Κι εγώ δε θέλω τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή αλλά…

Σύγκρυο μας έχει πιάσει με την ενδεχόμενη είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και μάλιστα με σχετικά υψηλό ποσοστό, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Δυστυχώς όμως η όλη αρθρογραφία και επιχειρηματολογία εναντίον του νεοναζιστικού κόμματος είναι συναισθηματικά φορτισμένη, στα όρια πολλές φορές της υστερίας. Πολύ αμφιβάλλω αν οι περισσότεροι που βγάζουν φλύκταινες με τη Χρυσή Αυγή, έχουν διαβάσει τις θέσεις της, όπως ακριβώς δεν τις έχουν διαβάσει κι αυτοί που θα την ψηφίσουν. Κι αυτό ακριβώς είναι το δυνατό σημείο της Χρυσής Αυγής: η υπερβολική φασαρία που κάνουν τα στελέχη της προβάλλοντας ξεκάθαρα μηνύματα, όπως «να ξεβρωμίσει ο τόπος», «Η Ελλάδα στους Έλληνες» κλπ. Το παιχνίδι της πολιτικής που έχει ως βάση το θυμικό γνωρίζουν να το παίζουν καλά ιδιαίτερα τώρα που οι συμπολίτες μας έχουν χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια.

Τριάντα χρόνια τώρα τα κυβερνώντα κόμματα αλλά και αυτά της αντιπολίτευσης κατάφερναν να χειραγωγούν τις μάζες με λαϊκιστικές μεθόδους, μπόλικο συναίσθημα, ατελείωτες υποσχέσεις. Και βέβαια τα μεν κόμματα της εξουσίας κατάφερναν πολλές φορές να πραγματοποιούν τις υποσχέσεις τους διογκώνοντας το πλατειακό σύστημα, τα δε της αντιπολίτευσης πετύχαιναν τις φιλολαϊκές διακηρύξεις τους και όλα κυλούσαν μέλι-γάλα.

Σήμερα που όλα αυτά έχουν χαθεί φαίνεται επιτέλους ποια είναι η εικόνα του σύγχρονου Έλληνα: που παλεύει να κρατηθεί από τον εθνικισμό χωρίς όμως να θέλει να χάσει την ευρωπαϊκή του ταυτότητα˙ που θέλει να σπουδάσουν τα παιδιά του, όχι για να πετύχουν την προσωπική τους ευτυχία αλλά για να μπουν στο Δημόσιο˙ που εφευρίσκει εξωτερικούς εχθρούς˙ που συνεχίζει να αγοράζει μετά μανίας i-phone και μετά να φωτογραφίζει αντιμνημονιακά συνθήματα στην πλατεία Συντάγματος˙ που καταστρέφει ιστορικά κτίρια, καταλαμβάνει την Ακρόπολη, βγάζει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο γιατί θεωρεί ότι ο δημόσιος χώρος του ανήκει κλπ.

Με αυτές τις συνθήκες η Χρυσή Αυγή βρίσκει πρόσφορο έδαφος και μάλιστα στις νεαρές ηλικίες. Δε θα ξεχάσω πριν από λίγο καιρό την κουβέντα που είχα με δύο γονείς, όταν έντρομοι μου είπαν ότι τα βλαστάρια τους θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή. Μάλιστα μου επεσήμαναν ότι τα sms δίνουν και παίρνουν μεταξύ των συμμαθητών και συμφοιτητών τους καθώς υπάρχει μια «μηνυματική» συνεννόηση για καθολική στήριξη του νεοναζιστικού κόμματος.

Τι απαντάμε λοιπόν σε όλους αυτούς τους νέους που αποφάσισαν να πάνε στις κάλπες (θετικό από μία άποψη) αλλά θα βγάλουν την επόμενη μέρα στη Βουλή τον Παναγιώταρο;

Η Χρυσή Αυγή γίνεται γοητευτική σ’ αυτές τις ηλικίες κυρίως για τις θέσεις περί του μεταναστευτικού. Οι μετανάστες είναι ο πιο εύκολος στόχος για να δικαιολογηθεί η κακοδαιμονία μας. Η απουσία κράτους στις γνωστές γειτονιές έχει ανάγει τη Χρυσή Αυγη στην πιο αξιόπιστη λύση. Αν θέλουμε λοιπόν να την αποδομήσουμε ας σταματήσουμε τις υστερίες και ας αναφέρουν τα έγκριτα ΜΜΕ και portals τα στοιχεία που δίνει για παράδειγμα το ίδιο το ΚΕΕΛΠΝΟ για τις μεταδιδόμενες ασθένειες, που υποτίθεται ότι κουβαλούν μαζί τους. Ενδεικτικά αναφέρω τη μείωση των κρουσμάτων φυματίωσης το χρονικό διάστημα 2004-2010: http://www.keelpno.gr/Portals/0/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%BD%CE%B5%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D/%CE%A6%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7/%CE%A6%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%202004-2010.pdf

Ας πούμε ότι υπάρχουν ήδη νόμοι ψηφισμένοι, όπως για τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής που χρειάζεται μόνο να εφαρμοστούν.

Ας μάθουμε ποιος είναι ο αριθμός των μεταναστών που αποχωρεί από τη χώρα μας κ.ο.κ. Ας μπούμε στη διαδικασία να εξηγήσουμε.

Μία άλλη θέση της Χ.Α. είναι η εξής: «Οι πολυεθνικές δρουν ανεξέλεγκτα, δημιουργούν καταναλωτικά πρότυπα και ψεύτικες  πλασματικές ανάγκες. Κατακλύζουν  με τα προϊόντα τους την χώρα και επιβάλλουν την αγορά τους.» Πείτε λοιπόν στη νεολαία να σταματήσει να αγοράζει smartphones, να αποφεύγει να διασκεδάζει στα malls, να πάψει να τρώει τις τεράστιες ποσότητες ποπ-κορν στα πολυσινεμά καθώς και τα ζουμερά «αμερικάνικα χάμπουργκερ. Θα σας κοιτάξουν σαν ούφο. Εξηγήστε ότι δεν το λέτε εσείς αλλά η Χ.Α. που σκέφτεται να ψηφίσει.

Συνεχίζω: « Όλοι οι Έλληνες στρατεύονται υποχρεωτικά στο 18ο έτος της ηλικίας τους.
Σε όσους αρνούνται να πράξουν το καθήκον τους προς την πατρίδα, τους αφαιρείται η ιθαγένεια και αποβάλλονται από την κοινωνία
.» υποστηρίζει η Χ.Α.

Πείτε στους νέους αυτή τη θέση. Θα σας κοιτάξουν πάλι σαν ούφο. Εξηγήστε ότι δεν το λέτε εσείς αλλά η Χ.Α. που σκέφτεται να ψηφίσει.

«Λύκεια κατευθύνσεων που δημιουργούνται με το πρόγραμμα μας, π.χ. Κλασσικό, Θετικό, Αθλητικό, Καλλιτεχνικό, Στρατιωτικό, κλπ.
Δημιουργία σχολής Αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας.
»

Να και το όραμα τη Χ.Α. για την εκπαίδευση. Πείτε στους νέους αυτή τη θέση. Θα σας κοιτάξουν πάλι σαν ούφο. Εξηγήστε ότι δεν το λέτε εσείς αλλά η Χ.Α. που σκέφτεται να ψηφίσει. Επίσης μην ξεχάσετε να αναφέρετε τη θέση της Χ.Α. για τη γυναίκα που είναι προορισμένη για τη μητρότητα. Εκεί κι αν θα σας κοιτάξουν σα να ‘στε εξωγήινος. Αλλά είπαμε: εξηγήστε ότι δεν το λέτε εσείς αλλά η Χ.Α. που σκέφτεται να ψηφίσει.

Για να μην κουράζω άλλο: ας προσπαθήσουμε να αποδομήσουμε το λόγο της Χ.Α. όχι με υστερίες και άκρατο συναισθηματισμό αλλά με βάση τις θέσεις της. Κάντε τον κόπο να τις διαβάσετε!

Advertisements

5 Σχόλια

 1. Το γεγονός πως μεταξύ των θέσεων της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που όπως λέτε θα την αποδομούσαν εάν διαβάζονταν τοποθετείτε την καπηλευτική αναφορά της στην αρχαιοελληνική φιλοσοφία, αποτελεί ένα άριστο παράδειγμα του γιατί οι τάχα προοδευτικοί, φιλελεύθεροι και ευρωπαϊστές σύγχρονοι Έλληνες είναι, και αναμφίβολα θα συνεχίσουν να είναι, παντελώς ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τον κυρίαρχο στο Ελλάντα λαϊκισμό, ελληναραδισμό και ανορθολογισμό, ενώ αντίθετα πάντα υπήρξαν στην ουσία αβανταδόροι του.
  Ο ψευτοευρωπαϊσμός σας είναι απλώς μια ρηχότατη επιφάνεια κάτω από την οποία βρίσκεται ο ίδιος ορθοδοξοβυζαντινισμός και η ίδια βαθύτατα ανορθολογική ανατολίτικη βαρβαρότητα που χαρακτηρίζει και τους υπόλοιπους συμπατριώτες σας.

 2. @Ανώνυμε, εννοείται ότι κανένα πρόβλημα δεν έχω με τη διδασκαλία των ελλήνων φιλοσόφων. Αλλά δεν πιστεύεις ότι σ’ ένα ακραιφνές εθνοκεντρικό σχολείο που οραματίζεται η Χ.Α., η ελληνική φιλοσοφία θα διδασκόταν για παράδειγμα μέσα στα πλαίσια της αφομοιωτικής-ομογενοποιητικής εκπαίδευσης; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η χρήση της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας από τέτοια άτομα μου προκαλεί αποστροφή.

 3. Η Χρυσή Αυγή θα βγεί με 5%-8% ανάλογα τη νοθεία που θα γίνει σίγουρα στις εκλογές.
  Ο Έλληνας δε νοιάστηκε για τη Πατρίδα, Αξίες και Ιδέες ξαφνικά, απλά όσο «έτρωγε» ή τα έβγαζε πέρα με τους 13ους και 14ους μισθούς που έπαιρνε δε μίλαγε.
  Γενικά πάντα έτσι ήταν οι μάζες ελέγχονταν από τους λίγους γιατί οι λίγοι παρόλο που έχουν λιγότερη δύναμη απο τους πολλούς είναι πιο ευέλικτοι καί συγκεντρωμένοι στους στόχους τους. Στην Αμερική όσο διήρκησε το όνειρο καλά ήταν, γιατί στην Ιταλία με 12 χρόνια Μπερλουσκόνι;
  Η Ιστορία επαναλαμβάνεται και όποιος έχει την ωμή ισχύ (στρατιωτική, πολιτισμική, υλικού πόρους, θρησκευτική κτλ) νικάει. Κάποτε έτσι ήταν η Ελλάδα, η Αγγλία, η Γαλλία, οι Ρωμαίοι. Όσο υποχωρείς λοιπόν θα σε εκμεταλλεύονται όπως τη σημερινή Ελλάδα. Ας ψάξουμε συμμαχίες με Ρώσους, Κινέζους, Βραζιλιάνους, Ινδούς και όποιον θα μας είναι σύμμαχος και όχι νταβαντζής που μας θεωρεί σίγουρους. Θα το «παίξουμε» δύσκολοι, θα ρισκάρουμε με πολλές απώλειες σε διάφορους τομείς. Έτσι είναι η ζωή.
  Πρέπει να βρούμε το δυνατό μας σημείο. Οικονομικό, Γεωπολιτικό, Πολιτισμικό, Στρατιωτικό, Υλικών πόρων;

 4. Όταν ένα ακραίο κόμμα μπαίνει μαζικά και θέλγει μία απελπισμένη νεολαία -και η Χ.Α μπήκε για τα καλά-…τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Είμαι καθηγητής σε Λύκειο και βλέπω τί γίνεται με τη Χ.Α. Είναι πολύ δύσκολο να αναστραφεί η ραγδαία άνοδος της, με σοφιστείες και αντιπροπαγάνδα. Πιστεύω ότι είναι πολύ αργά….Ξέρεις τί θα μου απαντήσει ο γιός μου και θα με αποστομώσει;
  Για δες ρε πατέρα, το τελευταίο γκάλλοπ με την αμείλικτη γλώσσα των αριθμών… Το 64% ενός τεράστιου στατιστικού δείγματος 16.000 Ελλήνων (defencenet.gr), νοσταλγεί τον Παπαδόπουλο. Και συ τί μου λες τώρα; «πώς πετούν τα πουλιά;».

  Την Χ.Α την γεννήσαμε όλοι μας, με τα εγκληματικά μας λάθη… Σπείραμε ανέμους.. και τώρα θα θερίσουμε θύελλες….

  • Πριν είκοσι και χρόνια έπιασα μέσα στην τάξη έναν μαθητή που προσπαθούσε να διακινήσει την εφημερίδα της ΧΑ. Όταν τον πήγα στο σύλλογο (με προοδευτική, αριστερή πλειοψηφία), κατηγορήθηκα από τους συναδέλφους γιά αυταρχική συμπεριφορά και απομονώθηκα. Τα ίδια πάθαινα όταν έλεγα ότι πρέπει οι μαθητές να πληρώνουν γιά τις ζημιές στις τάξεις. Μ’ αυτά και μ’ αυτά το 1996 παραιτήθηκα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: