Καλογερικός συνδικαλισμός

Στην Ελλάδα πια είμαστε συνηθισμένοι σε κάθε είδους κινητοποιήσεις, ιδιαίτερα δε την περίοδο του χειμώνα. Αυτή τη φορά στο χορό μπαίνουν και οι καλόγεροι του Άγιου Όρους. Οι σεβάσμιοι αυτοί άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν φόρο τρία τοις χιλίοις για εκτάσεις γης, οικοδομές και γενικά για όλα τα μη ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των μονών.

Άκουσον, άκουσον! Τρία τοις χιλίοις! Tι εξωφρενικό πράγματι χαράτσι για μια επιχείρηση «real estate».

Θα κλείσουν λοιπόν, οι μοναχοί τις πόρτες των μοναστηριών στους πιστούς ευελπιστώντας ο θρήνος και η οιμωγή να εξαπλωθεί από τη Χαλκιδική σε όλη την ελληνική επικράτεια. Και βέβαια για να γίνουν πιο πειστικοί και να συγκινήσουν την κοινή γνώμη για την «ένδειά» τους και την άμεση ανάγκη χρημάτων επικαλούνται τις αναστηλώσεις μοναστηριών, την ψηφιοποίηση και την τεκμηρίωση των βυζαντινών κειμηλίων. Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο.

Παναγιότατοι, με τόσα ακίνητα και στρέμματα γης γιατί δεν προβαίνετε σε μια σωστή διαχείρηση των χρημάτων σας προκειμένου να υλοποιήσετε το θεάρεστο έργο της διάσωσης του βυζαντινού πολιτισμού; Γιατί δε χρησιμοποιείτε τις χορηγίες τόσων και τόσων φιλάνθρωπων επιχειρηματιών, όπως έκανε ο εν Χριστώ αδελφός σας Εφραίμ; Εξάλλου μπορείτε να τον συμβουλευτείτε καθώς -απ’ ό,τι διαβάζω- μια χαρά ασκεί τα πνευματικά του καθήκοντα μαζί με το στενό του συνεργάτη Αρσένιο. Τέλος πάντων.

Το καλύτερο το κρατάω για το τέλος. Ποιος βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (σήμερα είναι υφυπουργός) ήταν αντίθετος το 2008 στην πρόταση του κόμματός του για τη φορολόγηση των ακινήτων του Αγίου Όρους; Είχε λάβει μάλιστα και συγχαρητήρια επιστολή από την Ιερά Κοινότητα του Άγιου Όρους!

Για να μη σας κρατάω σε αγωνία, ο κος Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής Σερρών και Υφυπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας (δείτε εδώ).

Β.Λ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: