Η αναγέννηση του ελληνικού στρατού

Θα ήθελα πραγματικά να ξέρω με ποιο τρόπο θα γίνει δημιουργική η θητεία. Ωραίες είναι οι γενικόλογες αναφορές αλλά δεν αρκούν. Εκτός αν ο κ. Βενιζέλος καταργήσει τις σκοπιές, βοήθησει στην καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, γεμίσει τα στρατόπεδα με υπολογιστές, ενισχύσει τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες, κάνει δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών κλπ. Για μένα μόνο έτσι θα μπορούσε η θητεία (αν θέλουμε να είναι υποχρεωτική, προσωπικά είμαι εναντίον) να μετατραπεί σε δημιουργική εμπειρία. Το φτωχό μου το μυαλό δε γνωρίζει άλλους τρόπους. Διαβάστε λοιπόν, τι είπε ο κ. Βενιζέλος στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων:

«[…] Όλα αυτά ξεκινούν βέβαια από την ανάγκη να διαμορφωθεί και να εμπεδωθεί η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων με την μέγιστη δυνατή διακλαδικότητα […]

Η θητεία θα είναι για όλους μία δημιουργική εμπειρία, μία ευκαιρία απόκτησης νέων προσόντων και δεξιοτήτων, μία ευκαιρία ολοκλήρωσης σπουδών, μια ευκαιρία επιμόρφωσης και κατάρτισης, επίσημα πιστοποιημένης […]»

Επίσης, να θυμίσω τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη τον Αύγουστο του 2009: «[…] Μια μείωση, που όπως επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης, συνδέεται με μια σειρά παρεμβάσεών σε όλα τα επίπεδα του στρατεύματος, όπως η αύξηση του αριθμού των Επαγγελματιών Οπλιτών, η χωροθέτηση των στρατοπέδων, η δημιουργία Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης έτσι ώστε η θητεία να είναι περισσότερο δημιουργική και παραγωγική για τους νέους […]»

αλλά και του κ. Σπηλιωτόπουλου το 2005: «[…] ευέλικτων Μονάδων άμεσης αντίδρασης και υψηλής αποτελεσματικότητας με έμφαση στην αρχή της διακλαδικότητας […]

[…] η περίοδος της στρατιωτικής θητείας να αναχθεί σε μια «δημιουργική φάση» της ζωής του στρατεύσιμου με την παροχή σε αυτόν της δυνατότητας, «όχι μόνο να συνεισφέρει στην άμυνα της πατρίδας, αλλά και να αποκτήσει ωριμότητα και δεξιότητες, που θα τον βοηθήσουν στη μετέπειτα πορεία του στην κοινωνία»

Αλήθεια, copy paste κάνει ο ένας από τον άλλον;

Β.Λ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: