Από την Παγανή στο υποδειγματικό Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων

Από τη συνέντευξη τύπου του Ευ. Βενιζέλου:

«Επίσης με την ευκαιρία της συνάντησής μας να σας ανακοινώσω ότι συνεργαζόμαστε στενά με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα ζητήματα της μετανάστευσης και στο πλαίσιο αυτό έχω συνεννοηθεί με το Γενικό Επιτελείο Στρατού ώστε να κάνουμε μια χειρονομία η οποία έχει πολύ ουσιαστικό περιεχόμενο, να παραχωρήσουμε για χρήση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στις αρχές τις τοπικές της Λέσβου, την έκταση που ζητούσαν στον Ουτζά, προκειμένου να διαμορφωθεί η υποδομή για ένα υποδειγματικό Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων.«

Αυτή κι αν είναι κίνηση με ουσιαστικό περιεχόμενο: ένα υποδειγματικό Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων σίγουρα θα λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Ουσιαστικά όμως τι μας λέει ο κ. Βενιζέλος; Ότι το «0% λαθρομετανάστευση» που ευαγγελιζόταν ο ΓΑΠ, είναι ανέφικτο.

Ενδιαφέρον από την άλλη έχει και ο τρόπος εξωραϊσμού των σύγχρονων «στρατοπέδων-γκέτο»: υποδειγματικά Κέντρα Υποδοχής. Θα ήθελα να δω πόσο υποδειγματικό θα είναι το μελλοντικό κέντρο, όταν θα αρχίσουν να στοιβάζονται σαν τα ζώα οι μετανάστες. Αλλά είπαμε: πάνω απ’ όλα η βιτρίνα, η άτιμη η εικόνα, αυτή είναι που μετράει.

Θα σας ήταν κ. Ευάγγελε ευχάριστο να ζούσατε περιορισμένος σε κάποια τετραγωνικά μέτρα,με φύλακες γύρω σας; Μη μας παραμυθιάζετε λοιπόν, με πρότυπα κέντρα και σοβαρή μεταναστευτική πολιτική.

Β.Λ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: