Πειθαρχημένα προς την απειθαρχία!

Διαβάζω στο Ριζοσπάστη ότι «συνεχίζει το ταξίδι του σε όλη τη χώρα το 36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» μεταφέροντας μήνυμα ανατροπής και απειθαρχίας».

Φυσικά δεν είναι δυνατόν η πρώτη ανάγνωση της φράσης να μην προκαλέσει το γέλωτα, καθώς το Κ.Κ.Ε. προτρέπει τους νεολαίους στην απειθαρχία. Το πιο πειθαρχημένο κόμμα στην Ελλάδα, με αυστηρές δομές και ιεραρχίες που η παραμικρή ανυπακοή στην καθοδήγηση τιμωρείται με άμεση διαγραφή φωνασκεί και ομνύει στο όνομα της απειθαρχίας.

Αλλά τι να σημαίνει άραγε «απειθαρχία» που έτσι μεγαλόστομα κηρύττει;

Θα πρέπει ο πολίτης για παράδειγμα να φοροδιαφεύγει; Είναι μια πράξη απειθαρχίας.

Μήπως οι αγρότες ή οι διάφοροι οργανισμοί, Πανεπιστήμια κλπ. θα τρώνε ανεξέλεγκτα τα κονδύλια της Ε.Ε και θα τη γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους περηφανευόμενοι για την απειθαρχία τους;

Δεν είναι πραγματικά πράξη απειθαρχίας οι πρόσληψεις «ημετέρων» παιδιών χωρίς να πληρούν αξιοκρατικά κριτήρια;

Αυτά τα παραδείγματα (και άλλα πολλά που θα μπορούσα να αναφέρω) τα πληρώνουμε σήμερα, γιατί θέλαμε να αποδείξουμε πόσο μάγκες και «απείθαρχοι» είμαστε.

Ας πάψει λοιπόν, το Κ.Κ.Ε. να δημαγωγεί μόνο και μόνο για να κερδίσει μερικές παραπάνω ψήφους στις εκλογικές αναμετρήσεις. Ας σταματήσει να εμπορεύεται τη λαϊκή αγανάκτηση με συνθηματολογία που θα ζήλευαν και οι θαμώνες του indymedia. Τουλάχιστον αυτοί είναι πιο ειλικρινείς στους σκοπούς τους: απειθαρχία ζητούν σε όλες τις εκφάνσεις και τις δομές της ζωής και την εφαρμόζουν με συνέπεια.

Είναι πραγματικά τραγελαφικό το Κ.Κ.Ε να ζητάει να «ξεχυθεί η δημοκρατική πλειοψηφία του λαού στους δρόμους» (Ριζοσπάστης 24/4/2010), να επικαλείται δηλαδή τον αυθορμητισμό των λαϊκών μαζών μόνο και μόνο γιατί ονειρεύεται κάποια στιγμή να τις χειραγωγήσει. (Ξεχνάει βέβαια ότι αυτή η δημοκρατική πλειοψηφία ψηφίζει χρόνια τα δύο μεγάλα κόμματα.)

Και όταν μάλιστα ακούω κάποιον να μιλάει εξ ονόματος του λαού, με πιάνει σύγκρυο!

Advertisements

2 Σχόλια

  1. Εμένα πλέον με πιάνει σύγκρυο όταν ακούω τη λέξη «ΚΚΕ». Τόσο ως πολιτική οντότητα όσο και για αυτά που εκπροσωπεί, έχει περάσει πλέον δέκα διαστάσεις πιο πέρα.

  2. Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε πως στο ΚΚΕ δεν υπάρχει κάτι το πραγματικό με την έννοια της όποιας πραγματικότητας. Είτε της Αριστοτελικής είτε άλλης. Άρα, (έντονα διαλεκτικό αυτό το «άρα»), το ΚΚΕ δεν υπάρχει σε κάποια λογική.
    Το ΚΚΕ είναι, (κυρίως τώρα πια), ένα σύνολο ανθρώπων που συνασπισμένοι υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους. Τίποτε άλλο. Το κακό βρίσκεται στο ότι λένε συνειδητά ψέματα για να το καταφέρουν αυτό. Έχω και φίλους που ψηφίζουν ΚΚΕ. Πανηγυρίζουν για τον διορισμό τους με χρήση σοβαρού πολιτικού μέσου, ενώ ταυτόχρονα αγωνίζονται ενάντια στον καπιταλισμό και χαίρονται για τις σημαίες ενάντια στο ΔΝΤ στην Ακρόπολη. Παρόλα αυτά, είναι αγαπημένοι φίλοι. Μήπως σ’ αυτό «πατάει» το ΚΚΕ;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: