Η Νδούλα, το Πασοκάκι και η Δημαρούλα στα χρόνια της ανωριμότητας

Του Β.Λ.

Πέρασε τελικά της Νδούλας και άλλαξε τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Η. Κικίλια. Τη θέση του παίρνει ο συνδικαλιστής των φαρμακοποιών κ. Θ. Αμπατζόγλου˙ από τα πράσινα στα μπλε εν ολίγοις και το «παιχνίδι» συνεχίζεται. Η ελληνική κοινωνία που μαστίζεται από την ανεργία, που ακούει συνεχώς και αδιαλείπτως ρητορείες περί εξυγίανσης των υπηρεσιών, αξιοκρατίας και αξιολόγησης, που καλείται να σηκώσει τα μανίκια της για δουλειά καθώς η ανάπτυξη έρχεται, βλέπει τους κυβερνώντες να καταστρατηγούν ανερυθρίαστα τις πομπώδεις διακηρύξεις τους. Τα παραδείγματα πολλά και θα μας πιάσει κατάθλιψη, αν αρχίσω να απαριθμώ.

Και διερωτάται ο έχων ακόμα σώας τας φρένας του: γιατί δεν ακολουθήθηκε, έστω η τυπική διαδικασία, που αντιμετωπίζει ο κάθε πολίτης όταν ψάχνει για εργασία. Γιατί δε μαζεύτηκαν βιογραφικά υποψηφίων, γιατί δεν έγινε έστω μια τυπική αξιολόγηση των προσόντων τους κλπ, κλπ. Γιατί σε τέτοιες θέσεις επιμένουν οι κυβερνώντες στη γνωστή συνταγή του πελατειακού συστήματος;

Πασοκάκι και Δημαρούλα αντέδρασαν χλιαρά (από όσο μέχρι τώρα διαβάζω) για την εν λόγω αντικατάσταση. Στις ανακοινώσεις τους δεν τους αφορά η ανάληψη θέσεων από ικανούς, αλλά τους απασχολεί η άκομψη στάση της Νδούλας ή η ανάδειξη της δυσαρέσκειάς τους.

Θα αναρρωτηθεί λοιπόν, ο Έλληνας που έχει δει να μειώνεται ο μισθός του, που είναι μακροχρόνια άνεργος, που… που… μήπως σ’ αυτή τη συγκυβέρνηση υπάρχει συναλλαγή και συνεργασία στη μοιρασιά των θέσεων πάντα με κομματικά κριτήρια; Αξίζει να στηρίξω την προσπάθεια για ανάταση του ελληνικού κράτους που ευαγγελίζονται οι τρεις της συγκυβέρνησης όταν βλέπω καθημερινά το κομματικό κράτος να ευημερεί και να αποτελεί τροχοπέδη στην πολυπόθητη ανάπτυξη;

Για να αλλάξουν λοιπόν, οι νοοτροπίες είναι απαραίτητη η ισχυρή πολιτική βούληση που θα βάλει στο προσκήνιο τους άξιους και όχι αυτούς που έχουν μία μακροχρόνια κομματική πορεία, αυτούς που αναδείχθηκαν για τις ικανότητές τους και όχι από την επιρροή τους σε μία κομματική βάση που προσέβλεπε σε κάθε είδους ρουσφέτια και διευκολύνσεις. Άσκηση διοίκησης με συστήματα 4-2-1 ή 5-3-2 κ.ο.κ.  είναι ατελέσφορη και όσο συνεχίζεται, τόσο τα τρία κόμματα θα παραμένουν ανεπαρκή και αδύναμα να διαχειριστούν την κρίση του πολιτικού συστήματος και της απώλειας του αισθήματος δικαίου.

Θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται ως η Νδούλα, το Πασοκάκι και η Δημαρούλα…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: