Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει;

Κόπτονται τώρα και οι απόστρατοι αξιωματικοί (δεν ξέρω αν είναι μαζί τους κι αυτοί που παίρνουν σύνταξη στα 45) για το καλό του «λαού». Επικαλούνται λοιπόν, το συμφέρον του ελληνικού λαού και την τήρηση του Συντάγματος προκειμένου να στραφούν εναντίον του Μνημονίου. Λαϊκισμοί άνευ προηγουμένου που όμως έχουν ενδιαφέρον, αν τους συγκρίνουμε με τις διακηρύξεις των συνταγματαρχών, στο διάγγελμα της 22ας Απριλίου 1967. Στα παραθέματα που ακολουθούν, πρώτα θα αναφέρονται οι θέσεις της «Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων» έτσι όπως διατυπώνονται στο εξώδικο που έστειλαν στις 17 Ιουνίου 2011 στον ΓΑΠ και μετά οι διακηρύξεις του διαγγέλματος των χουντικών (με πλάγια γράμματα):

1. «[…] Κατά γενική ομολογία, η πολιτική ηγεσία του τόπου μας, τα τελευταία τριάντα πέντε περίπου χρόνια, ασκώντας άφρονα πολιτική, οδήγησε τη χώρα σε μία πλασματική ανάπτυξη, από την οποία επωφελήθηκαν οι συγγενείς και οι φίλοι των πολιτικών προσώπων που άσκησαν εξουσία […]

[…] Η τακτική αυτή ακολουθήθηκε και στον υπόλοιπο δημόσιο βίο της χώρας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε πρωτοφανή φαινόμενα διαφθοράς, τα οποία η κάθε πλευρά εκμεταλλευόταν ανάλογα, προκειμένου να καταλάβει την εξουσία και να συνεχίσει την καταστροφή της.»

» […] Η αδίστακτος και αθλία κομματική συναλλαγή, ο εκτραχηλισμός μεγάλης μερίδος του Τύπου, η μεθοδική επίθεσις εναντίον όλων των θεσμών, η διάβρωσίς των, ο εξευτελισμός το Κοινοβουλίου, η κατασυκοφάντησις των πάντων, η παράλυσις της κρατικής μηχανής, η πλήρης έλλειψις κατανοήσεως προς τα φλέγοντα προβλήματα της νεολαίας μας, η κακομεταχείρισις των φοιτητών και σπουδαστών μας, η ηθική κάμψις, η σύγχυσις και η θολότης, η μυστική και φανερά συνεργασία με τους ανατροπείς και τέλος τα συνεχή εμπρηστικά κηρύγματα ασυνειδήτων δημοκόπων κατέστρεψαν την γαλήνην του τόπου, εδημιούργησαν κλίμα αναρχίας και χάους, εκαλλιέργησαν συνθήκας μίσους και διχασμού και μας ωδήγησαν εις το χείλος της εθνικής καταστροφής […]»

2. » […] Παρακολουθούμε και αγρυπνούμε μαζί με τον Ελληνικό λαό, όπως οφείλουμε, αφού, πλέον όλων των άλλων, έχουμε δώσει και όρκο προς την Πατρίδα να τηρούμε το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους, γεγονός που δεν έχουμε λησμονήσει μετά την αποστρατεία μας, μιας και εξακολουθούμε να είμαστε ενεργοί πολίτες. Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι είμαστε σάρκα από τη σάρκα τους και τους επισημαίνουμε το αυτονόητο. Είμαστε συναγωνιστές τους. […]

«[…] Δεν ανήκομεν ούτε εις την οικονομικήν ολιγαρχίαν, την οποίαν ομοίως δεν είμεθα διατεθειμένοι να αφήσωμεν να προκαλή την πενίαν. Ανήκομεν εις την τάξιν του μόχθου. Και θα σταθώμεν εις το πλευρόν των πτωχών αδελφών μας Ελλήνων.[…]»

Οι απόστρατοι έχοντας προφανώς γνώση των οικονομικών, όπως και οι περισσότεροι συμπολίτες μας τον τελευταίο καιρό, αναπαράγουν κοινοτοπίες της πλατείας και των καφενείων. Δε διαστάζουν μάλιστα να δείξουν το ξενοφοβικό τους πρόσωπο:

» […] Τραγική κατάληξη να ζούμε σήμερα ένα νέο κύμα μεταναστών με την διαφορά όμως, ότι αυτή την ώρα δεν μεταναστεύουν τα εργατικά χέρια, αφού αυτά μας προσφέρονται σε αφθονία από χώρες αμφιβόλων σκοπιμοτήτων αλλά οι πνευματικοί μας άνθρωποι με ιδιαίτερες ικανότητες. Αυτοί δηλαδή στους οποίους επενδύσαμε τα τελευταία χρόνια την πρόοδο και αλλαγή της πατρίδας μας […]»

Ας συνεχίσουμε όμως με την παράθεση και σύγκριση επιχειρημάτων των δύο κειμένων:

3. «[…]Με την παρούσα αναφορά μας, την οποία απευθύνουμε προς τον Ελληνικό Λαό και την κοινοποιούμε στην Εκτελεστική, την Νομοθετική και Δικαστική Εξουσία της Χώρας, θέλουμε να κάνουμε γνωστό σε όλους εκείνους που θεωρούν, ότι η Πατρίδα είναι αποκλειστικά δική τους υπόθεση και μπορούν να την διαχειρισθούν για μία ακόμη φορά χωρίς τον οφειλόμενο προς αυτήν σεβασμό, ασκώντας βιαίως Συνταγματικές εκτροπές, ότι είμαστε παρόντες στην κρίσιμη για το Έθνος στιγμή […]»

» […] Ελαυνόμεθα αποκλειστικώς από πατριωτικά κίνητρα και επιδιώκομεν να καταργήσωμεν την φαυλοκρατίαν. Να εξυγιάνωμεν τον δημόσιον βίον. Να απομακρύνωμεν από τον οργανισμόν της Χώρας την σήψιν από την οποίαν εκινδύνευε. Να αποτρέψωμεν τον διχασμόν και την αλληλοσφαγήν προς την οποίαν μας κατηύθυναν κακοί Έλληνες και να δημιουργήσωμεν υγιείς βάσεις δια την ταχείαν επάνοδον της Χώρας εις τον αληθώς ορθόδοξον κοινοβουλευτικόν βίον […]»

Και το κείμενο των αποστράτων κλείνει μ’ αυτό τον τρόπο:

» […] Τέλος απευθυνόμενοι προς τους εν ενεργεία συναδέλφους μας τους παρακαλούμε να βρίσκονται σε πλήρη υπηρεσιακή ετοιμότητα για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδας μας και να μη παραχωρήσουν νομιμότητα σε καμία πολιτική πράξη οποιασδήποτε εξουσίας, η οποία θα αντιστρατεύεται τους νόμους του Ελληνικού κράτους αλλά πάνω απ’ όλα δεν θα υπηρετεί πιστά το Σύνταγμα της Χώρας.»

Καλούν τους εν ενεργεία συναδέλφους να βρίσκονται σε πλήρη υπηρεσιακή ετοιμότητα. Τι σημαίνει άραγε αυτό; Ελπίζω να μην καταλήξουμε στο ακόλουθο:

» […] Δι’ αυτό επενέβη ο Στρατός. Διά να ανακόψη την πορείαν προς την καταστροφήν, ένα βήμα προ της αβύσσου. Εις ολόκληρον την Χώραν επικρατεί απόλυτος γαλήνη και τάξις [...]»

Τα σχόλια νομίζω περιττεύουν.

Διαβάστε ολόκληρο το εξώδικο των αποστράτων αξιωματικών εδώ.

Advertisements

4 Σχόλια

  1. Κάτσε να δεις που σε λίγο θα δούμε στο Σύνταγμα πανώ συμπαράστασης στους απόστρατους!

  2. Και βέβαια ούτε που μπήκατε στον κόπο να δείτε ποιούς αντιπροσωπεύει η εν λόγω οργάνωση αποστράτων, ποιοί (είδατε βαθμούς;) είναι στο προεδρείο της κλπ. κλπ. Αλλά την κομπλεξική σας χολή να τη ρίξετε σε όλους τους απόστρατους (ένα «μερικοί» στο κείμενο σας δεν υπήρχε) και το μπαμπούλα της νέας χούντας να προβάλετε. Εντάξει το ξέραμε ότι βλέπετε στολή και σας έρχεται ξερατό αλλά τουλάχιστον κρατείστε τα προσχήματα.

  3. Τι ακριβώς σας θυμίζει η παράγραφος για την οποία τόσος λόγος, εσκεμένα βεβαίως βεβαίως, γίνεται;
    Τον όρκο που δίνει κάθε άνδρας όταν κατατάσσεται στο στρατό. ΘΥΜΗΘΗΚΑΤE;;;;;;;

  4. Φελέκι, τα σχόλια *δεν* περιττεύουν. Και παρότι διαφωνώ με το ύφος των παραπάνω σχολίων, δεν έχουν άδικο που σε κράζουν.
    Ο «υπεράνω κομμάτων», απολιτικός/υπερπατριωτικός λόγος, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των στρατιωτικών. Είναι διάχυτος στην ελληνική κοινωνία. Οι στρατιωτικοί δε μιμούνται απαραίτητα τον Παττακό ή τον Παπαδόπουλο, μπορεί κάλλιστα να πήραν τις ιδέες τους από τις εφημερίδες :)
    Αν διευκρίνιζες τι ακριβώς εννοείς όταν μιλάς για ομοιότητες και έκανες λίγο παραπάνω ανάλυση, το κείμενο θα ήταν νομίζω πιο ενδιαφέρον.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: