«Αγαπημένοι» μας πολιτικοί, σταματήστε πια να μυξοκλαίτε!

Να που έπεσε και πάλι στο τραπέζι η πρόταση για κυβέρνηση τεχνοκρατών! Οι πολιτικοί φαίνεται ότι θέλουν να βγάλουν την ουρά τους απ’ έξω και αδυνατούν να επωμιστούν το όποιο πολιτικό κόστος.

Σιγά τα ωά! Συνηθισμένη η ευθυνοφοβία στην Ελλάδα για όποιον έχει θέση ευθύνης. Γιατί να μην ακολουθήσουν και οι πολιτικοί αυτή την τακτική από τη στιγμή που δεν είναι εξωγήινοι;

Αν παρ’ ελπίδα σχηματιστεί μια κυβέρνηση τεχνοκρατών τότε είναι που θα χάσει και την πλήρη νομιμοποίησή της ενώπιον του λαού. Εδώ ήδη η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει συμφωνηθεί από τους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού και αμφισβητείται η νομιμότητά της, πόσο μάλλον όταν θα δούμε υπουργούς που δεν έχουν καμία σχέση με το κοινοβούλιο!

Θεωρώ ότι οι λύσεις στην κρίση θα επέλθουν όταν υπάρξει πρωτίστως η πολιτική βούληση να μετασχηματιστεί η δομή της ελληνική κοινωνίας και σταματήσει να είναι μία γραφειοκρατική, αντιπαραγωγική, συντεχνιακή «μηχανή».

Όταν οι πολιτικοί αντιληφθούν ότι δεν μπορούν πια να αποτελούν και ίδιοι μια συντεχνιακή ομάδα που αρέσκεται στο να χαϊδεύει τα αυτιά των ψηφοφόρων τους. Όταν κατανοήσουν τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και προχωρήσουν σε ρηξικέλευθες αποφάσεις χωρίς να τους ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος αλλά το συμφέρον της χώρας. Και αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε πολιτικούς με πλήρη διαύγεια και όχι σε σύγχυση˙ πολιτικούς που έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης˙ πολιτικούς που αφήνουν κατά μέρος το κομματικό τους κοστούμι, που λένε την αλήθεια, που έχουν νέες προτάσεις, που.. που…

Θα μου πείτε δεν υπάρχον τέτοιοι και επομένως καλύτερα να έχουμε τεχνοκράτες μπας και δουλέψουν λίγο.

Οι τεχνοκράτες, αφού βλέπουμε ότι το πράγμα δεν προχωράει, θα μπορούσαν αν έχουν συμβουλευτικό ρόλο, σε καμία όμως περίπτωση αποφασιστικό. Στην αντίθετη περίπτωση θα υπήρχε δημοκρατικό έλλειμμα και ενδεχομένως να άνοιγε η όρεξη και σε άλλα καλόπαιδα για ανάληψη της εξουσίας.

Πάντως, για μένα, δημοκρατικό έλλειμμα δεν υπάρχει με την κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά με την ψήφιση νόμων και τη μη εφαρμογή τους. Και αυτό δε γίνεται βέβαια τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά εδώ και δεκαετίες.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το αυτονόητο: ας εφαρμόζονται οι νόμοι που ψηφίζονται, κύριοι πολιτικοί. Τολμήστε το και σταματήστε να μυξοκλαίτε!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: