Ο Δήμος Αμαρουσίου «στηρίζει» τους ΟΥΚάδες

Επανερχόμαστε στο θέμα των ΟΥΚάδων με αφορμή την πρόταση-ψήφισμα που κατέθεσε δημοτικός σύμβουλος στο Μαρούσι και αφορούσε την καταδίκη του ρατσιστικού τους παραληρήματος.  Ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης και το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο «διακριτικά» απέφυγαν την έγκριση του ψηφίσματος.

Μάλιστα… Φαίνεται ότι εκεί στα Βόρεια Προάστια, σ’ έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Αθήνας, ο πατριωτισμός των τοπικών αρχών έχει προκαλέσει την ευγενή τους τύφλωση. Και όταν μάλιστα θεσμικά όργανα δεν καταδικάζουν την απαράδεκτη ενέργεια μερικών ανεγκέφαλων, τότε ίσως θα έπρεπε να ανησυχούμε περισσότερο.

Ενδιαφέρον έχει μάλιστα και η άποψη του δημοσιογράφου που ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο περιστατικό. Αντιγράφω λοιπόν, από την Αμαρύσια, τη μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα:

«[…] • Κατά την ταπεινή άποψη της στήλης, όμως, αν τέτοια συνθήματα είναι απαραίτητα για την τόνωση του φρονήματος και του μαχητικού πνεύματος του συγκεκριμένου Σώματος, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να κάνουμε τα «στραβά μάτια».

• Και το λέμε αυτό για τους εξής λόγους: Πρώτα απ’ όλα γιατί από τα πιο παράτολμα και επιθετικά στρατιωτικά Σώματα που διαθέτει η χώρα δεν περιμένουμε «σιγή ασυρμάτου» και «πολιτικώς ορθή» στάση.

• Δεύτερον, πρόκειται για τα Σώματα που πριν από κάποια χρόνια αποχωρούσαν κλαίγοντας από ντροπή και πικρία από τις βραχονησίδες των Ιμίων

• Και αποχώρησαν ντροπιασμένα, επειδή κάποιοι από αυτούς που τις προάλλες καρατόμησαν τους αξιωματικούς που τους οδηγούσαν, είχαν τότε φροντίσει να «πάρει ο αέρας» την ελληνική σημαία. Γιατί σε αυτόν τον τόπο ξεχνάμε εύκολα δυστυχώς…

• Αυτό το τρωθέν γόητρο, το τόσο απαραίτητο για την διαμόρφωση ακμαίου ηθικού σε αυτά τα ειδικά Σώματα, κυνηγάει έκτοτε τους ΟΥΚάδες και τα «κομάντα» της χώρας…»

Ουδέν σχόλιο!

Advertisements

8 Σχόλια

 1. […] 19, 2010 in Μαρούσι από το  /feleki.wordpress.com Tο βίντεο από την παρέλαση Επανερχόμαστε στο θέμα των […]

 2. «…Κατά την ταπεινή άποψη της στήλης, όμως, αν τέτοια συνθήματα είναι απαραίτητα για την τόνωση του φρονήματος και του μαχητικού πνεύματος του συγκεκριμένου Σώματος, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να κάνουμε τα «στραβά μάτια»….
  αντί σχολίου:
  http://antiphono.wordpress.com/2010/04/15/

 3. Προφανώς η συνείδησή σας είναι ελαστική, όπως και του κ. Δούση, που έστειλε και επιστολή…συγνώμης στον Αλβανό πρέσβη. Προφανώς το κάψιμο Ελληνικών σημαιών παρουσία αλβανών βουλευτών, τον άφησε και αυτόν κι εσάς, αδιάφορους. Μη ξεχάσετε να ζητήσετε και ψήφισμα-καταδίκη για το DVD της Τζούλιας…

 4. Προφανώς zoro δεν έχεις καταλάβει ότι καμιά δεκαριά μαχαλόμαγκες (αφήνοντας κατά μέρος την απαράδεκτη ρατσιστική συμπεριφορά τους) εκδήλωσαν πολιτικά φρονήματα και απειθαρχία προς τον όρκο τους που προστάζει ότι οφείλουν να σέβονται το Σύνταγμα και του νόμους του Κράτους. Κατάφεραν έτσι να εκθέσουν τη χώρα και να την παρουσιάσουν ως μπανανία που ο καθένας κάνει ότι του γουστάρει.

 5. Μετά από 4 σχόλια, περιμένω ακόμη την καταδίκη του καψίματος της Ελληνικής σημαίας σε συγκέντρωση στα Τίρανα, παρουσία Αλβανών βουλευτών. Γιατί μη μου πεις ότι ως πράξη, δεν υπερισχύει των…10 μαχαλόμαγκων. Τους οποίους βέβαια τη μαγκιά, δεν θα φτάνεις ούτε στο μικρό τους δακτυλάκι. Όπως φυσικά ούτε ο φαρδοπίσθιος κ. Δούσης. Καμιά επιστολή καταδίκης στον Αλβανό πρέσβη θα στείλει τώρα;

 6. Με τι ν’ ασχοληθούμε βρε zoro με τους αλβανούς εθνικιστές. Δε μας φτάνουν οι δικοί μας;
  Τώρα να σου πω δεν έχω και μετρητή μαγκιάς για να τη μετρήσουμε. Μπορεί και να με τρώνε. Ποιος ξέρει; Χο!

 7. Αυτό λέω κι εγώ. Γιατί να ασχοληθείς με το κάψιμο της Ελληνικής Σημαίας. Έλα ντε! Γιατί να διαμαρτυρηθείς για την αρπαγή των περιουσιών των βορειοηπειρωτών; Γιατί να ζητήσει κανείς ψήφισμα από το Δ.Σ. για…»τέτοια» θέματα; Έλα ντε…!

 8. Η καταδίκη της χυδαιότητας των ΟΥΚάδων θα έπρεπε να έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα. Τέτοια περιστατικά μας κάνουν να αισθανόμαστε ντροπή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: