Όταν μιλάμε για χρήμα, ο αριστερός δεν πιάνεται κορόιδο

Απολύεται κόσμος στον 902, στάση πληρωμών στο «Κόκκινο». Δύο σταθμοί που αποτελούν τη φωνή της αριστεράς ακολουθούν πλήρως της επιταγές της «καπιταλιστικής» κρίσης και υιοθετούν τη σκληρή στάση της εργοδοσίας, την οποία καταγγέλουν. Βέβαια, μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και ευτυχώς δηλαδή, γιατί ακόμα θα ζούσαμε στην εποχή της ΥΕΝΕΔ.

Δεν εφάρμοσαν όμως για τις επιχειρήσεις τους αυτά που διατυμπανίζουν κάθε λίγο και λιγάκι στη Βουλή και στις πορείες. Φαίνεται ότι η «μπολσεβικοποίηση», η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας σε όλα τα μέσα παραγωγής μένουν στα λόγια και ουχί στην ίδια την καθημερινότητα, στην ίδια την πράξη. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία των ίδιων των εργαζομένων του 902, οι αγκιτάτορες του Περισσού προσπάθησαν να διασπάσουν το προσωπικό με τακτικές χαφιεδισμού.

Σύντροφοι, δεν αρκεί μόνο να καταγγέλετε την κρίση, τους «κακούς» Ευρωπαίους κλπ. Εφαρμόστε επιτέλους στην πράξη αυτά που για τόσα χρόνια παλεύετε, προστατέψτε τα εργασιακά δικαιώματα, εξασφάλιστε τις ιδανικές μισθολογικές συνθήκες και μην προδίδετε τους οπαδούς σας. Με ποια διάθεση θα δείξουν την ανυπακοή, πού θα βρουν δύναμη για τη μεγάλη ανατροπή;

Γράφει σήμερα με αγωνιστική διάθεση ο Ριζοσπάστης: «Οι ριζικές αλλαγές, η κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων, η αποδέσμευση από την ΕΕ, η λαϊκή εξουσία αποτελούν σήμερα όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική ανάγκη για να ζήσει ο λαός καλύτερα, για την ανάπτυξη της χώρας με βάση τις δυνατότητές της. Το ΚΚΕ καλεί τα εργατικά λαϊκά στρώματα σε συμπόρευση, για να οργανώσουμε τη λαϊκή συμμαχία της απόκρουσης των βάρβαρων μέτρων, της αντεπίθεσης και της ανατροπής.»

 

Ουαί δε υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!

 

 

Advertisements

Ένα Σχόλιο

  1. […] Ουαί δε υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί! Πηγη εδω […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: