Έχει ευθύνη και το ΠΑΣΟΚ για την οικολογική καταστροφή

Αν και η προεκλογική περίοδος τα ισοπεδώνει όλα, παρ’ όλα αυτά καλό θα ήταν να μη ξεχνάμε και την οικολογική καταστροφή των τελευταίων δύο χρόνων. Και επειδή στο debate πολλά ειπώθηκαν για την «πράσινη ανάπτυξη» κοιτάχτε να δείτε πως τα φέρνει η τύχη! Κάτι έψαχνα να βρω στο διαδίκτυο και έπεσα στην Καθημερινή του 2001. Σ’ ένα άρθρο του ο Καρκαγιάννης σχολιάζει την προσπάθεια κατάργησης από το ΠΑΣΟΚ της συνταγματικής προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Ας ελπίσουμε ότι ο ΓΑΠ θα αλλάξει ρότα (αν εκλεγεί πρωθυπουργός, βεβαίως-βεβαίως) και δε θα εξυπηρετήσει τους αδικημένους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων. Πάντως έχει ενδιαφέρον να διαβάσετε τι έλεγε τότε η «οικολογικά ευαίσθητη» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Β.Λ.

«Η μαχητική κριτική, που αναπτύσσεται τους τελευταίους μήνες, εναντίον της επιχειρουμένης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟK κατάργησης της συνταγματικής προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος συχνά αντιμετωπίζει το εξής «λαοφιλές» επιχείρημα:

«Μα τι θέλετε, να γκρεμίσουμε όλα τα αυθαίρετα; Kαι να θέλαμε δεν θα το μπορούσαμε, υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 300.000 περίπου. Αλλα τόσα είναι τα καταπατημένα οικόπεδα εκτός σχεδίου, αλλά συχνά και εντός σχεδίου σε χώρους οι οποίοι είχαν ορισθεί ως… δημόσιοι. Επιπλέον. Υπάρχουν 556 οικοδομικοί συνεταιρισμοί οι οποίοι, κατά τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ευθυμιόπουλο, διεκδικούν ιδιοκτησία (οικοδομήσιμη φυσικά) επί 150.000 στρεμμάτων δασικής ή δασώδους εκτάσεως. Ολοι αυτοί, στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι φτωχοί άνθρωποι, είναι «λαός», που προσπάθησαν, αρκετοί από τη μετεμφυλιοπολεμική δεκαετία του ’50 και άλλοι από… τη δεκαετία της Μικρασιατικής Kαταστροφής να λύσουν το πρόβλημα της στέγης. Οι περισσότεροι οικοδομικοί συνεταιρισμοί, κυρίως εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ποτέ π.χ. εργατών της τάδε μεγάλης βιομηχανίας, ποτέ δεν ακούσαμε κάτι παρόμοιο) απέκτησαν αυτές τις εκτάσεις είτε με νόμιμους τίτλους είτε με την άδεια και τη συγκατάθεση του κράτους.

Επιπλέον πολλές από αυτές τις «περιουσίες» δεν ανήκουν πλέον στους αρχικούς «ιδιοκτήτες». Πουλήθηκαν και μεταπουλήθηκαν και άλλαξαν χέρια. Θυμάστε εκείνα τα γραφεία που πωλούσαν οικόπεδα και διαφήμιζαν ότι απέχουν «10 λεπτά από την Ομόνοια». Εννοούσαν παρθένες ακόμη εκτάσεις στις παρυφές της Πάρνηθας ή της Πεντέλης, ή του Υμηττού και των άλλων βουνών που περιέβαλαν την τότε Αθήνα. Kαι καθώς αυτές οι εκτάσεις εξαντλούνταν, το διαφημιστικό σύνθημα άλλαζε. Γινόταν «20′ ή 30′ ή 40′ από την Ομόνοια» μέχρι που κάλυψαν τη μισή Ελλάδα».

Τα νοικοκυριά που έχουν παρόμοιες «ιδιοκτησίες» υπολογίζεται πάλι από τον κ. Ευθυμιόπουλο, ότι υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο (δηλαδή το μισό περίπου εκλογικό σώμα!) και γι’ αυτό χαρακτήρισε την κατάσταση σαν βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας (που θα εκραγεί αν δεν δώσουμε λύση και επιπλέον, το σημαντικότερο θα χάσει και το ΠΑΣΟK τις εκλογές) […]»

(Ολόκληρο το άρθρο εδώ).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: