Δεύτερη καταδικαστική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Ποια ανθρώπινα δικαιώματα και κουραφέξαλα! Δεν ιδρώνει με τίποτα το αυτάκι μας. Σιγά τώρα μη μας υποδείξουν οι κουτόφραγκοι, τι θα κάνουμε εμείς εδώ στην Ελλαδίτσα μας. Ας φάμε τώρα τη φάπα μας μήπως και σταματήσουμε να σφυράμε αδιάφορα.

«Για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου εξέδωσε στις 29 Οκτωβρίου, καταδικαστική απόφαση για τη μακροχρόνια παραμονή κρατουμένων σε ελληνικά αστυνομικά κρατητήρια, επισημαίνει με ανακοίνωση του ο Συνήγορος του Πολίτη. Όπως και στην αμέσως προηγούμενη (κατά Ελλάδας, 4.6.2009), τονίζεται ότι η κράτηση σε χώρους στερούμενους κατάλληλων υποδομών αποτελεί παραβίαση του άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης (απαγόρευση απάνθρωπης μεταχείρισης).

Στο κείμενό της, η τελευταία αυτή απόφαση παραθέτει εκτενές απόσπασμα πορίσματος του Συνηγόρου του Πολίτη της 11ης Μαΐου 2007, με το οποίο -σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης- οι αρμόδιες αρχές είχαν ρητά και έγκαιρα προειδοποιηθεί ότι η τρέχουσα πρακτική τους «εκθέτει τη χώρα στο σοβαρό κίνδυνο καταδίκης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Ο Συνήγορος του Πολίτη επαναλαμβάνει την επισήμανση, ότι οι αποφάσεις αυτές αποδεικνύουν οτι είναι επείγουσα η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων, τόσο για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης, όσο και για τη μεταφορά των «ποινικών» κρατουμένων σε κανονικές φυλακές.»

Πηγή: Εξπρές.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: