Θεοσεβούμενοι εν δράσει…

Άρχισε τις φοβέρες ο μητροπολίτης Άνθιμος, έσπευσαν οι δυο πιστοί και θεοσεβούμενοι στις εκκλησίες ανά την Ελλάδα. Φυσικά αναφέρομαι στον Κ. Καραμανλή και στον Γ. Καρατζαφέρη, που ξεθάρρεψαν και ζητούσαν φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Θα ήθελα πραγματικά να ξέρω το ποσοστό των ψηφοφόρων που ελέγχει η εκκλησία. Υποθέτω θα είναι αρκετά μεγάλο, αν κρίνουμε από τη βιάση και σπουδή των δύο πολιτικών αρχηγών. Σιγά τώρα μην έπιασαν οι κάψες τον Καραμανλή να προσκυνήσει την κάρα του Αγ. Ανδρέα.

Έδωσε απλά το διαπιστευτήριο του καλού χριστιανού-οικογενειάρχη στις εκκλησιαστικές αρχές με την ελπίδα να προσελκύσει ψήφους.

Κάτι τέτοια βλεπω και πώς να πιστέψω ότι θα φορολογηθεί ποτέ η εκκλησιαστική περιουσία; Από τη μία υπάρχει το κοσμικό κράτος και από την άλλη το κράτος της εκκλησίας χωρίς όμως σαφείς και ξεκάθαρους διαχωρισμούς. Και οι πολιτικοί φέρονται ως υπόλογοι στους ιεράρχες χωρίς να έχουν το θάρρος να διεκδικήσουν το αυτονόητο: Από τη στιγμή που η εκκλησία κατέχει περιουσία θα πρέπει να φορολογηθεί σύμφωνα με ό,τι ισχύει για κάθε ιδιώτη, για κάθε επιχείρηση.

Και μετά ας διεκδικήσουν οι παπάδες το μονοπώλιο στην προσπάθεια για τη σωτηρία της ψυχής. Τουλάχιστον ένα μέρος των χρημάτων που απαιτούνται για την «ιερή» αποστολή τους, θα έχει ενισχύσει σημαντικό κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού.

Β.Λ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: