Δημόσιο ή ιδιωτικό μαιευτήριο;

Η περίπτωση του ζεύγους Τσίπρα και της επιλογής του γιατρού, άρα και του νοσοκομείου για τη γέννηση του παιδιού τους, απλά κατέδειξε για άλλη μια φορά την απαξίωση των Ελλήνων για τα δημόσια μαιευτήρια. Θεωρώ ότι η συζήτηση εκεί έπρεπε να είχε εστιαστεί. Γιατί δεν είναι μόνο η σύντροφος του κου Τσίπρα που επέλεξε ένα από τα ακριβότερα μαιευτήρια για να γεννήσει. Πολλοί άλλοι συμπολίτες μας, χωρίς οικονομική άνεση, επιλέγουν ιδιωτικές κλινικές πέφτοντας θύματα της διόγκωσης του συναισθήματος τους για μια από τις πιο σημαντικές στιγμές τις ζωής τους.

Όπως μάλιστα φαίνεται, έχει καλλιεργηθεί τεχνηέντως αποστροφή και φοβία προς τα δημόσια μαιευτήρια καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που διαβάζουμε για τα νεογνά που αρρωσταίνουν σ’ αυτά ενώ απουσιάζουν οι αντίστοιχες ειδήσεις για τα ιδιωτικά.

Έχουμε δε φτάσει σε τέτοιο σημείο που και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε δημόσιο μαιευτήριο πολλές φορές απέχουν με τρόπο αρτηριοσκληρωτικό από  οποιαδήποτε ενίσχυση της εικόνας του.

Από την άλλη ο ιδιωτικός τομέας φυσικά γνωρίζει τον τρόπο που θα εκμεταλλευτεί το άγχος των μελλοντικών γονιών. Με δεδομένο πια ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των γιατρών δουλεύει σε ιδιωτικά μαιευτήρια, αρκετά ζευγάρια αναγκάζονται πραγματικά να «ξεπουληθούν», προκειμένου να πληρώσουν τις υπέρογκες αμοιβές και τα νοσήλια.

Το ζεύγος λοιπόν Τσίπρα (με το συμβολικό βάρος που καλώς ή κακώς κουβαλούν) αλλά προπάντων με την ευσυνειδησία των πολιτών  που προασπίζονται τις παροχές των δημόσιων νοσοκομείων, καλό θα ήταν να είχε επιλέξει ένα δημόσιο μαιευτήριο˙ ιδιαίτερα δε σε μια περίοδο που κάθε τι δημόσιο θεωρείται υποβαθμισμένο και χωρίς λόγο ύπαρξης. Εκτός βέβαια αν θεωρούν ότι  ο ιδιωτικός τομέας κάνει πολύ καλύτερα τη δουλειά του, οπότε πάω πάσο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: