Φαυλότητα και ρουσφετολογία διά στόματος Πάγκαλου

Άντε πάλι μία από τα ίδια. Να λοιπόν, που ξεπροβάλλει σιγά-σιγά και ο λόγος περί διεκδίκησης του τίτλου του «ηθικού» ηγήτορα που θα επιφέρει το καίριο χτύπημα στη διαφθορά και την αναξιοκρατία. Ο πληθωρικός κ. Πάγκαλος απαντάει στο δημοσιογράφο της Καθημερινής με στομφώδη τρόπο και με την αδιαμφισβήτη υπεροχή του νικητή:

»      […] – Επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δεν συνέβαιναν τα αντίστοιχα; (ενν. το      ρουσφέτι)

–        Προφανώς, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Εγώ έχω να αντιμετωπίσω τα ανοσιουργήματα των τελευταίων πέντε ετών. Ξέρετε γιατί μας επιτίθενται; Γιατί τινάζουμε στον αέρα τα ιδεολογικά και πολιτικά θεμέλια της δεξιάς, που ήταν πάντα η φαυλότητα και το ρουσφέτι. Επί των ημερών μας αυτά τελείωσαν […] »

Αν τα πολιτικά θεμέλια της δεξιάς ήταν η φαυλότητα και το ρουσφέτι, τότε τα θεμέλια του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου ποια ήταν άραγε; Αργεί, φαίνεται, η στιγμή που θα ξεφύγουμε από τον ανώφελο λαϊκισμό και την ανούσια ηθικολαγνεία των δύο μεγάλων κομμάτων.

Ο κ. Πάγκαλος βέβαια, σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξής του (σκόπιμα ή μη) αναιρεί την προηγούμενη δήλωσή του. Στην υπόθεση λοιπόν, παρωδία των γραμματέων των υπουργείων αναφέρει:

» […] – Δηλαδή δεν είναι «ΠΑΣΟΚ» αυτοί που ανακοινώσατε ή κολλητοί των υπουργών;

–        Προφανώς αποφασίσαμε οι περισσότεροι να ασπάζονται την ιδεολογική γραμμή μας, όπως και να είναι αρεστοί στους υπουργούς, καθώς θα συνεργάζονται καθημερινά […] »

Προφανώς και πρέπει να είναι αρεστοί στους υπουργούς. Δεν αρκεί μόνο ένας ικανός γραφειοκράτης στη δημόσια διοίκηση, πρέπει παράλληλα να είναι και πολιτικοποιημένος. Εξάλλου είναι πρόσωπα προς κατανάλωση, εφήμερα, με ημερομηνία λήξης.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.

Β.Λ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: