κ. Δυτη των Νιπτηρων :Δεν καταλαβαινω…Εχω..μπερδευτει λιγο..
    Εσεις τι υποστηριζετε??? Γιατι και εγω ,σε αυτην την σαρα και μαρα των ανθελληνων ανηκω, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ των διαφωνουντων με την αποδοση της Ιθαγενειας…ΚΑι μαλιστα με σχολια εντελως χυδαια και απαραδεκτα οπως θα δειτε …παραπανω…

  15. Το «ήθος» τους
    gamostavros.blogspot.com
    χωρίς λόγια

  16. Maria Anton: Φοβάμαι ότι μπερδεύτηκα λίγο. Κατάλαβα ότι η αναφορά ήταν στο ΟΥΣΤΤΤΤΤΤ του σχ. 13 στην ανάρτηση, προφανώς έγινε παρεξήγηση. Χίλια συγνώμη!

  17. *κ.ΔΥΤΗ..ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ »ΑΝΘΗ» ΤΟΥ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ…ΖΑΛΙΣΤΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ..:-)))

    (αλλα ηταν μια καλη ευκαιρια να επισκευθω το μπλογκ σας….)
    :-))

  18. O EΛΛΗΝΑΡΑΣ.. ΡΑΣ ..ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ..ΕΥΓΕΝΙΚΑ (και πολυ… ευγενΗΣ παιδι που ελεγε και ο Τσιφορος):-))))

    Ellinaras Ras 13 hours ago

    <>

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΡΟΦΗ…. ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!!!!

  19. Πάντα τέτοιου είδους σχόλια, με φέρνουν σε μια διαστροφική κατάσταση απόλαυσης των επιπτώσεων της έλλειψης καλλιέργειας, μόρφωσης και παιδείας που όμως οδηγεί με μια μαθηματική ακρίβεια σε παρόμοιου τύπου (ανύπαρκτα) επιχειρήματα (ΜΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΙΔΙΟΙ?)!

    Από την άλλη όμως μου προκαλούν περίεργους συνειρμούς και με ‘σκιάζει η φοβέρα’ του τι γίνεται αν πάρουν λίγο ‘αέρα’ παραπάνω τέτοια υποκείμενα και τους δοθεί η ευκαιρία να απλώσουν το σκοτάδι που τους περικλείει σε λίγο μεγαλύτερη επιφάνεια του τετραγωνικού μέτρου που αναλογεί στην ελληνοπρεπή (αν-)ύπαρξη τους.

    Ανάψτε το φως ρε παιδιά!

  20. Ευτυχώς δημοσιοποιούνται παγκοσμίως οι χυδαιότητές τους:

    http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704320104575014571634292264.html

  21. Τον πάλαι ποτέ πρασινοφρουρό και νυν ΒΡΩΜΟΦΑΣΙΣΤΑ κολλητό της Χρυσής Αυγής, τον Σπύρο Χατζάρα, τον έτσουξε η παρέμβαση του State Department:

    http://deltio11.blogspot.com/2010/01/blog-post_8707.html

    Και λέει ο σφουγγοκωλάριος των χρυσαυγιτών ότι οι επιθέσεις στη συναγωγή στα Χανιά ήταν… προβοκάτσιες των Εβραίων:

    http://deltio11.blogspot.com/2010/01/blog-post_2911.html

    Πολύ ωραία μπουμπούκια είχε μαζέψει το Μωρό της Ρόζμαρυ για παρατρεχάμενους στο κόμμα του.

  22. Μια από τα ίδια!

    «Απαντήσεις» και «ειδήσεις»
    Ανδρέας Παππάς. Athens Voice
    τεύχος: 301 – 12/05/2010

    http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/301/%C2%AB%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%C2%BB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%C2%AB%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%C2%BB

Σχολιάστε