Ο οχετός ενός Δικτύου (ανθολογώντας το σαμαρικό think tank)

Οι ξέρες στις οποίες μπορεί να σε οδηγήσει το σερφάρισμα στο δικτυακό αρχιπέλαγος πολλές φορές έχουν αποκαλυπτική φύση. Πάνω που λέγαμε πως έχουμε κλείσει με τη ΝΔ μετά από το παραληρηματικό συνέδριο, όπου συμμετείχε ο Κώστας Ζουράρις και ο Κώστας Πρέκας, αποπροσανατολιστήκαμε και ξεβραστήκαμε στο (ημιεπίσημο;) ιστολόγιο antonissamaras.blogspot.com, στο οποίο στεγάζονται κείμενα του προέδρου της Ν.Δ. και των φίλων του. Στις τάξεις τους συγκαταλέγεται όλος ο καλός ο κόσμος: ξεχωρίζουν ο κος Σολδάτος του λαμπρού ΙΜΕΠΟ, και φυσικά η αφρόκρεμα του αλήστου μνήμης Δικτύου 21 με προεξάρχοντες τους Δ. Καραχάλιο και Φ. Κρανιδιώτη, οι οποίοι σαν να μη μας έφταναν τα δεινά μας, ανασύρουν τη χειρότερη εκδοχή εθνικισμού,  που μοιάζει βγαλμένος από την αλήστου μνήμης περίοδο 1991-1994. Ας αρχίσουμε την ξενάγηση, η οποία προτείνεται μόνο σε γενναιόψυχους. Α! Δώστε έμφαση στη ρητορική, καθώς και στη χρήση κεφαλαίων γραμμάτων: είναι δηλωτική του ύφους και της συγκίνησης που αποπνέουν και εμπνέουν όσα γράφονται

Στην αρχή πήραμε ορισμένα μαθήματα σύγχρονης σκέψης και εμβριθούς πολιτικής ανάλυσης από τον κο Δ. Καραχάλιο, ο οποίος εκτός από γραμματέας «σχέσεων κόμματος-κοινωνίας» είναι και επίλεκτο στέλεχος του Δικτύου 21 [Τα bold είναι το μητρικού blog]:

  • Αυτή η έμφαση που προσέδωσε ο ιδρυτής του κόμματος μας στην παιδεία και στην οικουμενική ακτινοβολία του ελληνικού πνεύματος, προσδιορίζει και το μέτρο της βαθιάς και ακατάλυτης πίστης της Νέας Δημοκρατίας, στην ελευθερία, η οποία είναι προϊόν του ελληνικού πνεύματος και αποτελεί την κυρίαρχη ανθρωπιστική ιδέα, που καταξιώνει το άτομο, τόσο ως αυθύπαρκτη προσωπικότητα, όσο και ως μέλος του κοινωνικού συνόλου.

&

  • «Όταν η κυβέρνηση της χώρας προωθεί μια αδιευκρίνιστου περιεχομένου και αμφίβολης προοπτικής έννοια όπως η πολυπολιτισμικότητα, αντί να διατρανώνει τις αιώνιες αξίες του ελληνικού πολιτισμού, πως είναι δυνατόν να  πείσουμε το έξω κόσμο για την  ανάγκη σεβασμού και προστασίας των εθνικών μας δικαίων και συμβόλων;»

Έπειτα το πρόγραμμα είχε ιντερλούδιο με ελπιδοφόρα σαλπίσματα του προέδρου:

  • «Η κοινωνία ζητάει Ελπίδα, ώστε να σταθεί στα πόδια της και να αντιπαλέψει την εθνική κατάθλιψη που έχει φέρει το ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά, μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να τα προσφέρει. Ποιος μπορεί να βγάλει επιτέλους την Ελλάδα από την «εθνική κατάθλιψη» στην οποία καθημερινά τον βυθίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Όλοι ξέρετε την απάντηση: Η δική μας Νέα Δημοκρατία…Που τράβηξε βαθιά διαχωριστική γραμμή με το χθες. Και ασχολείται μόνο με το αύριο»

Τέλος περάσαμε στο πιο επίλεκτο μέλος της παρέας, τον Φαήλο Κρανιδιώτη, το ιστορικό στέλεχος του Δικτύου και δικηγόρο του Οτσαλάν. Ξεκινάμε από το πιο πρόσφατο πομπώδες κάλεσμα στον Ηγέτη (το Η με κεφαλαίο)

  • «Ξέρουν ότι η Τουρκία είναι εχθρός μας. Την τάξη της πολιτικής φεουδαρχίας μόνο ένας Ηγέτης μπορεί να την πολεμήσει κι ανατρέψει, με όπλο, όταν έρθει η ώρα, την ίδια την εξουσία.Οι κομματικές γραφειοκρατίες μπορούν να κοιτούν τον αφαλό τους, ώσπου να παγώσει η Κόλαση. Όμως ο Λαός χρειάζεται Πρόμαχο και τον χρειάζεται τώρα. Οι άγριοι καιροί που έρχονται απαιτούν έναν προκινδυνεύοντα Αρχηγό. Αυτή είναι η αποστολή του Αντώνη Σαμαρά. Να υπερασπιστεί τον Λαό και την Πατρίδα. Όλα τώρα αρχίζουν. Έλληνα, άκου.»

Συνεχίζουμε με καταγωγικούς μύθους, σε λαϊκή ιδιόλεκτο και με μνείες στη σχολική ιστορία:

  • «Θα επανελληνίσουμε την Παιδεία μας με μέτρο και δείκτη τους Άριστους κι όχι την αρχή της ήσσονος προσπάθειας και της εξίσωσης προς τα κάτω.Θα ορθολογικοποιήσουμε την Δημόσια Διοίκηση και θα κάνουμε το φορολογικό σύστημα πόλο έλξης για επενδύσεις κι όχι ανθρωποδιώκτη.Θα αποκαταστήσουμε τα δυο αγκωνάρια του κοινού σπιτιού μας: την Φιλοτιμία και τον Πατριωτισμό. Το ισχυρότερο κίνητρο είναι το ηθικό. Κι αυτό μόνο Ένας μπορεί να το κάνει. Αυτός που ακούραστα, ακόμη κι όταν ήταν σχεδόν μόνος, εξακολουθούσε να μνημονεύει το αληθινό όνομα του Χρέους. Τώρα πια δεν είναι μόνος. Εμείς μαζί του στον Μαραθώνα, αυτοί συνοδοί του Ξέρξη και του Αρταφέρνη».

Τάδε έφη Φαήλος. Αφότου αφήσαμε τον Μιλτιάδη Αντώνη να μάχεται και προτού συνέλθουμε από το πολιτισμικό σοκ, αντικρίζει, το πιο βορβορώδες κείμενο του ιστολογίου, ένα εγκώμιο των επίορκων λιμενικών βατραχανθρώπων της 25ης Μαρτίου. Θαυμάστε ύφος και περιεχόμενο:

  • «Λοιπόν τα φώναξαν ή δεν τα φώναξαν τα συνθήματα; Στους δίδυμους αδένες μας… Να κι αν τα φώναξαν, να κι αν δεν τα φώναξαν. Δεκάρα δεν δίνω για το τι γράφουν τα τρυφερά αγόρια και τα περίεργα κορίτσια της αποβιωσάσης «αυτοκράτειρας». Εντάξει, μερικά από αυτά που τραγουδάμε στα στρατόπεδα δεν είναι για το σαλόνι ή την Πανεπιστημίου αλλά ε, και; Μια επίπληξη αρκεί, όπως στον περήφανο λύκο σου, που φυλάει το έχει σου, όταν παραγαβγίσει. «Μη αγόρι μου,» του λες «σιωπή», δεν τον πλακώνεις με την λουρίδα, δεν του σπας τον τσαμπουκά. Ναι, κορίτσια, οι άντρες των Ειδικών Δυνάμεων είμαστε τα μαντρόσκυλα της Πατρίδας, φυλάμε προκινδυνεύοντες το βιος και την τιμή της. Άμα θέλετε ρεβεράντζες, λυγισμένο χεράκι και νωχελικό βλέμμα, άμα θέλετε απάτριδες μηδενιστές, άμα θέλετε να το ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ με τους ισλαμοφασίστες επεκτατιστές, με τους ναρκεμπόρους, τους νταβαντζήδες, τους ληστές και τους τρομοκράτες, τραβάτε στην Κουμουνδούρου, στο Nosotros ή στο «νέο» ΠΑΣΟΚ – μπαρόκ. Θα βρείτε τους κατάλληλους. Εμείς δεν θα μπορέσουμε. Είναι άλλη οι δουλειά μας. Αντρική. Αφιερωμένο εξαιρετικά, σε όλα τα προοδευτικά κορίτσια και τα περίεργα αγόρια που εθίγησαν. Κι επειδή, οσμίζομαι ήδη τις αντιδράσεις στην ανάρτηση, πάω να πιω μερικές μπύρες με κάτι παλιοσειρές μου λοκατζήδες κι ύστερα όλοι μαζί θα κατουρήσουμε πάνω στην πολιτική σας ορθότητα. Φιλιά στο σβέρκο.»

Το αστείο κάπου εδώ τελειώνει: ο εξ απορρήτων του προέδρου της αξωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος έκοβε κι έραβε το περασμένο σαββατοκύριακο, οραματίζεται να κατουρήσει πάνω στην πολιτική ορθότητα, ημών των κοριτσιών, υπερασπιζόμενος τους τύπους που φώναζαν «Στο αίμα θα σε πνίξουμε, γουρούνι Αλβανέ» και γράφει στους «δίδυμους αδένες» του την πολιτική ορθότητα, κρίνοντας σκόπιμο να μας το δηλώσει. Το ΛΑ.Ο.Σ ωχριά μπροστά του…

Δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση, ούτε περισσότερα παραθέματα: Ανεξάρτητα από την προέλευση του καθενός είναι χρέος όλων -και φυσικά των λιγοστών έστω κεντροδεξιών φιλελεύθερων- να κλείσουν πάλι αυτές τις ακραίες φωνές στον ασφυκτικό μικρόκοσμό τους, που μυρίζει φαρμάκι και ναφθαλίνη. Είναι χρέος όλων μας να  στείλουμε αυτές τις απόψεις που δίνουν τον τόνο σε μια ούτως ή άλλως αρχαϊκή παράταξη, που βγάζει πρόεδρο αυτόν που φώναζε αλήτη-προδότη και αποθεώνει τον μαυρισμένο πρώην καταλληλότερο νυν σιωπηλότερο,  μια και καλή στη χωματερή της λήθης, χαρίζοντας στα οράματα του Αντώνη και των φίλων του ένα ποσοστό κοντά σ’αυτό της Πολιτικής Άνοιξης..

  • Υ.Γ: Άξια απορίας και επίμονου προβληματισμού είναι η φιλοξενία κειμένων του «αριστερής» προέλευσης Διονύση Χαριτόπουλου (όπου η γενεαλογία των ΟΥΚάδων αρχίζει με τον Δούρειο Ίππο) και του πρώην ΚΝΕ και πρώην συμβούλου του πρωθυπουργού Νίκου Κοτζιά (όπου επιπλήτονται  οι ακτιβιστές της Γάζας γιατί δεν κατέβηκαν στην Αμμόχωστο). Ωραία…
  • Υ.Γ.2: Πού είναι ο Σαράντος Καργάκος; Ο Νεοκλής Σαρρής έστω;
Advertisements

2 Σχόλια

  1. άψογος

  2. http://roides.wordpress.com/2010/05/18/18may10/#comment-27554

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: