Α-στάθη-ες

Δε σταματάει τον παραληρηματικό του λόγο ο περιβόητος Στάθης στο χθεσινό του άρθρο και θέλοντας να δώσει τα διαπιστευτήρια του πατριωτισμού του καταφεύγει στα γνωστά μεταφυσικά επιχειρήματα περί «Δυνατών» και «Επικυρίαρχων».

Με λόγο φορτισμένο συναισθηματικά προσπαθεί να «χτυπήσει» στο θυμικό του «λαού» και αυτονακηρύσσεται προστάτης του, καθώς προφανώς θεωρεί ότι μιλάει εκ μέρους του. Ακολουθεί βέβαια τα χνάρια τόσων και τόσων αριστερών πατριωτών.

Σημαίνει λοιπόν, συναγερμό και καλεί για τη σωτηρία της πατρίδας. Μόνο που δε μας λέει τον τρόπο, αλλά μεταθέτει τις ευθύνες στους διανοούμενους, στους επιστήμονες, στους καλλιτέχνες, ξέρετε σ’ αυτούς τους «βολεμένους» του συστήματος.

Για τον Στάθη η λύση θα βρεθεί μόνο όταν πάρουμε πίσω την εθνική μας αξιοπρέπεια, που μας την τσαλαπάτησαν οι «Δυνατοί». Θα υποθέσω ότι η μεταφυσική αναφορά στους «Δυνατούς» έχει να κάνει με τα δύο μεγάλα κόμματα σε τοπικό επίπεδο, με την Ε.Ε. στα όρια της ηπείρου μας και με την Αμερική ή τους Εβραίους, τον Σόρος ίσως, σε παγκόσμιο.

Βέβαια ο «Λαός» δε φταίει όταν από το Λύκειο ακόμα προσβλέπει σε μια θέση στο δημόσιο σφυρίζοντας αδιάφορα στο διεφθαρμένο πελατειακό σύστημα. Δεν τον ενδιαφέρει αν στο διογκωμένο δημόσιο τομέα ένας παράγει έργο και δέκα κάθονται.

Δεν ευθύνεται για τα εκατομμύρια ευρώ των επιδοτήσεων που καρπώθηκαν οι αγρότες και αμέλησαν να τα επενδύσουν στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους.

Ο «Λαός» είναι άμοιρος ευθυνών για τα κέρδη από τη μαύρη εργασία και τη ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή.

Ο «Λαός» χειροκροτεί τα σχέδια της νέας Υπουργού Παιδείας που σκοπεύει να καταργήσει τη βάση του 10 και να αυξήσει τις στρατιές των ανέργων προς ικανοποίηση των τοπικών κοινωνιών.

Ο «Λαός» σπεύδει να αγοράσει 4Χ4 σε περίοδο οικονομικής κρίσης γιατί έπεσαν οι τιμές τους.

Ο «Λαός» βρίζει ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ., αλλά κάθε τέσσερα χρόνια τους ανακηρύσσει κυβέρνηση.

Δυστυχώς με αφορισμούς και συνωμοσιολογίες κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία συλλογικοτήτων που θα αναχαιτίσει την όποια εκμετάλλευση του εργαζόμενου και την ανάκτηση των χαμένων δικαιωμάτων του είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Η πατρίδα μας μπορεί να πηγαίνει κατά διαόλου αλλά δεν είναι η μόνη. Ας σταματήσουμε λοιπόν, να είμαστε επιρρεπείς σε ιστορίες και σε καταστροφολογικά παραμύθια. Οι λύσεις είναι δύσκολο να βρεθούν. Ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσουμε από τη συνεργασία κατ’ αρχάς στο εθνικό επίπεδο και στη συνέχεια στο ευρωπαϊκό, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τους κοινωνικούς πανικούς που καταρρακώνουν την εμπιστοσύνη απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό.

Θα χρειαστεί όμως πρώτα και πάνω απ’ όλα εμείς οι ίδιοι να αναλάβουμε τις ατομικές μας ευθύνες.

Καλό τριήμερο!

Β.Λ.

Advertisements

4 Σχόλια

 1. Απάντηση με το πανδημοκρατικό συλλαλητήριο της 20ης Φεβρουαρίου ώρα 15.00 Ομόνοια.

  http://diavatirio.net/diavat/news.php?extend.6692

 2. […] Α-στάθη-ες Δε σταματάει τον παραληρηματικό του λόγο ο περιβόητος Στάθης στο […] […]

 3. Ο “Λαός” είναι άμοιρος ευθυνών για τα κέρδη από τη μαύρη εργασία και τη ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή.

  […]
  Δεν είναι ευθύνη του λαού η μαύρη εργασία, αλλά ευθύνη αυτών που κερδίζουν από αυτή (και φοροδιαφεύγουν).

  Επίσης είναι ευθύνη των κομμάτων (ΟΧΙ του λαού) το ότι π.χ. στην Ελλάδα το πρόστιμο για εργοδότη κατά άτομο το οποίο απασχολεί «μαύρο» είναι ένα ασήμαντο ποσό ενώ σε πολλέε άλλες ευρωπ. χώρες είναι πολλαπλάσιο

  Ο “Λαός” σπεύδει να αγοράσει 4Χ4 σε περίοδο οικονομικής κρίσης γιατί έπεσαν οι τιμές τους.

  Δεν είναι «Λαός», αυτοί που μπορούν να αγοράσουν 4χ4. Είναι προνομιούχα μειοψηφία σε ΚΑΘΕ περίπτωση (άσχετα με το ΠΟΣΟ προνομιούχοι…)

  Ο “Λαός” βρίζει ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ., αλλά κάθε τέσσερα χρόνια τους ανακηρύσσει κυβέρνηση.

  Ναι, διότι δεν του έχουν μείνει πολλές επιλογές. Και τα μικρά κόμματα άρχηστα είναι. Δυσκολεύται να επιλέξει το «μικρότερο κακό»…

 4. Είναι αλήθεια πως η επιχειρηματολογία του Στάθη είναι μανιχαϊστική, αλλά η αντίθετη θέση (που απαιτεί και μία αντίθετη μεθοδολογία) δεν ενισχύεται από μία αντίστοιχη αδυναμία – απροθυμία διάκρισης των κοινωνικών ομάδων και ενσωμάτωσης τους με αρνητικό τώρα πρόσημο στη θολή κατηγορία του «λαού».

  Και μία επιμέρους διαφωνία. Η βάση του δέκα δεν μπήκε για να κόψει την στρεβλή «περιφερειακή ανάπτυξη» με τα στρατόπεδα και τα ΤΕΙ. Μπήκε για να δώσει πελατεία στα ΚΕΣ. Νομίζω πως εντός αυτού του αυτοκτονικού συστήματος των πανελλήνιων εξετάσεων, οι όποιες αλλαγές είναι εξαρχής και σχεδόν καθολοκληρίαν φαλκιδευμένες. Αλλά η κατάργηση της βάσης, δεν είναι γενικώς αρνητική εξέλιξη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: