Γιατί ήταν λίγο-πολύ γνωστό σε όλους!

Ερωτηθείς ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου από δημοσιογράφο στο ΒΗΜΑ FM αν εξεπλάγην με τα γεγονότα στις φυλακές Κορυδαλλού απάντησε με τρόπο αυθόρμητο πως όχι, διότι είναι λίγο-πολύ αυτά γνωστά σε όλους. Τα λόγια του καταδεικνύουν ακριβώς την παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας που θεωρούσε αυτονόητες τόσα χρόνια πρακτικές και συνήθειες που ξεφεύγουν από τα όρια της νομιμότητας και λειτουργούν σε βάρος του κοινού καλού:

Γιατί ήταν λίγο-πολύ γνωστό σε όλους ότι ο υπουργός θα έπαιρνε μίζες για να προκρίνει τον χ εργολάβο.

Γιατί ήταν λίγο-πολύ γνωστό σε όλους ότι ο αστυνομικός θα χρηματιζόταν από τον έμπορο ναρκωτικών.

Γιατί ήταν λίγο-πολύ γνωστή σε όλους η διαπλοκή πολιτικών και ΜΜΕ.

Γιατί ήταν λίγο-πολύ γνωστή σε όλους η πελατειακή σχέση εκλεγμένων και ψηφοφόρων.

Γιατί ήταν λίγο-πολύ γνωστό σε όλους ότι σε κάθε πορεία διαμαρτυρίας θα πέσουν μολότωφ και θα σπάσουν και καμιά δεκαριά βιτρίνες.

Γιατί ήταν λίγο-πολύ γνωστό σε όλους ότι μπορούμε ατιμωρητί να παρκάρουμε όπου θέλουμε ή να πίνουμε όσο θέλουμε και μετά να πιάνουμε το τιμόνι.

Τα παραδείγματα ατελείωτα. Και τα περισσότερα ήταν λίγο-πολύ γνωστά σε όλους, είχαν την ανοχή μας και ουσιαστικά ήταν νομιμοποιημένα.

Και ξαφνικά ήρθε η κρίση. Και αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά στη χώρα που ζούμε. Αρχίσαμε να ενοχλούμαστε για τη δυσλειτουργία όχι μόνο του πολιτικού συστήματος αλλά και των ίδιων των δομών της ελληνικής κοινωνίας.

Αρκετοί από μας εθισμένοι στην προηγούμενη κατάσταση επιδιώκουν τη διαιώνισή της. Άλλοι πάλι ψάχνουν να βρουν την αναγκαία διέξοδο. Ποιοι θα επικρατήσουν στο τέλος ή αν θα βρεθεί μια κάποια λύσις; Δύσκολο να προβλέψει κανείς.

Πάντως είναι λίγο-πολύ γνωστό σε όλους ότι η ελληνική κοινωνία αποδέχτηκε χρόνια τώρα την ανομία ανάγοντάς την σε εθιμικό δίκαιο και προκαλώντας την ανατροφοδότησή της.

Advertisements

Ένα Σχόλιο

  1. …ή με άλλα λόγια διότι όπως πολύ σωστά σχολίασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τους πολίτες που κρατούν τα σπίτια τους καθαρά και τους δημόσιους χώρους βρώμικους «…δεν είμαστε αστοί. Είμαστε ρεμπέτ ασκέρ». Και αυτό επίσης μας ήταν λίγο-πολύ γνωστό. Απλά κάποιοι από μας έχουν το θάρρος να κοιταχτούν στον καθρέπτη των ευθυνών τους, ενώ άλλοι προτιμούν το παραδοσιακό κυνήγι των φανταστικών εχθρών της ανώτερης φυλής μας. Ευτυχώς την Ελλάδα θα την αλλάξουν οι πρώτοι. Υπομονή…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: