Πόλεμο στον πόλεμο…

Τα τύμπανα του πολέμου άρχισαν να χτυπούν στην ενωμένη(;) Αριστερά (σταμάτησαν άραγε ποτέ;). Ο κ. Μουλόπουλος δήλωσε στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Έναν πόλεμο που δεν πρέπει μόνο να τον δώσουμε, αλλά πρέπει να τον κερδίσουμε. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εμποδίσει την συντηρητική – νεοφιλελεύθερη επανάσταση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αλλιώς ας ετοιμαστούμε για ακόμη χειρότερες μέρες.«

Πέρα από το μανιχαϊστικό λόγο του που θα έκανε τα συντρόφια στον Περισσό να μειδιούν χαιρέκακα, προτάσσει μια πραγματικά ρηξικέλευθη ιδέα.

Πόλεμο στον πόλεμο (ω, τι συγκίνηση) βεβαίως-βεβαίως. Ναι, ποιος είναι όμως, το κατεστημένο και ποιος ο καταπιεσμένος; Γιατί μέχρι τώρα πίστευα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται ενάντια στη νεοφιλελεύθερη κυριαρχία και στην επικράτηση του καπιταλισμού. Λέτε να ζούμε στη σοσιαλδημοκρατία που οραματίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και να μη το ‘χω καταλάβει; Μήπως οι νεοφιλελεύθεροι προσπαθούν να επαναστατήσουν για να λευτερωθούν από τα δεσμά της; O tempora, o mores!

Advertisements

10 Σχόλια

 1. Άντε γεια…ότι να ‘ναι παλι…κιτρινος τύπος οεο!

 2. «Στάκα καπιτάλα να γεμίσω» κατά το «Στάκα Τούρκε να γεμίσω» μου θυμίζουν τα λόγια του Μουλόπουλου. Αν εμείς είμαστε κίτρινος τύπος, ο εν λόγω κύριος είναι κόκκινο (που μάλλον ξέφυγε από το κλουβί του Περισσού) παπαγαλάκι.

 3. Εγώ αναρωτιέμαι που τον βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ τον φιλελευθερισμό στην Ελλάδα. Το δημόσιο χρέος είναι στο 110% του ΑΕΠ. Το έλλειμμα στο 8%, και το κράτος απορροφά το 45% του ΑΕΠ – ενώ σε ανταγωνιστικότητα είμαστε πίσω από το βιετνάμ (κανονικά δηλαδή, είμαστε η ονείρωξη του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ). Τα ελλείμματα αυτά τροφοδοτούν το κράτος μαμούθ – του οποίου ο γραφειοκρατικός μηχανισμός είναι κατά 60% περιττός – και πνίγουν την ιδιωτική πρωτοβουλία. Ποιος φιλελευθερισμός;

 4. Political Animal, αν δυσκολεύεσαι να δεις τον ντόπιο φιλελευθερισμό, που πνίγεται από την «ανευθυνότητα» του κράτους, πέρνα καμιά βόλτα από κανένα ιδιωτικό νοσοκομείο (αφού πρώτα επισκεφτείς κάποιο δημόσιο νοσοκομείο ώστε να αναδειχθεί η καταφανής πίεση που ασκείται στον ιδιωτικό τομέα), προτού καταπνιγούν κι αυτά (τα ιδιωτικά) από το αντιφιλελεύθερο μένος των παλαιοκομμουνιστικών ελληνικών κυβερνήσεων που κάνουν την «ονείρωξη του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ» πραγματικότητα.

 5. Ο ντόπιος φιλελευθερισμός δηλαδή, είναι καχεκτυπο του ξένου – δηλαδή νοθευμένος. Άρα δεν είναι φιλελευθερισμος είναι ελληνικών προτύπων οικονομία. Δηλαδή μεγάλος δημόσιος τομέας, που συνυπάρχει με τον καπιταλισμό της κλίκας (και των κονε) ο οποίος απομοιζά το δημόσιο (με διάφορες μεθόδους).

  Άρα λοιπόν το ΣΥΡΙΖΑ αντί να πετάει υπεραπλουστευτικές κορόνες λαϊκισμού (καπιταλισμος = τζιζ, δίκαιο του εργάτη = καλό) ας προσπαθήσει να μπει στον δημόσιο διάλογο με προτάσεις ωστε να δούμε τι θέλουμε να κρατήσουμε και τι να απορρίψουμε και πως μπορούμε να βελτιώσουμε το θεσμικό μας πλαίσιο. Αυτό αν καταφέρει πρώτα να πει κάτι κατά των καλόπαιδων που τα σπάγανε.

 6. Ποιος είναι ακριβώς ο «ξένος» φιλελευθερισμός; Υπάρχει κάπου το υπόδειγμά του και δεν το ξέρουμε; Προφανώς ο φιλελευθερισμός δεν είναι αφηρημένος αλλά πρέπει να λάβει υπόψη του τις συγκεκριμένες συνθήκες της κάθε χώρας.Αλλιώς είναι στις ΗΠΑ, αλλιώς στην Αγγλία, αλλιώς στη Γαλλία κι αλλιώς στην Ελλάδα.

  Όσο για τον πολιτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ όντως δεν είναι πρότυπο σαφήνειας, συνέπειας ή ρητορικής δεινότητας (ούτε βεβαίως και για πέταμα όπως διατείνεσαι). Αλλά για τα καλόπαιδα που τα σπάγανε απ’ όσο ξέρω έχει μιλήσει. Όπως έχει μιλήσει και για τα καλόπαιδα που ήτανε στους δρόμους χωρίς να τα σπάνε. Μάλιστα ήταν το μόνο κόμμα που δεν «υπεραπλούστευσε» τον περασμένο Δεκέμβρη.

 7. και έτσι λειτουργεί ο κίτρινος τύπος:

  απομονώνω μία ατάκα τόσο από τον συνολικό λόγο όσο και από τα συμφραζόμενα της. της αποδίδω το αρνητικο περιεχόμενο που έχω προαποφασίσει βση των ιδεοληψιών μου, την συνδέω με τη στάση, την ιστορία, τις προσωπικές επιλογές κλπ του ατόμου που την εκφέρει. απαξιώνω το υποκείμενο και το φορέα που εκπροσωπεί.

 8. Μάλλον ο Μουλόπουλος δεν ξέρει τι του γίνεται. Επανάσταση σημαίνει αλλαγή του «κατεστημένου¨. Και ερωτώ: ποιος είναι το κατεστημένο;

 9. Επιλεκτικές ευαισθησίες Γρηγόρη. Για τις ατάκες του Γιώργου δε σε πιασε ο πόνος

 10. Ούτε και για τις ατάκες του Κώστα (αλλά και του Καρατζαφέρη, γιατί όχι;) μας έπιασε ο πόνος. Οποία παράληψις! Οποία μονομέρεια! Οποία θεωρητική τύφλωσις!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: