Finis patientiae

Λόγω μιας ήπιας μαζοχιστικής τάσης και στο πλαίσιο της ραστώνης του σαββατοκύριακου, διαβάζoυμε συστηματικά την πιο παραδοσιακή επιφυλλιδική στήλη του κυριακάτικου τύπου. Όλα τα’χει ο μπαξές της: κινδυνολαγνεία, συνομωσιολογία, υπερεθνικισμό, συγκαλυμμένες επιθέσεις, ολοφυρμούς, σκοτεινές προφητείες μαζί με γενναίες δόσεις αφόρητου κοινοτισμού και  νοσταλγίας ενός ανύπαρκτου παρελθόντος.  Ο κύριος καθηγητής που την υπογράφει, ο οποίος λίγες δεκαετίες πριν είχε αναγγείλει το Finis Greciae, σήμερα οιμώζει για τη μοίρα του νεοέλληνα, νομίζοντας πως ανακαλύπτει και αποκαλύπτει τους δυνάμει προδότες, προειδοποιώντας μας για τους δήθεν επερχόμενους εξωτερικούς κινδύνους, καταθέτοντας προτάσεις για το εκπαιδευτικό σύστημα. κ.λπ, κ.λπ. Το επαχθές έργο της εκ του σύνεγγυς ανάγνωσης τεσσάρων μηνών επιφυλλίδων του μας αποκάλυψε το πανόραμα της σκέψης του. Ανθολογήσαμε τα καλύτερα αποσπάσματα και σας τα παραθέτουμε, μπας και ξυπνήσετε, ξιπασμένοι μεταέλληνες, εθνομηδενιστές, αρνησιπάτριδες αναγνώστες!

Ας καταθέσουμε λοιπόν το απόσταγμα σοφίας του «Finis Greciae». Έτοιμοι;

  • Μάθαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απεργάζεται την κατάλυση της έννομης τάξης: «το κόμμα που επίσης επίσημα προπαγανδίζει και οργανώνει την κατάλυση της έννομης τάξης, βραβεύτηκε με δεκατρείς έδρες, παρά τα καραγκιοζιλίκια της φτήνιας των διαπληκτισμών στο εσωτερικό του.» Γρήγορα να κηρυχτεί εκτός νόμου!
  • Εμπεδώσαμε το εκπαιδευτικό του όραμα για τον 21ο αιώνα: «Να παρουσιάσει η Ν.Δ. δική της πρόταση για την παιδεία απαλλαγμένη από τη συμπλεγματική υποταγή στον εθνομηδενισμό της ‘προοδευτικής’ ξιπασιάς. Να ξαναστήσει εξ υπαρχής προγράμματα διδακτέας ύλης με προτεραιότητα όχι στο μπούκωμα με ‘εκσυγχρονισμένη πληροφορία’, αλλά στη γλώσσα ως λογική και στα μαθηματικά ως γλώσσα. Να προσφέρει στο παιδί μιαν ‘επανανακάλυψη’ της ελληνικότητας με μίτο τα χνάρια που άφησε στη γλώσσα, στην Τέχνη, στον στοχασμό η Γενιά του ’30, με ιδιαίτερα ρεαλιστικές προτάσεις όπως: Δεν τολμάει πολιτικός λόγος να ζητήσει λ.χ. περισσότερα Αρχαία Ελληνικά στο σχολειό, Αρχαία Ελληνικά από το Δημοτικό». Γιατί όχι απ’ το Νηπιαγωγείο, κύριε καθηγητά; Τι διάολο, όλοι αυτοί οι μεταέλληνες θα εξακολουθήσουν να μιλάνε νέα ελληνικά
  • Διαφωτιστήκαμε για το τι σήμαινε η νίκη Παπανδρέου τον Οκτώβρη, ακούγοντας μάταια για χιλιοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου: «Υπάρχει στα πρώτα ενεργήματα του νέου πρωθυπουργού μια ένδειξη επιτελικής λογικής (μοιάζει «άνωθεν» υπαγορευμένη): Η ανάληψη από τον ίδιο του υπουργείου Εξωτερικών, με αναπληρωτή υπουργό όχι απλό υποστηρικτή της Πλεκτάνης Ανάν, αλλά ίσως έναν από τους συντάκτες του νομικού αυτού τερατουργήματος. Αυτή η απροκάλυπτη πρόκληση, σχεδόν ιταμή, σε συνδυασμό με την πλήρη αποσιώπηση των «εθνικών θεμάτων» από τον πρωθυπουργό στην προεκλογική περίοδο και μαζί με την απροειδοποίητη κατάργηση των υπουργείων Μακεδονίας – Θράκης και Αιγαίου, μοιάζει να σηματοδοτούν επιτελική αλλαγή κεντρικού στόχου και προσανατολισμού του ελλαδικού κρατιδίου στη διαχείριση της αυτονομίας του, των συνόρων του, της ιστορικής του συνείδησης.» Ω, αλί και τρισαλί, πάει το υπουργείο Μ-Θ, πάει και το Αιγαίου, πάνε και τα σύνορα. Πού’ σαι, Αντώνη, να μας σώσεις, όπως το 1990
  • Ο κύριος καθηγητής διερωτήθηκε έμπλεος αγωνίας: «Τι έχει να αντιτάξει η Ν.Δ. στον εθνομηδενισμό του ΣΥΡΙΖΑ ή του αλγεινού ντουέτου Αννας Διαμαντοπούλου – Θάλειας Δραγώνα» Η απάντηση είναι εύκολη: τέρατα μορφώσεως όπως οι κύριοι Ιωαννίδης, Κιλτίδης, Τραγάκης, Γιακουμάτος, Τζίμας, Μιχαλολιάκος (πρώην αρχικένταυρος κ.λπ) με επικεφαλής τον λιμουζινομανή «εντός ρέει». Μα δεν του αρκούν;
  • Λακωνικά επίσης μας αποκάλυψε ο κύριος finis Greciae τι παίζεται στο υπουργείο παιδείας:  «Με σπιθαμιαίους ηγέτες, δεκαετίες τώρα, το υπουργείο Παιδείας και τα ασυνείδητης κερδοσκοπίας ΜΜΕ απεργάζονται μεθοδικά τον αφελληνισμό των Ελλήνων, όχι τον εξελληνισμό των επήλυδων.» Όπως τα λέτε, κύριε καθηγητά, μέσω παρελάσεων, της κατήχησης, των τόσο φρέσκων και διεθνιστικών ιστορικών βιβλίων, τι άλλο παρά ο αφελληνισμός είναι στα σκαριά.
  • Μας άνοιξε τα μάτια, για το τι χάνουμε τόσα χρόνια που δεν έχουμε πρωθυπουργό τον πρώην πρόεδρο της ΠΟΛ.ΑΝ και κληροδότη του γνωστού εθνικού θέματος, που τόσο αγαπούσε τα μυστικά κονδύλια. Πέραν αυτού, μας έδειξε τι διακυβεύεται στις επόμενες εκλογές. «Είναι περισσότερο από φανερό: Θέλουν επειγόντως ‘λύσεις’ στο Κυπριακό, στο Σκοπιανό, στη διανομή του Αιγαίου, στο μειονοτικό της Θράκης. Ισως πιστεύουν ότι εξασφάλισαν δικό τους τον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή του στο υπουργείο Εξωτερικών – και τους δυο ‘με διάθεση λειτουργικών συμβιβασμών’. Δεν θα ανεχθούν έναν ‘εθνικιστή’ αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τους χαλάσει τη μαγιονέζα.[…] Το όνομα του Ελληνα στον διεθνή στίβο θα απηχεί αξιοπρέπεια και υψηλή καλλιέργεια ή θα παραπέμπει σε ‘προοδευτικό’ ραγιαδισμό εξαργυρωμένης με υποτέλεια πλασματικής ευζωίας;»  Το πιάσατε το υπονοούμενο που θα έλεγε κι ένας άλλος, συναφούς ιδεολογίας πρόεδρος: από τη μία οι προδότες, από την άλλη ο περήφανος χαλαστής της μαγιονέζας. Από τη μία ο προοδευτικός ραγιάς από την άλλη ο τόσο επιτυχημένος και καλλιεργημένος Μεσσήνιος, του οποίου το έργο μεταξύ 1990-1993 ακόμα απολαμβάνουμε.
  • Επίσης, ο σκαπανέας της νεοορθοδοξίας νουθέτησε τον νέο, 60χρονο μεγάλο ηγέτη της Ν.Δ: «Ήρθαμε σε επαφή με τη διόλου μανιχαϊστική και αναχρονιστική σύλληψη της Αριστεράς: Ο Αντώνης Σαμαράς θα αναδειχθεί ηγέτης, αν, έστω και μόνο, απαλλάξει τη Ν.Δ. από το σύνδρομο κατωτερότητας που τη διακατέχει απέναντι στην εντόπια καπηλεία της Αριστεράς: Να αντιτάξει επιτέλους πολιτική θέση, ιστορικά και κοινωνικά ξεκάθαρη, για το ζαχαριαδικό πραξικόπημα που ματοκύλισε τη χώρα, προκειμένου να την εντάξει στανικά στον σοβιετικό ‘παράδεισο’. Ξεκάθαρη στάση για το πόσο ‘δημοκρατικός’ ήταν ο βίαια στρατολογημένος στρατός αυτής της ανταρσίας και πόσο ’δοσίλογοι’ και ‘μοναρχοφασίστες’ όσοι Ελληνες θυσιάστηκαν για να μην υποταχθεί η χώρα στον εφιάλτη του ολοκληρωτισμού. Ποια σχέση έχει ώς σήμερα με την ελευθερία και τη δημοκρατία η ιδεολογία του σταλινισμού και οι ‘αναθεωρητικές’ της παραλλαγές που δυναστεύουν τα πανεπιστήμια, τα σχολειά, τα ΜΜΕ ασκώντας ωμή ιδεολογική τρομοκρατία και κτηνώδη φυσική βία.» Μα, κύριε καθηγητά κρίμα γιατί δεν ζητάτε την επιστροφή των πιστοποιητικών και τη Μακρονήσου. Ένα νέο σχέδιο «Περικλής» έστω;
  • Εντοπίσε, με πρωτοφανή οξυδέρκεια, τη ρίζα του κακού για τη σημερινή κατάσταση του Έλληνα:  «Οσο εξαλείφονται και τα ελάχιστα ίχνη (ψυχολογικής έστω, συναισθηματικής) ελληνικότητας, όσο «εκσυγχρονίζονται» τα σχολειά και ο δημόσιος λόγος από την ακκιζόμενη ψυχανωμαλία των ‘αποδομιστών’ και εθνομηδενιστών, τόσο πιο ασυγκράτητοι γινόμαστε σε χυδαιότητα συμπεριφοράς, σε κτηνώδη ιδιοτέλεια». Είναι σαφής η επαγωγή: «εθνομηδενιστικό[!!!] σχολειό»= κτηνώδης ιδιοτέλεια.
  • Τέλος, ο κύριος καθηγητής με  τεράστιας ευστοχίας αποφθεγματικές φράσεις, που θα ζήλευε κι ένας Ριβαρόλ ή ένας Σαμφόρ, μας αποκαλύπτει μεγάλες αλήθειες: «Το ΠΑΣΟΚ μοιάζει να ήταν το μοιραίο στη νεώτερη ιστορία του Ελληνισμού κόμμα» προφανώς δεν υπήρξαν άλλα πριν) ή «Τανκς και τρακτέρ καταλύουν το ίδιο τη δημοκρατία» (θα πέσει φωτιά να μας κάψει).

Θα ρωτήσει κάποιος «μα καλά γιατί ασχολείστε με τον Χ.Γ;». Η απάντηση είναι εύκολη: γιατί παρότι όσα τρομώδη και στρεβλωτικά λέει θα μπορούσαν κάλλιστα να ανήκουν στη χορεία επιχειρημάτων ενός Χατζάρα ή ενός Πλεύρη, ο κύριος ομότιμος καθηγητής εξακολουθεί να περιβάλλεται με το κύρος της αυθεντίας, να διατηρεί μια μόνιμη στήλη που σε τίποτα δε μοιάζει πλέον με την εφημερίδα που τη φιλοξενεί και να κεντρίζει το ενδιαφέρον πολλών και νέων θαυμαστών, νοσταλγών δοξασμένων ημερών, συνομωσιολάγνων ή απλώς φιλοπερίεργων αναγνωστών που τους έλκει η άκρατος ελληνοκεντρισμός, τα απίθανα σχήματα και τα ευφάνταστα σενάρια του Finis Greciae. Εμείς ως «μαρξιστοδιαφωτιστικά υβρίδια» και «ειδικευμέοι στην αρνησιπατρία» απλώς υπομειδιούμε διαβάζοντας τις προφητείες και τα αξιωματά του για έναν τρομακτικό κόσμο που μόνο στο μυαλό του κου καθηγητή και των ομοϊδεατών του υπάρχει.

Advertisements

Ένα Σχόλιο

  1. Οι νεοορθόδοξοι και τα εξαπτέρυγά τους…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: