Ποιος θα βγάλει το φίδι από την τρύπα;

Η Αλεξάνδρα Πατρικίου γράφει στην «Καμπάνια των Πολιτών«.

Τις τελευταίες μέρες τριγυρνάει στο μυαλό μου μία απορία, πιστεύω εύλογη. Ποιοι είναι αυτοί που ψηφίζουν για το Δήμο Αθηναίων; Πολλοί μπορεί να κατοικούν στο κέντρο, να απολαμβάνουν τις αθηναϊκές ομορφιές, να υφίστανται τα προβλήματά της, αλλά την κρίσιμη ώρα να αναχωρούν για το προάστειο, την εξοχή, το χωριό ή όπου αλλού ψηφίζουν. Την ευθύνη της επιλογής και την έκθεση απέναντι στους υπόλοιπους πολίτες αναλαμβάνουν οι αθηναίοι δημότες. Πολλοί, λοιπόν, ετεροδημότες έχουν εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη άποψη για τους σημερινούς υποψήφιους δημάρχους της Αθήνας και καλά κάνουν, εφόσον ο αυριανός δήμαρχος θα επηρεάσει την ζωή τους άμεσα. Ωστόσο, η θεωρητική τους επιλογή δεν μεταφράζεται σε πράξη και αφήνουν τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Μήπως ήρθε η στιγμή να σκεφτούμε πιο σοβαρά το ενδεχόμενο να ψηφίζουμε, τελικά, μόνο εκεί που κατοικούμε; Μου φαίνεται ακατανόητο γιατί άνθρωποι που διαμένουν χρόνια στην Αθήνα εγκαταλείπουν το δικαίωμα να επιλέξουν το δήμαρχο που τους αφορά άμεσα. Όπως και οι άνθρωποι που κατοικούν στα προάστεια (συνήθως), αλλά ψηφίζουν στο δήμο Αθηναίων, ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα για ένα δήμο που θα μαζέψει ή όχι σκουπίδια άλλων, θα φτιάξει ή όχι πεζοδρόμια άλλης γειτονιάς, θα δημιουργήσει ή όχι χώρους πρασίνου αλλού κλπ.

Τέλος πάντων. Τουλάχιστον όσοι ψηφίζουμε στο δήμο Αθηναίων ας αντιληφθούμε το μέγεθος της ευθύνης μας και ας σκεφτούμε καλά και διεξοδικά την επιλογή μας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: