Γιατί διώκεται η Μιλένα Ιβάνοβα;

Μπορεί, ας πούμε, ο Χριστοφοράκος να ξεφεύγει από την αστυνομία και την ελληνική δικαιοσύνη, δε συμβαίνει όμως το ίδιο για τη βουλγάρα Μιλένα Ιβάνοβα. Διαβάστε λοιπόν, το κείμενο συμπαράστασης και θα καταλάβετε.

«ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΙΛΕΝΑ ΙΒΑΝΟΒΑ ΤΩΡΑ!

Τις τελευταίες μέρες υπήρξαμε μάρτυρες ενός ακόμη περιστατικού που οδήγησε στη δικαστική περιπέτεια μια βουλγάρα υπήκοο, πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η περιπέτειά της υποδηλώνει τις αυξανόμενες λογικές καταστολής και συρρίκνωσης των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και μεγαλώνει τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα των πολιτών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών όσων ζουν σ’ αυτό τον τόπο.
ΓΙΑΤΙ
Δεν μπορεί να δικάζεται εργαζόμενη το 2002 γιατί είχε λήξει η Άδεια Διαμονής της και δεν είχε βιβλιάριο υγείας. Να καταδικάζεται σε 30 μέρες φυλακή, μετατρέψιμη, το 2006 να ξαναδικάζεται ερήμην για τα ίδια αδικήματα σε 10 μήνες φυλάκιση και 1500 ευρώ χρηματική ποινή και να διατάσσεται η δικαστική της απέλαση και το 2009 όταν επιστρέφει στην Ελλάδα να συλλαμβάνεται από την Αστυνομία με σκοπό να απελαθεί. Να καταφεύγει στο δικαστήριο και να απορρίπτονται οι δίκαιοι ισχυρισμοί της με αποτέλεσμα την κράτησής της και την δικαστική της απέλαση.
ΓΙΑΤΙ
Πρόκειται για κρούσμα αυθαιρεσίας και αναίρεσης κάθε έννοιας κράτους δικαίου η καταδίκη ενός ανθρώπου δυο φορές για την ίδια πράξη.
ΓΙΑΤΙ
Το «αδίκημα» της παράνομης εισόδου στην Ελλάδα δε υφίσταται πλέον, αφού η Βουλγαρία είναι ήδη μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το παραπάνω ιστορικό καταπάτησης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων μιας εργαζόμενης φοιτήτριας, υπηκόου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μας ανησυχεί ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα κρατικής αυθαιρεσίας και καταστολής των δικαιωμάτων των μεταναστών, στα πλαίσια της διακηρυγμένης, άνωθεν, μηδενικής ανοχής.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της Μιλένας Ιβάνοβα από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ζακύνθου και την ακύρωση της καταδικαστικής σε βάρος της απόφασης για ανύπαρκτα πλέον «αδικήματα».
Ζάκυνθος, 11 Νοεμβρίου 2009

Υπογραφές συμπαράστασης σε ένα από τα παρακάτω:

mail:thankara@yahoo.gr και mariahaikali@yahoo.gr»

Advertisements

Ένα Σχόλιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: