Απάντηση ΕΕΔΑ στους ακροδεξιούς

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Δημήτρης Χριστόπουλος μίλησε στο TVXS για τις επιθέσεις που δέχεται η Ένωση από ακροδεξιούς κύκλους. «Δηλώνει υπερήφανος που μέρος των προτάσεων του φορέα του υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση ενώ εμφανίζεται απογοητευμένος για την αλλαγή στάσης από τον Αντώνη Σαμαρά και την ουσιαστική προσχώρησή του στις θέσεις του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Χριστόπουλος εμφανίζεται βέβαιος για την αποδοχή των νέων ρυθμίσεων από την ελληνική κοινωνία δηλώνοντας πως η ένταξη των μεταναστών έχει ήδη ξεκινήσει στην καθημερινή ζωή και απαντά πως οι φόβοι της ΝΔ και του ΛΑΟΣ για στρατιές μεταναστών που θα έρχονται στην Ελλάδα για να γεννήσουν και να αποκτήσουν ιθαγένεια μέσω των παιδιών τους είναι αβάσιμοι αφού το νομοσχέδιο μιλά μόνο για τα παιδιά των «νόμιμων μεταναστών». Μάλιστα, όπως επισημαίνει η σημείωση για τα παιδιά «μόνο» των νόμιμων μεταναστών ήταν και στην πρόταση που κατέθεσε η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα των Ανθρώπων και επίσης υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση.

Τέλος ο κ. Χριστόπουλος χαρακτηρίζει αναμενόμενη την πολεμική που δέχεται το σχέδιο νόμου από την Δεξιά και την ακροδεξιά, κάτι που έγινε, όπως λέει, σε όλη την Ευρώπη όταν σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις εισήγαγαν παρόμοιες ρυθμίσεις. Ωστόσο, τονίζει πως πρόκειται για το μόνο πεδίο που βρίσκει ακροατήριο ο λόγος της ακροδεξιάς εκμεταλλευόμενος την παραπληροφόρηση ή την ελλιπή ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Το τελευταίο 24ωρο κείμενο με τον τίτλο «Μια ΜΚΟ πίσω από το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια» αναδημοσιεύεται και αναπαράγεται σε δεκάδες blogs και ιστοσελίδες με ακροδεξιό και ρατσιστικό περιεχόμενο ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παρατίθενται και τα ονόματα των μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.»

Advertisements

3 Σχόλια

 1. Διαβάστε επίσης το κείμενο με τίτλο: «Μια ΜΚΟ πίσω από το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια»: http://www.antinews.gr/?p=30246
  Για την ταυτότητα της Ένωσης διαβάστε εδώ: http://www.hlhr.gr/id-el.htm

 2. […] post by το φελέκι Filed under Uncategorized Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ → Fatal error: Call to […]

 3. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ….

  Φυσικά και οι άνθρωποι πάντα ταξίδευαν. Όχι όμως ακριβώς έτσι -και όχι πάντα με τη δυνατότητα να καταπολεμηθεί το κακό «έτσι».

  Αλήθεια, πόσες παραγκουπόλεις γεννά και συντηρεί το κύκλωμα λαθρομετανάστευσης; Το οποίο θα χρησιμοποιήσει την νομοθεσία για την ιθαγένεια ως διαφημιστικό μέσον;

  Πόσοι ξέρουν ότι η λαθρομετανάστευση δεν είναι ένα ρομαντικό ταξίδι; Αλλά ότι ανεφοδιάζει,ανανεώνει και συντηρεί με ανθρώπινη πρώτη ύλη κυκλώματα όπλων, ναρκωτικών, καθεστώτα θανάτου;

  Πόσοι άνθρωποι -που ίσως δεν θα πέθαιναν στον τόπο τους ακόμα και εάν ζήσουν δύσκολα- θα πεθάνουν στο δρόμο; Πόσες γυναίκες θα πεθάνουν, ιδίως οι έγκυες, στη θάλασσα; Πόσες θα κακοποιηθούν στο δρόμο;

  Είναι πολύ σωστό να θέλουμε καλή μεταχείριση. Είναι πολύ σωστό να δώσουμε εργασία σε όσους μετανάστες είναι στην Ελλάδα. Άλλωστε το 95% των μεταναστών από την Ασία, με το παρόν καθεστώς, είναι άντρες. Δεν αποτελούν δημογραφική «απειλή» και θέλουνε να πάνε αλλού , σε άλλο περιβάλλον, με οργανωμένες κοινότητες τους, εάν τα πράγματα μείνουν έτσι. Αν δηλαδή δεν βάλουμε ακούσια τις γυναίκες στο κύκλωμα της φρίκης.

  Είναι σωστό -και επείγον- να προσκαλέσουμε 30.000 ανθρώπους από την υπερκορεσμένη Αϊτή για να μαζέψουν ένα γερό κομπόδεμα μέσα σε ένα χρόνο. Και άλλους 30.000 κατόπιν, και άλλους, κλπ. Αυτό το λέμε κυκλική μετανάστευση.

  Όπως είναι υποχρέωση μας να στήσουμε εκεί υποδομές και να φέρουμε εδώ -με οργανωμένο όμως τρόπο διότι η Αϊτή δεν είναι παράδεισος- ένα κομμάτι αυτής της δυστυχίας. και, να εντάξουμε και ένα μέρος του, προσωρινά ή μόνιμα, ανάλογα με το πως θα πάει η κατάσταση. .

  Επίσης, είναι ανάγκη να βελτιωθεί δραματικά το καθεστώς του ασύλου, οι συνθήκες φιλοξενίας, που τώρα είναι κράτηση, η δυνατότητα εκπαίδευσης των παιδιών τους στη γλώσσα τους και να καταργηθεί το απαίσιο χαράτσι. Άλλωστε , πολλοί πολλοί μετανάστες α΄γενιάς γυρνάν ήδη -από καιρό- πίσω. Ας τους βοηθήσουμε, εάν αυτό επιθυμούν, και όχι να τους δυναστεύουμε οικονομικά.

  Οι Έλληνες , ως λαός, είμαστε λιγότεροι σε σχέση με τον παγκόσμιο πληθυσμό , από όσο είναι οι Έλληνες τσιγγάνοι σε σχέση με τον τοπικό ελληνικό πληθυσμό.

  Όπως θα έπρεπε να προστατεύαμε τις περιοχές των τσιγγάνων από ένα απότομο κύμα μετανάστευσης, έτσι πρέπει να οργανώσουμε τη φιλοξενία των απόκληρων -και να αγωνιστούμε για την αποκατάσταση των τόπων τους καταρχήν.

  Αφετηρία της ενσωμάτωσης δεν είναι η ισοπέδωση της διαφορετικότητας, αλλά η διαφορετικότητα καθαυτή. και η δική τους και η δική μας διαφορετικότητα μπορεί να προστατευθεί, χωρίς γκέτο. Με παιδεία.

  Επίσης, οφείλουμε να μην φοβόμαστε τα έθιμα ή τα ήθη τους, με εξαίρεση όσα γίνονται κατόπιν πίεσης και βίας. Και να προάγουμε τη διαφορετικότητα τους.

  Για τον επιπλέον λόγο, ότι αν αποφασίσουν να γυρίσουν στο σπίτι τους ας ξέρουν τα παιδιά τους τη γλώσσα τους καλύτερα ακόμα από ότι ήδη την μιλούν στο εδώ σπίτι. Έχουμε πείρα από την επιστροφή των παιδιών των δικών μας μεταναστών.

  Η ελληνική υπηκοότητα, είναι άλλο θέμα. Ναι, κάποιοι -και ενήλικες- θα την πάρουν, χωρίς να έχουν την ιθαγένεια.

  Αν -θεωρητικά- κάποτε γίνουμε Βραζιλία, ας θυμόμαστε ότι οι διαφορετικοί πολιτισμοί εκεί συνυπάρχουν, ακόμα χωρίς να εκδηλωθεί μίσος. Και ότι οι διαφορές και οι συγχωνεύσεις – αμαλγαματοποιήσεις είναι ταυτόχρονες και παράλληλες.

  Φυσικά και ο φόβος του άλλου γεννά ψευδαισθήσεις. Πολλά (όχι όλα) παιδιά π.χ. με γονείς από την Αλβανία (που πολλοί από αυτούς, οι πιο πολλοί, έτυχε , τονίζω το έτυχε, είναι από πληθυσμούς λαογραφικά πλήρως ενσωματώσιμους και συνήθως και ηπειρωτικής / ελληνικής προέλευσης (μέσω του εξισλάμισμού /συμβίωσης), κάτι που όμως αναδεικνύει *ακόμα πιο πολύ* τον παραλογισμό της φοβίας απέναντι τους), είναι τόσο ενσωματωμένα που δεν αναγνωρίζονται πια ως ξένοι.

  Αλλά αυτό, πρέπει να γίνει με εξατομικευμένο τρόπο, όχι με διανομές, κάτι που θα σηκώσει επιπλέον δυστυχία.

  Κάτι που με μαθηματική βεβαιότητα προξενεί η διευκόλυνση της παραμονής στη χώρα και η ευκολότερη απόδοση ιθαγένειας.

  Φυσικά, κανείς δεν μιλά για την οργανωμένη κυκλική μετανάστευση, που φαίνεται πιο ανθρωπιστική λύση αλλά έχει το μειονέκτημα ότι χτυπά μια δημοφιλέστατη ελληνική συνήθεια: τη μαύρη εργασία.

  Οι άνθρωποι δεν είναι σκόνη. Όταν σηκώνονται ανθρώπινα κύματα, κατακάθονται πτώματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: