Α. Παπαρήγα ή η φαντασία στην εξουσία

Θαυμάστε αντιπολίτευση από το Κ.Κ.Ε. δια της εκπροσώπου του κ. Παπαρήγα:

«[…] Εκτίμησε δε ότι πολλά από τα νέα μέλη της κυβέρνησης είναι απλά πτυχιούχοι ή πρόσωπα μηχανισμών και εξέφρασε την αμφιβολία της αν «φώναξαν ποτέ το σύνθημα ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»[…]«. Τι σημαίνει ότι πολλά από τα νέα μέλη της κυβέρνησης είναι απλά πτυχιούχοι; Ότι δηλαδή δεν έχουν επαφή με τον απλό λάο και την εργατική τάξη; Και με ποιο τρόπο δηλαδή, ο εργάτης από το Πέραμα θα κατανοήσει τα συμφέροντα του γεωργού και του οικοδόμου ή το ανάποδο; Θα μου πείτε ότι όλοι είναι άνθρωποι του μόχθου, θύματα της εκμετάλλευσης του κεφαλαίου ενώ οι πτυχιούχοι δε γνωρίζουν από τέτοια. Αδυνατούν να κατανοήσουν τις ανάγκες της λαϊκής τάξης. Ή μάλλον καλύτερα (θα έλεγα εγώ) οι πτυχιούχοι που δεν ανήκουν στο κόμμα. Γιατί αυτοί που ανήκουν, ξέρουν καλά τι θα πει εργατική τάξη. Τόσοι δηλαδή, γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί κ.ο.κ, μέλη ή απλοί ψηφοφόροι του Κ.Κ.Ε. βαδίζουν ένα κοινό δρόμο με τους εργάτες των εργοστασίων ενάντια στην πλουτοκρατία, έτοιμοι για την τελική αντεπίθεση.

Κατέβα Στάλιν να θαυμάσεις τους άξιους συνεχιστές σου!

Και φυσικά δεν ξεχνάει να μοιράσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά, αυτή τη φορά αντιευρωπαϊκότητας. Το τραγελαφικό είναι ότι ο Α. Παπανδρέου βρίσκει στο πρόσωπο της Παπαρήγα άλλο έναν ένθερμο υποστηρικτή που γοητεύεται από το μεγαλείο του. Είναι αξεπέραστη τελικά αυτή η δεκαετία του ’80.

Φυσικά, η κ. Παπαρήγα για να έχει καλυμμένα τα νώτα της σε πιθανή, ακόμα μεγαλύτερη πτώση του Κ.Κ.Ε., θέτει σε λειτουργία τις μαντικές ικανότητές της και τις θεωρίες συνομωσίας: «Προέβλεψε, τέλος, ότι οι επιθέσεις κατά του ΚΚΕ θα ενταθούν το επόμενο διάστημα τονίζοντας ωστόσο ότι το κόμμα της θα αντέξει.»

Εχθροί ξεπροβάλλουν από παντού. Τι θα πει όμως, «οι επιθέσεις θα ενταθούν το επόμενο διάστημα«; Το Κ.Κ.Ε. είναι ένα από τα πέντε κόμματα της Βουλής και εννοείται ότι θα δέχεται κριτική, όχι μόνο από τα υπόλοιπα τέσσερα αλλά και από τα Μ.Μ.Ε. Η κριτική εξάλλου, που μπορεί να γίνεται με δόλο (και κακώς συμβαίνει) δεν ξεχωρίζει μόνο το Κ.Κ.Ε. για να πετύχει τους σκοπούς της. Αν ήταν σοβαρή θα έπρεπε να καταδικάζει τη χωρίς επιχειρήματα κριτική και τις «υπόγειες» επιθέσεις για όλα τα κόμματα και όχι μόνο για το αδικημένο Κ.Κ.Ε.

Αλλά ποιος έχασε τη σοβαρότητά του για να τη βρει η κ. Παπαρήγα;

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1730635

Β.Λ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: