Αναίσχυντα ψεύδη και εκφοβιστικές κινδυνολογίες μέχρι τελικής ψήφισης

Παρακάμπτοντας την επικαιρότητα αλιεύσαμε συλλεκτικές δηλώσεις:

17/1: «Όσο προσπαθούν να κάνουν τον Ελληνικό Λαό να ξεχάσει την ταυτότητά του και την Ιστορία του, τόσο περισσότερο θα τον συσπειρώνουν γύρω από τις αξίες και τα ιδανικά του. Τώρα μας έφεραν και ένα σχέδιο για την άμεση και χωρίς προϋποθέσεις πολιτογράφηση όλων των μεταναστών που βρέθηκαν στην Ελλάδα.Η χώρα μας είναι μοναδική «πύλη εισόδου» ανεξέλεγκτων κυμάτων από μετανάστες. Ολόκληρη η Ευρώπη ανησυχεί γι’ αυτό.Όμως, η σημερινή κυβέρνηση σπεύδει να νομιμοποιήσει τους πάντες… Και να προσελκύσει ακόμα περισσότερους!»

8/2 «Πολύ-πολιτισμικότητα είναι δύο άλλα πράγματα, πολύ επικίνδυνα: Πρώτον έχει ως συνέπεια – έστω και αθέλητη – να αναπαράγονται οι «διαφορετικοί», δηλαδή οι ξένοι μετανάστες, σε γκέτο. Εμείς επιλέγουμε το αντίθετο: Επιδιώκουμε να εντάξουμε τους μετανάστες στην κοινωνία μας και στον Πολιτισμό μας. Θέλουμε να τους ενσωματώσουμε, ώστε να νιώθουν κι εκείνοι και να τους νιώθουν όλοι οι συμπολίτες τους ως μέλη της κοινωνίας, ως Έλληνες. Η ενσωμάτωση είναι η καλύτερη ασπίδα για το ρατσισμό. Η πολύ-πολιτισμικότητα αναπαράγει το ρατσισμό. Δεύτερον, η πολύ-πολιτισμικότητα διακηρύσσει ότι όλοι οι πολιτισμοί μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά. Αλλά αυτό έχει διαψευστεί. Υπάρχουν πολιτιστικά στοιχεία που δεν μπορούν να συμβιώσουν […]Το να χορηγούμε ιθαγένεια μαζικά σε μισό εκατομμύριο μετανάστες, μαζί με τα παιδιά τους, εγκυμονεί κινδύνους κοινωνικών εκρήξεων.[…]Ένα τέτοιο μέτρο, που δημιουργεί πικρίες παντού και καχυποψία πάντων κατά πάντων, δεν βοηθά στην ομαλή ένταξη των μεταναστών. Μάλλον επιτείνει ξενοφοβικά ανακλαστικά […]Δεν λύνει κανένα κοινωνικό πρόβλημα, δημιουργεί κοινωνικό πρόβλημα πολύ μεγαλύτερο.»

Ποιος να τα είπε όλα αυτά, ο Μαυρουδης Βορίδης ή ο Αθανάσιος Πλεύρης; Όχι, τα εκστόμισε ο εκφραστής του σύγχρονου ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού και αρχηγός της κεντροδεξιάς (εδώ γελάμε) παράταξης, ο οποίος μάλιστα δεν διστάζει να επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση «άνοιξε το μεταναστευτικό» και ότι προσπαθεί να νομιμοποιήσει λαθρομετανάστες, όταν το νομοσχέδιο λέγεται «Πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα«. Προς τι λοιπόν όλη αυτή η κινδυνολαγνική πρεμούρα; Μα για ένα νομοσχέδιο το οποίο με αυστηρότατες χρονοβόρες προϋποθέσεις χορηγεί ιθαγένεια σε λίγες δεκάδες χιλιάδες νόμιμους μετανάστες και κυρίως σε ομογενείς. ΌΧΙ σε ένα νομοσχέδιο που νομιμοποιεί μαζικά μετανάστες.

Αλλά ο πάλαι ποτέ «αλήτης, προδότης», νυν ηγέτης, που τόσο μισεί την πολυπολιτισμικότητα, μοιάζει να μη νοιάζεται για όλα αυτά και να φαντασιώνεται εθνοτικά καθαρές κοινωνίες με απόλυτη, στανική αφομοίωση των μεταναστών.

Όταν όλα αυτά τα λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

 • δεν μας ξενίζει ούτε η τοποθέτηση του  πρώην Θανάση Νάκου, ο οποίος μιλησε για ένα «ανερμάτιστο» νομοσχέδιο. [Ενώ προφανώς τα χαοτικά χρόνια του Παυλόπουλου είχαν έρμα]
 • δεν μας ξενίζουν ούτε οι ρεκασμοί του Άδωνη για τα χέρια και τα πόδια με τα οποία θα το καταψηφίσει το νομοσχέδιο
 • δεν μας ξενίζει ούτε καν η τοποθέτηση του ΚΚΕ για την αποσπασματικότητα του νομοσχεδίου. Το κόμμα του Περισσού είναι σαφές πως αν δεν δει τον Στάλιν να σηκώνεται απ’τον τάφο για να συντρίψει τον καπιταλισμό δεν πρόκειται να στηρίξει καμια νομοθετική πρωτοβουλία, ακόμα κι αν είναι κοντά στις θέσεις του.

Γιατί τελικά το πρόβλημα δεν μόνο είναι ότι οι θέσεις του Σαμαρά είναι ακραίες, αυτό δεν μας κάνει εντύπωση αφού εκφράζονται από έναν άνθρωπο που πανηγύριζε για τη θρησκευτική καθαρότητα των ψηφοδελτίων του και οραματιζόταν την προσάρτηση της Β.Ηπείρου. Το κύριο πρόβλημα είναι η απίστευτη δημαγωγική ρητορική του Μεσσήνιου, ο οποίος, δίχως ουσιαστική αφορμή, δεν διστάζει να διαστρεβλώνει την αλήθεια, να παραπλανά το εναπομείναν κοινό του και να εκστομίζει πύρινους εκφοβιστικούς λόγους, που θα τους ζήλευε ακόμα και ο Λεπέν.

Κι αναρωτιέμαι, αυτή η νεκρανάσταση της αποδοκιμασμένης ΠΟΛ.ΑΝ πόσους νεοφιλελεύθερους ή κεντρώους μπορεί να εμπνεύσει. Αυτό το οχυρό του λαϊκίστικου υπερεθνικισμού θα μπορούσε να έχει έστω στελέχη σαν τον μακαρίτη Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, τον Στέφανο Μάνο, τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο; Αυτό το κόμμα-παράρτημα του Δικτύου 21, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, είναι δυνατόν να είναι αξιωματική αντιπολίτευση και  (μπρρ…) δυνάμει κυβέρνηση;

Advertisements

2 Σχόλια

 1. Ἀν ἤσασταν λιγότερο φανατισμένοι θὰ βλέπατε ποῦ ὁδηγοῦν οἱ πολιτικὲς στὶς ὁποῖες ἐξωθεῖτε τὸ ἄφρον ΠΑΣΟΚ. Δεῖτε σημερινὴ ἀνάλυση τοῦ Independent γιὰ τὴν ἀνεκτικὴ Ὁλλανδία καὶ τὸ ἐντὸς της διογκούμενο ἀντι-ἰσλαμικὸ κίνημα. Μὲ τὴν ἄρνησή σας νὰ δεῖτε τὴν πραγματικότητα ὁδηγεῖτε καὶ τὴν Ἑλλάδα σὲ παρόμοιες ἀτραπούς.

  Huge influx of immigrants has changed Dutch society forever

 2. το προσχεδιο δυστυχως βριθει αβλεψιων,προχειροτητων και ασαφειων.το διαβασα με προσοχη και θα σου επισημανω ορισμενα μονο χαρακτηριστικα σημεια που επιβεβαιωνουν τα προλεχθεντα.ηδη απο το αρθρο 1 δεν καθοριζεται το πως επιβεβαιωνεται η πατροτητα ,δηλαδη το αν πραγματικα το γεννηθεν τεκνο εχει ελληνα πατερα σε περιπτωση που η μητερα ειναι αλλοδαπη(απαραιτητος ο ελεγχος dna λοιπον και δεν αναφερεται πουθενα) . στο αρθρο 1 παρ 1περα απο το προφανες της γεννησης παιδιου απο νομιμα διαμενοντες επι 5ετια υποκρυπτεται και μια πονηρη ασαφεια που ουσιαστικα νομιμοποιει το τεκνο παράνομων αλλοδαπων μετανάστων. Αρκεί σε κάποιο χρονικό σημείο μετά τη γέννηση του γεννημένου στην Ελλάδα τέκνου (αδιάφορο για το νομοθέτη το πότε), οι γονεις να εχουν συμπλήρωσει το απαιτούμενο διάστημα των πέντε ετών νόμιμης και μόνιμης παραμονής ακομα και αν οταν γεννηθηκε το τεκνο αυτοι ειχαν εισελθει παρανομα.
  στη συνεχεια η
  διάταξη 1Α, παρ. 2 και η παρ.3 καταργει το προαπαιτουμενο της γεννησης του τεκνου στην χωρα οπως αναφερει η παρ.1(υπο συζητηση και το πως ελεγχεται η πενταετης νομιμη και μονιμη διαμονη αφου προυποθετει νομιμη εργασια-αρα θα επρεπε να προβλεπεται ο ελεγχος της μεσα απο τις καταβεβλημενες ασφαλιστικες εισφορες τουλαχιστον 60 μηνων)και με πρωτοφανη αφελεια χορηγει ιθαγενεια σε παιδια που εχουν ολοκληρωσει 6 ταξεις του ελληνικου σχολειου!ομως φιλε μου για καθε ελληνα πολιτη ειναι υποχρεωτικη η 9ετης εκπαιδευση οποτε ειναι στοιχειωδης απαιτηση λογικης και ισονομιας τουλαχιστον να ισχυει το ιδιο και για το τεκνο των αλλοδαπων γονεων.οπως επισης γνωριζεις τα παιδια παρανομων(μη νομιμα διαμενοντων) μεταναστων εχουν δικαιωμα να παρακολουθησουν τις ταξεις του ελληνικου σχολειου,ετσι αρκει συμφωνα με την παρ.2 να εχουν νομιμη διαμονη οι γονεις τη στιγμη της αιτησης για να δοθει η ιθαγενεια στο παιδι ακομα και αν αυτοι ειχαν παραμεινει παρανομα μεχρι τοτε στη χωρα(ουτε δηλαδη το minimum της 5ετους νομιμης διαμονης δεν διασφαλιζεται)
  για το αρθρο 9γ τι να πρωτοπεις ?ειναι πασιγνωστη η τακτικη των παρανομων μεταναστων να μην προσκομιζουν εγγραφα που να πιστοποιουν τις χωρες καταγωγης τους ,ετσι λοιπον αυτοματα με τη γεννηση του το τεκνο τους εμπιπτει στην κατηγορια του ανιθαγενους και του χορηγειται η ελληνικη ιθαγενεια και βεβαια πες μου εσυ πως θα στοιχειοθετησεις την αρνηση συνεργασιας οταν ο αλλοδαπος απλως δεν θα κατανοει αυτα που θα ερωταται απο τις αρμοδιες αρχες η ηθελημμενα θα τις παραπληροφορει.γνωριζοντας επιπλεον την ανυπαρξια επαρκως στελεχωμενης αντιστοιχης υπηρεσιας ελεγχου αλλα και τον υπερογκο αριθμο παρανομων εισροων κυριως απο την φιλη γειτονα χωρα(μονο το τελευταιο ετος περιπου 75000 επιβεβαιωμενοι παρανομοι μεταναστες εισηλθαν απο τις ακτες της τουρκιας)καταλαβαινεις ποσο αστοχη ειναι αυτη η ρυθμιση.πραγματικα η ενταξη των μεταναστων ειναι επιβεβλημενη αλλα υπαρχουν ζητηματα που νομιζω χρηζουν βελτιωσης και επανελεγχου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: