Η μηνυτήρια αναφορά κατά του Φωτόπουλου της Δ.Ε.Η.

Σας παρουσιάζουμε, για όσους ακόμη δεν την έχουν διαβάσει, τη μηνυτήρια αναφορά του κου Λυκούργου Λιαρόπουλου, καθηγητή του Παν/μίου Αθηνών, κατά παντός υπευθύνου και κυρίως κατά του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, που δίνει ήδη τροφή για εκτενείς συζητήσεις.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
1. Λυκούργου Λιαρόπουλου, καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών
2.
3.
ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
—————————————

Κύριε Εισαγγελέα,
Ι. Το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και αδιαπραγμάτευτο σε μία σύγχρονη δημοκρατική πολιτεία. Δεν είναι, όμως, απεριόριστο ως προς το πεδίο εφαρμογής του. Η αξία των αγαθών τα οποία προασπίζεται ο απεργός δεν μπορεί να είναι υποδεέστερη από την απώλεια την οποία μπορεί να υποστεί ένα ή περισσότερα άτομα ή το κοινωνικό σύνολο.
ΙΙ. Ισχυριζόμαστε ότι :
Δεν είναι εμφανής, πολύ δε περισσότερο αιτιολογημένη, η επαπειλούμενη ζημιά του απεργού εργαζομένου της ΔΕΗ από τις όποιες, εικαζόμενες, ενέργειες της Κυβέρνησης, πολύ δε περισσότερο της Διοίκησης της Επιχείρησης κατά των συμφερόντων των Μετόχων της οποίας στρέφονται οι απεργοί της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Ακόμη και αν μπορεί να τεκμηριωθεί κάποια ζημιά των εργαζομένων, αυτή πρέπει να σταθμισθεί σε σχέση με τη βέβαιη, υπολογιζόμενη, ή τεκμαιρόμενη ζημιά μελών του κοινωνικού συνόλου, που φθάνουν μέχρι και την απώλεια του απόλυτου αγαθού που είναι η ανθρώπινη ζωή, αλλά και την οικονομική επιβίωση του Έθνους.
Ενδεικτικά επιχειρήματα ως προς τα παραπάνω είναι:
Μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή συμπολιτών μας που στηρίζονται σε ηλεκτρικά ιατρικά μηχανήματα (αναπνευστήρες κατ’ οίκον, άτομα που κοιμούνται με «μάσκα» λόγω «άπνοιας ύπνου») για να επιβιώσουν.
Αναβολή προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων, ή και διακοπή διεξαγόμενων επεμβάσεων λόγω αιφνίδιας διακοπής ρεύματος, αφού η λειτουργία των γεννητριών δεν είναι ποτέ εγγυημένη.
Έκθεση σε κίνδυνο ατόμων (εγκλωβισμοί σε ασανσέρ, αλλοίωση τροφίμων και πιθανές δηλητηριάσεις).
Οικονομική ζημιά επιχειρήσεων σε μία στιγμή που κινδυνεύει η ίδια η οικονομική βιωσιμότητα, ατόμων, επιχειρήσεων και του Έθνους.
Σημαντική οικονομική ζημιά για το κράτος, η οποία υπολογίζεται σε €4 εκ./ημέρα, για εισαγωγές ρεύματος, από Ιταλία, απώλεια ΦΠΑ κ.α.
Βλάβες σε ηλεκτρονικές συσκευές με τεράστιο κόστος για άτομα, επιχειρήσεις και το Κράτος.
Δυσφήμιση της χώρας για τις βαρύτατες συνέπειες στην τουριστική βιομηχανία και την απασχόληση. Ήδη στον ξένο Τύπο αναφέρονται ειδήσεις για διακοπές ρεύματος με αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό που είναι η μόνη μας ελπίδα για αύξηση των κρατικών εσόδων και του ΑΕΠ.
Λόγω της μονοπωλιακής θέσης της ΔΕΗ στην αγορά, ο καταναλωτής δεν έχει δυνατότητα επιλογής προμηθευτού, άρα αναγκαστικά υφίσταται τις συνέπειες της μονομερούς άρνησης παροχής υπηρεσιών από το μονοπώλιο.
Δεν νοείται απεργία όταν δεν υπάρχει καμία άμεση απειλή στην οικονομική ή υπηρεσιακή κατάσταση του υπαλλήλου.

Κύριε Εισαγγελέα,
Κατόπιν των ανωτέρω φρονούμε ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων Σας, συντρέχει κατεπείγουσα περίπτωση να ενεργήσετε σχετικώς προκείμενου να κινηθούν οι διωκτικές διαδικασίες παρά των αρμοδίων κατά τόπους Εισαγγελέων κατά παντός υπευθύνου της ΔΕΗ και ιδίως των μελών του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, δεδομένου ότι με τις ποινικώς κολάσιμες πράξεις και παραλείψεις τους πλήττονται και σε κάθε περίπτωση απειλούνται άμεσα αφενός το Δημόσιο Συμφέρον και αφετέρου προστατευόμενα, υπέρτατα και απόλυτα (ζωή) έννομα αγαθά των Ελλήνων Πολιτών και του Κοινωνικού Συνόλου.
Με τιμή

Πηγή: group στο facebook: ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ

Advertisements

8 Σχόλια

 1. Φίλε Φελέκι να μας πεις και τη δικιά σου γνώμη. Για τον κ. Λιαρόπουλο μιλάει το βιογραφικό του: http://chesme.nurs.uoa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=64:likourgos-liaropoulos&catid=38:personnel
  Θα ήταν χρήσιμο να μαθαίναμε αν εντάσσεται σε αυτούς που θεωρούν τους ασθενείς «πελάτες» (σε νοσοκομεία και ασφαλιστικές). Τότε θα κατανοούσαμε καλύτερα τα κίνητρά του. Είναι δυνατόν ένας ειλικρινής υπηρέτης του (όποιου) συστήματος υγείας να θεωρεί οτί μια απεργία θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από τα πολλαπλά μνημόνια;
  Εννοείται ότι είμαι ευγενικός άνθρωπος. Όμως με κάτι τέτοια αναρωτιέμαι αν θα έπρεπε και εγώ να αγανακτήσω!

 2. και ιδού τα γκρουπ του κ. Λιαρόπουλου:

  Tovimagr, SKAI.gr, Θέλω την Ελλάδα μέλος της Ευρωζώνης, Και οι φορολογούμενοι έχουμε δικαιώματα!, causes.com, Όχι άλλους φόρους! Περικόψτε όποια δαπάνη πρέπει ώστε το 2011 να κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα!

  Νο κομέντ.

 3. Πολύ ωραία η απάντηση του Γιάννη. Σαν μέλλος του παν Αθηνών θέλω να πω ότι αισθάνομαι ντροπή και θέλω να ζητήσω συγγνώμη για το ότι υποθάλπτουμε τέτοια άτομα στο πανεπιστήμιο. Η αντικοινωνική, προβοκατόρικη εμπαθής και γενικά εντεταλμένη δράση τέτοιων ατόμων αμαυρώνουν την εικόνα του ιδρύματος μας και αποτελούν κακοφωνία στην κοινωνική συνεισφορά του ιδρύματός μας. Θα προσπαθήσω την Παρασκευή να κινητοποιήσω τους φοιτητές, αν και δεν είμαι φοιτητής, ώστε να καταδικαστούν και πιθανότατα να προληφθούν στο μέλλον τέτοιες καταχρηστικές και παράνομες πρακτικές.

  • ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΤΩΝ BLOG ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΦΟΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΟΒΟΤΕ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  • Ti ennoeis oti eisai melos tou panepisthmiou athinwn?! komatopoihmenos eisai kai esu?… kai ti sxesh exoune oi foithtes!!!??? me to oti enas kathigiths esteile munhthria anafora enantion twn apergwn!?

   ti sxesh exoune oi foithtes..na tous enantiwseis enantion mias apopshs pou exei enas kathighths?! ( oute kan pou ton gnwrhzw ton sugekrimeno )

   euxaristw

 4. Τον κύριο Λιαρόπουλο δεν τον γνωρίζω. Στα επιχειρήματα που αναφέρει συμφωνώ. Και στην τελική δικαίωμά του είναι να υποβάλλει μήνυση. Δεν είδα κανέναν να κόπτεται και να μιλάει για εντεταλμένη δράση όταν για παράδειγμα ο γιατρός Αντωνίου κατέθεσε μήνυση κατά των βουλευτών που υπερψήφισαν το Μνημόνιο. Ας μάθουν οι συνδικαλιστές πρώτα να συζητούν και να διαπραγματεύονται και όχι να θεωρούν κάθε δημόσια υπηρεσία τσιφλίκι τους.

 5. ‘Μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή συμπολιτών μας που στηρίζονται σε ηλεκτρικά ιατρικά μηχανήματα (αναπνευστήρες κατ’ οίκον, άτομα που κοιμούνται με «μάσκα» λόγω «άπνοιας ύπνου») για να επιβιώσουν.’

  Δεν υπερασπίζομαι τον κ. Λιαρόπουλο, αλλά σε αυτό που γράφει δεν έχει άδικο. Έχω ζήσει ο ίδιος τις τελευταίες ημέρες ενός δικού μου ανθρώπου που ζούσε με οξυγόνο στο σπίτι (η συσκευή λειτουργεί με ρεύμα) και γνωρίζω ότι μια διακοπή μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο του ασθενή. Ο ασθενής μπορεί βέβαια να είναι σε τελικό στάδιο, αλλά μήπως αυτό σημαίνει ότι έχει το ηθικό δικαίωμα κάποιος απεργός (όσο δίκαιο και να έχει στα αιτήματα του) να του στερήσει την ζωή μια ώρα αρχίτερα;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: