Παιδάκια! 35-40 ευρώ η φετινή στολή για την παρέλαση!

Διάβασα σε blog σχολείου του Πειραιά το εξής:

«Το σχολείο μας φέτος, με τα παιδιά της Ε’ και ΣΤ’ τάξης, θα συμμετάσχει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο του Πειραιά .

Η στολή έχει ελαφρώς τροποποιηθεί, θα κοστίζει δε 35 με 40 ευρω. Θα θέλαμε να ενημερώσετε άμεσα   το δάσκαλο της τάξης στην περίπτωση που κάποιο παιδί δεν θα συμμετάσχει, γιατί τα χρονικά όρια είναι εξαιρετικά στενά για σωστό προγραμματισμό της.«

Πραγματικά, θα ήθελα να ξέρω ποια είναι η στυλιστική τροποποίηση της στολής, από πού την προμηθεύονται και γιατί στοιχίζει 35-40 ευρώ. Πότε επιτέλους θα καταργηθεί η παράδοση της παρέλασης που όχι μόνο παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα, αλλά και διαχωρίζει με τρόπο ρατσιστικό του μαθητές σε «άξιους» και «μη άξιους», με «ήθος» ή χωρίς «ήθος», «καλοφτιαγμένους» και «άσχημους»; Για του λόγου το αληθές παραθέτω ένα απόσπασμα από τον ισχύοντα κανονισμό:

«1. ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

α) Τα τμήματα παρέλασης της Ιδιωτικής και Δημόσιας Β/θμιας Εκπ/ση καθώς και της Δημόσιας Γ/θμιας Εκπ/σης θα συγκροτούνται κατά ενιαίο τρόπο σε τετράδες (4×8=32 μαθητές-τριες) θα συμμετέχουν επιπλέον 1 σημαιοφόρος με 5 παραστάτες καθώς επίσης, και διμοιρίτες επικεφαλής των τμημάτων (αγόρια – κορίτσια).
β) Οι μαθητές ή σπουδαστές που θα μετέχουν στα τμήματα της παρέλασης θα επιλέγονται από τους οικείους καθηγητές Φυσικής Αγωγής από εκείνους τους μαθητές που έχουν άρτια εμφάνιση, παράστημα και ήθος. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) θα συμμετέχουν εφόσον το επιθυμούν τα ίδια και οι γονείς τους και με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου των διδασκόντων
[…]»
Δείτε τα υπόλοιπα εδώ.

Β.Λ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: