«Ο Αλαβάνος… περνάει την παιδική αρρώστια του κομμουνισμού»

Βαθαίνει η κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από την ανακοίνωση της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ που ακολούθησε το τέλος της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ανανεωτικοί εξαπολύουν τα βέλη τους και προς τον κ. Αλαβάνο, αναφέροντας εκτός των άλλων: «[…] Ο Αλέκος Αλαβάνος, αρκετά αργά βέβαια, περνάει την παιδική αρρώστια του κομμουνισμού: Τον αριστερισμό.[…]«.

Αλήθεια τι περιμένουν και δεν αποχωρούν απ’ αυτό το ιδιότυπο πολιτικό μόρφωμα; Απ’ ό,τι φαίνεται οι διαφορές που τους χωρίζουν είναι χαώδεις και μάλλον δύσκολο να παραμεριστούν.

Ιδού η ανακοίνωση:

«Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε τη σοβαρή κρίση και τα αδιέξοδα του σχήματος.

Ερήμην της πολιτικής συγκυρίας, σε μια ατέρμονη και εσωστρεφή οργανωτίστικη συζήτηση, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στη βαθμιαία μετατροπή του σε ενιαίο κόμμα με επιλογές κορυφών που δεν ικανοποιούν καμία πλευρά.

Οφείλουμε κατηγορηματικά να υπενθυμίσουμε ότι ως μέλη του ΣΥΝ έχουμε την κάρτα μέλους του κόμματός μας και δεν είμαστε ούτε προτιθέμεθα να γίνουμε μέλη άλλου κόμματος.

Εκφράζουμε απ΄ αυτή την άποψη την αντίθεσή μας με την ηγεσία του ΣΥΝ, η οποία, κατά παραβίαση των αποφάσεων της ΚΠΕ, προχώρησε στη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη σε συμφωνίες που ρευστοποιούν του ΣΥΝ.

Επιμένουμε στην ανάγκη επανακαθορισμού των σχέσεων ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και διεύρυνσης των συμμαχιών μας προς τον χώρο των αριστερών σοσιαλιστών και των Οικολόγων –Πράσινων.

Σε κάθε περίπτωση η εξωστρεφής δράση με την αριστερή προγραμματική αντιπολίτευση και ένα εναλλακτικό σχέδιο για την κοινωνία αποτελούν τα μεγάλα πολιτικά διακυβεύματα για το κόμμα μας.

Τέλος η διχαστική, αντισυνασπισμική και υβριστική για την ανανεωτική αριστερά παρέμβαση του Αλέκου Αλαβάνου, η οποία υπαγορεύεται από προφανείς σκοπιμότητες, προσβάλλει χιλιάδες αγωνιστές του κόμματός μας και της ανανέωσης του αριστερού κινήματος. Ο Αλέκος Αλαβάνος, αρκετά αργά βέβαια, περνάει την παιδική αρρώστια του κομμουνισμού: Τον αριστερισμό.

Η Ανανεωτική Πτέρυγα καλεί τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να αγωνιστούμε όλοι μαζί, μακριά από λαϊκισμούς και αριστερισμούς, για μια νέα πορεία του ΣΥΝ με κύριο μέλημα τα σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας.

Αθήνα, 30/11/09»

Πηγή: Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ.

Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του κ. Αλαβάνου.

Advertisements

2 Σχόλια

  1. Δεν κάνουν καλύτερα την αυτοκριτική τους για το Μάαστριχτ, λέω εγώ; Καλά τους το είπε ο Αλαβάνος -αν το είχε κάνει πράξη εγκαίρως ο ίδιος, βέβαια, και ως πρόεδρος του Συνασπισμού, θα ήταν και πιο έντιμο εκ μέρους του.
    Τουλάχιστον τίθενται (επιτέλους) ουσιαστικά θέματα πολιτικής γραμμής στον Συνασπισμό και οι κόντρες δεν είναι για τις καρέκλες και τα πρόσωπα (πχ Παπαδημούλης, Τσίπρας-Αλαβάνος) και για το οργανωτικό.
    ΥΓ Εσείς που είσαστε του χώρου, τι εκτιμάτε; η αποχώρηση της ανανεωτικής πτέρυγας, αν ποτέ γίνει, θα είναι για τους Οικολόγους ή κατευθείαν για το ΠΑΣΟΚ;

  2. Τι να κάτσουν να κάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ; Τώρα που θα πάνε αν φύγουν, άγνωστο. Στείλτε τους mail στο site για να μάθετε περισσότερα.
    Β.Λ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: