Καλή χρονιά με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα

«Άρθρο 3 – Δικαίωμα για ελεύθερες εκλογές

Τα Υψηλά Συμβαλλόμενα Μέρη αναλαμβάνουσι την υποχρέωσιν όπως

διενεργώσι, κατά λογικά διαστήματα, ελευθέρας μυστικάς εκλογάς, υπό

συνθήκας επιτρέπουσας την ελευθέραν έκφρασιν της λαϊκής θελήσεως

ως προς την εκλογήν του νομοθετικού σώματος.»

Σύμφωνα λοιπόν, με το άρθρο 3 στο Πρώτο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) το δικαίωμα του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι» που χαρακτηρίζει όποιον έχει αποκτήσει την ιδιότητα του «πολίτη», ανήκει στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ζητώντας επομένως, δημοψήφισμα για την απόκτηση ή όχι από τους μετανάστες της ιδιότητας του πολίτη, θέτουμε υπό αμφισβήτηση και ουσιαστικά προσπαθούμε να αποστερήσουμε από συνανθρώπους μας ουσιώδη  ανθρώπινα δικαιώματα. Ας το αναλογιστούν όλοι αυτοί που χωρίς καμιά αίσθηση ευθύνης παραληρούν, αγνοούν θεμελιώδεις κατακτήσεις του ανθρώπου και εφευρίσκουν επιχειρήματα από τις μεταφυσικές τους ανησυχίες (καθαρότητα αίματος κλπ.) χωρίς να μπορούν να σκεφτούν τ’ αυτονόητα.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Β.Λ.

Advertisements

4 Σχόλια

  1. Δεν καταλαβαίνω την συλλογιστική. Όσοι είναι πολίτες, ψηφίζουν. Το δημοψήφισμα δεν θα αφορούσε αυτό, αλλά το ποιοι θα γίνουν πολίτες. Και για αυτό δεν μας λέει τίποτε η ΕΣΔΑ.

  2. Μη αποκτώντας λοιπόν, την ιδιότητα του πολίτη στερούνται ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

  3. Λάθος. Έχουν την ιδιότητα του πολίτη κάποιας χώρας, της χώρας καταγωγής τους, που είναι το μόνο ανθρώπινο δικαίωμα που υπάρχει. Την ιδιότητα του Έλληνος πολίτου δεν την έχουν μερικά δισεκατομμύρια άνθρωποι. Μήπως και εκείνων παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα;

    Διάβασε και το άρ. 16 ΕΣΔΑ για την δυσπιστία του Ευρωπαίου νομοθέτη σχετικώς. Η χορήγηση ιθαγενείας επαφίεται κατά 90% στην διακριτική ευχέρεια του κράτους.

  4. Εγώ πάντος έχω μείνει με την απορία, όλοι αυτοί που τραβάνε τα βυζιά τους για το θέμα της ιθαγένειας (και πολλοί από αυτούς μπορεί να ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ή να μην ψήφισαν το αντίπαλο δέος για να μην βγεί το ΠΑΣΟΚ) το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος δεν το διάβασαν. Γιατί το γράφει ξεκάθαρα:
    «Εξορθολογισμός της διαδικασίας χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας σύμφωνα με τις αρχές του κράτους δικαίου. Κτήση της ελληνικής ιθαγένειας για όλα τα παιδιά μεταναστών, οι οποίοι διαβιούν έναν ελάχιστο αριθμό ετών στη χώρα μας, και τα οποία γεννιούνται στην Ελλάδα. Καθώς, και, μετά τη συμπλήρωση τριετίας στην ελληνική εκπαίδευση, για όλα τα υπόλοιπα παιδιά που είναι μαθητές στη χώρα μας.»

    Προς τι το κλάμα και ο οδυρμός για κάτι που είτε μυστικό σχέδιο ήταν ούτε και αναπόφευκτο ήταν;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: