Οι τρομοκράτες αναπαράγουν το ίδιο το σύστημα…

Διάβαζα την προκύρηξη του «Πυρήνα Ατάκτων» (έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς) και για άλλη μια φορά ήρθα αντιμέτωπος με την ιδεολογική κενότητα όλων αυτών των «αγωνιστών» κατά της αδικίας. Όλες αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις καταδεικνύουν τόσο τη χρεοκοπία των κυβερνήσεων της χώρας όσο και την αδυναμία των προοδευτικών δυνάμεων, του εργατικού κινήματος και όποιων άλλων συλλογικοτήτων να ξεφύγουν από την αδράνειά τους και προσφέρουν πειστικές και υλοποιήσιμες διεξόδους.

Οι τρομοκράτες υπόσχονται να προσφέρουν ό,τι ακριβώς και οι στόχοι που υποτίθεται ότι πολεμούν: την ευτυχία, τη δικαιοσύνη χωρίς όμως τη συμμετοχή και τη συνδρομή των ευρύτερων μαζών. Ουσιαστικά δηλαδή προσπαθούν (κάτι που οι ίδιοι απεύχονται) να υποκαταστήσουν κάθε προσπάθεια συλλογικής οργάνωσης ικανής να διεκδικήσει καλύτερους όρους διαβίωσης και τελικά λειτουργούν με τον ίδιο συστημικό τρόπο, όπως ένας πολιτικός τον οποίο θεωρούν εχθρό ή όπως οι αστυνομικοί ως εκπρόσωποι του αστικού κράτους.

Δεν έχουν λοιπόν, ως βασική τους επιδίωξη την αλλαγή του συστήματος, απλώς παραμερίζουν το σύστημα και χτυπάνε συγκεκριμένα άτομα που περιβάλλονται με εξουσία. Με αυτή την έννοια θα έλεγα ότι η εγχώρια τρομοκρατία δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως γενικευμένη. Για μένα περισσότερο είναι «ατομική» με ολέθρια αποτελέσματα.

Ο φόβος που προκαλεί αφαιρεί από τους ανθρώπους κάθε διάθεση για ουσιαστικό αγώνα, ενεργοποιεί τα συντηρητικά αντανακλαστικά τους, ενισχύει τις αστυνομικές διώξεις, σκληραίνει την αστυνομοκρατία και τελικά η εκμετάλλευση συνεχίζεται πάνω στους φοβισμένους και απαθείς πολίτες.

Μπορεί η αποσύνθεση του συστήματός μας (γραφειοκρατικού, καπιταλιστικού, πείτε το όπως θέλετε) να σπρώχνει όλο και περισσότερους νέους στην τρομοκρατία, όμως την ίδια στιγμή οι τρομοκράτες καταφέρνουν με τα εκδικητικά τυφλά χτυπήματα να προσφέρουν στηρίγματα στη διαρκή αναπαραγωγή του.

Β.Λ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: