Η νέα γρίπη και ο ασθενής φίλος

Προφανώς και δεν είναι τόσο σοβαρή η γρίπη H1N1 αλλά προς τι η τόση φασαρία για τα εμβόλια, για τις ευπαθείς ομάδες, για τα παιδιά στα σχολεία; Όλα πλεόν τα παιδιά κυκλοφορούν με αντισηπτικά υγρά, κουβαλώντας το φόβο και το άγχος των γονιών τους.

Διαβάστε λοιπόν, τι συνέβη σ’ ένα φίλο μου που πήγε να εξεταστεί στο «Σωτηρία» πριν από λίγες μέρες.

Ο εν λόγω φίλος είχε για 2-3 μέρες δέκατα και καθώς εργάζεται με άτομα με ειδικές ανάγκες θεώρησε σωστό να απευθυνθεί στο εφημερεύον νοσοκομείο και να στηθεί για πάνω από ένα τρίωρο προκειμένου να κάνει τις δέουσες εξετάσεις.

Η αναμονή ήταν αυτή που τον έσωσε. Γιατί καθώς περίμενε διαπίστωσε ότι αυτοί που είχαν δικαίωμα στην εξέταση ήταν μόνο όσοι παρουσίαζαν υψηλό πυρετό και για πολλές μέρες.

Αναγκάστηκε λοιπόν, να πει ψέμματα, έκανε τις εξετάσεις και περίμενε τα αποτελέσματα. Το τηλεφωνικό ραντεβού είχε δοθεί για μια συγκεκριμένη ώρα, την επόμενη μέρα. Φυσικά το νοσοκομείο δεν πήρε ποτέ τηλέφωνο, τους πήρε όμως ο φίλος μου και τελικά οι εξετάσεις του ήταν θετικές στον ιό.

Ο φίλος μου τώρα ξεκουράζεται για μια εβδομάδα, ήσυχος ότι δε θα κολλήσει τα παιδιά, πολλά από τα οποία λόγω των προβλημάτων υγείας που έχουν, θα βίωναν τις συνέπειες της γρίπης με πιο επώδυνο τρόπο από τους «φυσιολογικούς» ανθρώπους.

Δεν είναι λοιπόν, τραγελαφικό να  «παλεύουν» όλοι για να μην εξαπλωθεί η γρίπη και να πανηγυρίζουν για τα εμβόλια που θα έρθουν στην ώρα τους και από την άλλη σε δημόσιο νοσοκομείο, το κριτήριο για τις εξετάσεις να είναι ο υψηλός πυρετός; Αφού τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αναμενόταν έξαρση της γρίπης γιατί δεν εξετάζονται ξεχωριστά όσοι το επιθυμούν αλλά πρέπει να περιμένουν με όλους τους άλλους ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία;

Και χρόνος θα είχε εξοικονομηθεί και χρήμα. Άντε τώρα να πάει κάποιος στο δημόσιο νοσοκομείο. Θα προτιμήσει να πληρώσει κάτι παραπάνω και να τρέξει στα ιδιωτικά μικροβιολογικά κέντρα.

Β.Λ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: