Τα λόγια είναι περιττά

Αλιεύσαμε διαμαντάκια συνιστωσών σε ένα παλιό άρθρο του Στάθη Κουρουτζίδη (Αυγή 30/6/2209). Διαβάσαμε για νίκες τον λαών και σε στρατιωτικό επίπεδο στα πρότυπα της Χεζμπολάχ, για την εργατική πολιτοφυλακή και για όχι τις ευχάριστες καταγγελίες της βίας των κουκουλοφόρων, μάθαμε πως δεν υπάρχει κοινοβουλευτικός δρόμος για την αλλαγή και εμπεδώσαμε τη θέση για διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έρμη (πάλαι ποτέ) ανανεωτική αριστερά, πώς ασελγούν έτσι στο καταταλαιπωρημένο σου κορμί; Παραθέτουμε απόσπασμα από το άρθρο, και συγκεκριμένα θέσεις της ΚΟΕ, της ΔΕΑ και της Ρόζα, άνευ άλλων σχολίων… Έστε ψύχραιμοι!

ΚΟΕ: «Για μας είναι δυνατή μια άλλη Ευρώπη, παλεύουμε για την ύπαρξη μιας άλλης Ευρώπης, παλεύουμε για την ύπαρξη της Ευρώπης χωρίς Ε.Ε., παλεύουμε για τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης». «Οι κοινωνικοί αγώνες πρέπει να μπολιαστούν με τη συνείδηση της επαναστατικής προοπτικής, οι πρωτοπορίες πρέπει να αναλογιστούν πόσο κοντά και πόσο μακριά από την επανάσταση βρίσκονται στην Ευρώπη και πρέπει να δουν πώς ο ρεφορμιστικός ευρωπαϊσμός εμποδίζει κάθε άλλη προοπτική (ενώ διευκολύνει την εμπέδωση των καπιταλιστικών σχέσεων)». «Η νίκη του λαού του Λιβάνου και της Χεζμπολάχ έδειξε ότι οι λαοί μπορούν να έχουν νίκες ακόμα και στο στρατιωτικό επίπεδο αν προετοιμάζονται κατάλληλα, αγωνίζονται αποφασισμένα, δεν συνθηκολογούν». «Ο χώρος δράσης τους (σ.σ.: του μαοϊκού και του μαρξιστικού-λενινιστικού ρεύματος) δεν είναι ο ανεπτυγμένος καπιταλιστικά κόσμος, αλλά χώρες της περιφέρειας. Παρά τις όποιες αδυναμίες, εντούτοις είναι το μόνο οργανωμένο τμήμα του σύγχρονου κομμουνιστικού κινήματος που δεν βρίσκεται ‘εντός πλαισίου’, έχει δηλαδή δεσμούς αίματος με διάφορα λαϊκά κινήματα και σε ορισμένες περιπτώσεις καθοδηγεί μεγάλα κινήματα (Νεπάλ, Φιλιππίνες, Παραγουάη, Εκουαδόρ κλπ).

ΔΕΑ: «Ο καπιταλισμός δεν παίρνει διορθώσεις. Πρέπει να ανατραπεί με την εργατική δράση. Δεν υπάρχει κοινοβουλευτικός δρόμος προς μια τέτοια αλλαγή. Το κοινοβούλιο, ο στρατός, η αστυνομία, η δικαιοσύνη, όλο το αστικό κράτος λειτουργεί για να προστατεύει τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. H εργατική τάξη θα χρειαστεί το δικό της κράτος, στηριγμένο στην άμεση δημοκρατία, στα συμβούλια αντιπροσώπων απ’ τους χώρους δουλειάς, καθώς και στην εργατική πολιτοφυλακή».

Ομάδα ΡΟΖΑ: «(Ο ΣΥΡΙΖΑ) …υπεράσπισε την εξέγερση (σσ. του Δεκέμβρη), συμμετείχε (συχνά πρωτοστατώντας) σε όλες τις κινητοποιήσεις πανελλαδικά και τα ηγετικά στελέχη του (εκτός από τις αναμενόμενες -και όχι ευχάριστες σε μας- καταγγελίες στην ‘τυφλή βία’ και τους ‘κουκουλοφόρους’) δεν παρασύρθηκαν σε καθεστωτικές δηλώσεις ‘πολιτικής υπευθυνότητας’ και προσήλωσης στη ‘δημοκρατική ομαλότητα’».

Advertisements

2 Σχόλια

  1. Δεν θα κάτσω να δικαιολογήσω την ΚΟΕ, την ΔΕΑ κλπ.
    Απλά θα πω πως παραθέτοντας αποσπάσματα από δηλώσεις και διακηρύξεις μπορείς εύκολα να διαστρεβλώσεις την έννοια τους.

  2. Μπες στις ιστοσελίδες τους και δε θα διαβάσεις και πολύ διαφορετικά πράγματα.
    Β.Λ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: