Η πολυπόθητη ιθαγένεια (και η αναμενόμενη αντίδραση της βαθιάς δεξιάς)

Επιτέλους το ζήτημα της παροχής ιθαγένειας στη δεύτερη γενιά μεταναστών φαίνεται να παίρνει το δρόμο του. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε(και) χτες για την υλοποίηση της προεκλο9_hγικής του υπόσχεσης, όπως διαβάζουμε στον ημερήσιο τύπο («Εχουμε παραμελήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια εκατομμυρίων μεταναστών στην οδύσσειά τους», παραδέχτηκε χθες ο πρωθυπουργός ανοίγοντας τις εργασίες του τρίτου παγκόσμιου φόρουμ για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη και δεσμεύτηκε για τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους αλλά και της συμμετοχής τους στην πολιτική ζωή της χώρας μέσα από την απόκτηση ιθαγένειας, κυρίως για τη «δεύτερη γενιά», τα παιδιά των μεταναστών, διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία). Ωστόσο, πριν προλάβουμε να αναστενάξουμε ανακουφισμένοι, για τη διαφαινόμενη λύση ενός προβλήματος που χρόνιζε, να σου πετιέται η αιώνια  λαϊκίστικη, ξενοφοβική, κινδυνολόγος, συνομωσιολαγνική ελληνική δεξιά. Διαβάζουμε (φρίττοντας) λοιπόν τα εξής εκπληκτικά στον σημερινό Αδέσμευτο του Ρίζου:

» Σε αλλοίωση της σύνθεσης του εκλογικού σώματος και στη δημιουργία εθνολογικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, οδηγεί η απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει την ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά των παράνομων ή νόμιμων μεταναστών, ασχέτως μάλιστα αν έχουν γεννηθεί ή όχι στη χώρα μας.

Παράλληλα θα δοθεί το δικαίωμα ψήφου σε όλους τους αλλοδαπούς που διαμένουν τα τελευταία χρόνια νόμιμα στην Ελλάδα.Κι όλα αυτά, χωρίς να έχει προηγηθεί η καταγραφή των αλλογενών που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, κάτι που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.Όπως φαίνεται το ΠΑΣΟΚ προτιμά να ανοίξει την «κερκόπορτα» σ’ ένα μωσαϊκό εθνοτήτων, στρώνοντας το χαλί στον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό τους προκειμένου να διαπιστωθεί, αν είναι όντως αυτοί που δηλώνουν.Κι εδώ εισέρχεται η κρίσιμη παράμετρος. Πάνω από το 60% των εγγράφων που καταθέτουν οι εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης ξένοι είναι πλαστό, αφού π.χ. εμφανίζονται Μπαγκλαντέζοι να παρουσιάζονται ως Αφγανοί, ώστε να αποκτήσουν αυτόματα την ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα.[…] Το χειρότερο είναι ότι ανοίγει διάπλατα την «κερκόπορτα» στον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό και στον τουρκικό σωβινισμό, αφού επιτρέπει τη δημιουργία «Κοσόβων» στα σύνορα της χώρας μας. Γιατί, ποιος θα εμποδίσει, στο προσεχές μέλλον, τους ελληνοποιημένους Αλβανούς να εγκατασταθούν κατά κύματα στην ακριτική Ηπειρο ή τους μουσουλμάνους που θα αυτοχαρακτηρισθούν Τούρκοι να κάνουν το ίδιο στη δυτική Θράκη και αργότερα να διεκδικήσουν την αυτονομία τους, επικαλούμενοι ψευδώς ότι θίγονται τα δικαιώματά τους ως μειονότητες;

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς τώρα; Τα λογικά άλματα; Τον υφέρποντα ρατσισμό; Τη διαρκή κινδυνολογία;  Τον παρωχημένο εθνοσυμβολισμό; Τον επίπλαστο πατριωτισμό; Ό, τι και να πει κανείς είναι λίγο… Άντε να αναλάβει και ο Σαμαράς την ηγεσία της Ν.Δ. να δέσει το γλυκό. Αν  δεχτούμε πως η εφημερίδα αυτή αποτελούσε εκφραστή της παρελθούσας κυβέρνησης, αυτό που είχαμε γράψει στις 4 Οκτωβρίου παραμένει επίκαιρο, ελαφρώς παραλλαγμένο: Όσο προβληματιζόμαστε για αυτό που ήρθε, χαιρόμαστε (μα πολύ όμως) για αυτό που έφυγε!

3 Σχόλια

  1. Χωρίς άλλα σχόλια…
    http://www.zougla.gr/news.php?id=29197

  2. απο ποτε τα δικαιωματα και το αυτονοητο θα πρεπει να τα κανουν και να τα θεωρησουν καποιοι κτημα τους. οπου ζει κανεις, οπου ποναει, οπου αγαπαει εκει ειναι τα δικαιωματα του

  3. Δυστυχώς κάνετε ένα μικρό λάθος: η ιθαγένεια δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

Σχολιάστε