Με το μπούρου-μπούρου…

Του Μαριάμπα

Εκεί που νόμιζα ότι «οικολόγοι-πράσινοι» είναι κάτι τύποι που κάθε Πάσχα τρώνε άψητο το αρνί τους γιατί λόγω συννεφιάς δε δούλεψε καλά το αυτοσχέδιο ηλιακό φουρνάκι τους, πριν λίγους μήνες έμαθα ότι είναι κόμμα, χωρίς καλά καλά να καταλάβω τι λέει κατάφερε να εκλέξει ευρωβουλευτή και τώρα έφτασε στο σημείο να κοντεύει να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε πανελλήνιο ποσοστό.

Άρχισα να τους βλέπω και στα τηλεπαράθυρα και με το μπούρου-μπούρου άρχισα να ψιλοψήνομαι. Τελικά ίσως το ότι δεν βλέπω την αυτονόητη ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος και ανάπτυξη μέσα από οικολογικές λύσεις να οφείλεται σε κάποιου είδους χρόνια παρεξήγηση. Ίσως η λύση να είναι η συνεννόηση. Η συζήτηση, ο καλόπιστος διάλογος. Η καθημερινή πράξη, η σταδιακή αλλαγή των συνηθειών όλων μας. Με πείθουν, κι όπως φαίνεται πείθουν όλο και περισσότερους. Κι ελπίζω σήμερα να κατάφεραν να έπεισαν και τον Αθανασόπουλο της ΔΕΗ να αλλάξει τις δικές της συνήθειες.

Απορώ γιατί τόσα χρόνια πια αυτοί οι δυσκοίλιοι αριστεροί δεν έκαναν κάτι παρόμοιο. Να βρουν τον Αθανασόπουλο και σιγά σιγά κι άλλους διευθυντές επιχειρήσεων, να τους εκθέσουν τις προτάσεις τους για την αυτονόητη ανάγκη για καλύτερους μισθούς και φθηνότερα βασικά είδη κατανάλωσης, να προσπαθήσουν να τους πείσουν. Με την κόντρα και τον δογματισμό και τον ξύλινο λόγο, πού πας ρε κουρασμένη αριστερά;

Advertisements

Ένα Σχόλιο

  1. Δεν περίμενα να διαβάσω αισιόδοξο κείμενο από τον Μαριάμπα! Πολύ χαίρομαι!
    Κάποιοι το λέγαμε εδώ και καιρό. Η μετεξέλιξη του Συνασπισμού σε Σύριζα θα έσπρωχνε κάποιους ανθρώπους της αριστεράς να ψαχτούν αλλού. Ένας μικρό σχόλιο μόνο. Για να καταφέρουν οι πράσινες πολιτικές να γίνουν mainstream, όπως έγινε στη Γερμανία, έγινε συμμαχία πρασίνων – σοσιαλιστών. Από μόνο του ένα μικρό οικολογικό κόμμα ανοίγει μεν δρόμους, αλλά παραπένει πολιτική που έρχεται από το μέλλον. Χωρίς σοβαρές πρακτικές εφαρμογές στο σήμερα. Οι ίδιοι πάντως όπως τους ακούω δεν αρνούνται τις συνεργασίες.
    Ρένα
    Υ.Γ: Ορθογραφικά, συντακτικά είμαι οκ Φίλιππε; Περνάω το test; :) :) ;)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: