Κρίμα κύριε Δήμαρχε!

«Πατριωτική» στροφή του κύριου Καμίνη; Διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου του Δήμου, με ημερομηνία 6/6/2011:

«Η τελευταία (ενν. κυβέρνηση) οφείλει ιδίως, να διασφαλίσει την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και να εξασφαλίσει την έμπρακτη στήριξη  της Ε.Ε. στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που ταλανίζει τη χώρα.»

Και θυμόμαστε μερικούς μήνες πριν τον κύριο Κακλαμάνη:

«Η αυστηρή φύλαξη των συνόρων, προκειμένου να πάψει η Ελλάδα να είναι «ξέφραγο αμπέλι», είναι ευθύνη του στρατού. Η εγκληματικότητα και η ασφάλεια είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης.»

Γιατί ο κύριος Καμίνης δεν ασχολείται με την ανεύρεση λύσεων που θα κάνουν την Αθήνα βιώσιμη για τους μετανάστες, θα μειώσει το ρατσιστικό παροξυσμό στα γνωστά σημεία «βρασμού» και επαναπαύεται στη μετάθεση των ευθυνών και στις υποδείξεις για τη χάραξη εθνικής πολιτικής; Ο πολιτισμός μας δε μας επιβάλλει φράχτες και πάνοπλους στρατιώτες στα σύνορα, όπως πολύ σωστά έλεγε στην προεκλογική του καμπάνια:

« Μέχρι να γίνει αυτό δυνατό (ενν. η χορήγηση ασύλου) πρέπει να βγάλουμε τους ανθρώπους αυτούς από την εκμετάλλευση και την παρανομία για να βοηθήσουμε και τους ίδιους αλλά και την πόλη και τους δημότες μας. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Θα τους φέρουμε στην επιφάνεια, θα τους καταγράψουμε, θα τους δώσουμε έναν χώρο να μείνουν με αξιοπρεπείς συνθήκες και θα τους χορηγήσουμε προσωρινή άδεια εργασίας. Αυτό επιβάλλει όχι μόνον ο πολιτισμός μας αλλά και το ευρύτερο συμφέρον όλων μας.«

Φυσικά μετά από την ανακοίνωση του κυρίου Καμίνη, ο κύριος Κακλαμάνης έσπευσε να δηλώσει δικαιωμένος:

«Ο Γιώργος Καμίνης σήμερα υιοθέτησε τις βασικές θέσεις της παράταξής μας, σχεδόν στο σύνολό τους. Θέσεις που είχαμε συμπεριλάβει τόσο στον φάκελο που καταθέσαμε στον ίδιο και στο σύνολο της κυβέρνησης, όσο και στην επιστολή μας προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτης, Χρήστο Παπουτσή.»

Κρίμα κύριε Δήμαρχε!

Advertisements

2 Σχόλια

  1. Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι υπαρκτό. Δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Έβλεπα πάλι στις ειδήσεις ότι είχε δημιουργηθεί έξω από την Πάτρα πρόχειρος αλλά μεγάλος καταυλισμός από μετανάστες, που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, ο οποίος κατεδαφίστηκε και οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε κέντρα μεταναστών.

    Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ανέφικτο να δημιουργηθεί ένα τέτοιο κέντρο σε κάθε πόλη. Κατ’ αρχάς θα δημιουργηθούν γκέτο, με ότι συνεπάγεται αυτό. Δεύτερο μέχρι πότε θα συντηρούνται αυτοί οι άνθρωποι εκεί; Τρίτον ποια προοπτική υπάρχει να βρουν πλέον εργασία στην Ελλάδα ακόμα και αν λάβουν την άδεια παραμονής από τη στιγμή που το ποσοστό της ανεργίας έχει εκτοξευτεί στο 16+%;

    Ποια είναι η λύση λοιπόν για τις τόσες χιλιάδες ανθρώπους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και δεν μπορούν να βρουν δουλειά, που δεν μπορούν να συντηρήσουν ένα σπίτι, που δεν έχουν τα βασικά για τη διαβίωσή τους;

  2. Sia, οι μετανάστες που συνωστίζονται στην Πάτρα θέλουν με το έναν ή άλλο τρόπο να φύγουν προς Ευρώπη. Δεν ήρθαν για να μείνουν. Πάντως με φράχτες και στρατό δε λύνεις το πρόβλημα. Χρειάζεται στρατηγικη και πρόγραμμα, όπως δημιουργία ξενώνων (τοσα εγκαταλελειμένα κτίρια έχει ο Δήμος), αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων κλπ. αλλά κάτι τέτοιο προϋποθέτει επίπονη και επίμονη δουλειά, οπότε ως συνήθως, καταφεύγουμε στις εύκολες συνταγές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: