Η ηθικολαγνεία βουλιάζει τη Νέα Δημοκρατία

Επί πέντε χρόνια τώρα ο Κώστας Καραμανλής κυβερνά(;) με σημαία τους κανόνες της ηθικής: «απαράβατη προϋπόθεση είναι να κάνουμε πράξη έναν νέο πολιτικό πολιτισμό. Ένα νέο κώδικα πολιτικής ηθικής, που να διέπει τους κανόνες του πολιτικού ανταγωνισμού. Να διαπνέει την καθημερινή πολιτική συμπεριφορά και στάση μας Να διαποτίζει τις πολιτικές αντιλήψεις και τις πρακτικές μας.
Αυτόν το νέο πολιτικό πολιτισμό, που θα αποτελέσει το ηθικό πολιτικό υπόβαθρο της Νέας Διακυβέρνησης, είμαστε αποφασισμένοι να τον οικοδομήσουμε, μαζί με όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Χωρίς συμβιβασμούς. Χωρίς αμφιταλαντεύσεις. Χωρίς παλινδρομήσεις

Ήγγικεν λοιπόν, η ώρα ο αδέκαστος και άτεγκτος τιμωρός της ανηθικότητας να δρέψει τους καρπούς του πολιτικού λόγου που καθιέρωσε.

Μιχάλης Λιάπης (ο θιγμένος της Μυκόνου):»Για λόγους λοιπόν ηθικής και πολιτικής τάξεως δεν μπορώ να συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν έγκαιρα, προ μηνός, με επιστολή μου στον Πρόεδρο του κόμματος είχα επισημάνει τους κινδύνους των πρόωρων εκλογών, για τον τόπο και το κόμμα. Αλλά κυρίως για τον ίδιο προσωπικά. Τότε είχε συμφωνήσει. Τώρα όμως κάποιοι με πολλαπλές διασυνδέσεις και προφανείς ιδιοτελείς λόγους, τον μετέπεισαν.

Γιώργος Βουλγαράκης (το λαϊκό παιδί με τις offshore εταιρείες): «Σε αυτές τις εκλογές, δεν θα είμαι υποψήφιος, λέγοντας ένα μεγάλο όχι στον κανιβαλισμό της πολιτικής ζωής, στην επιβράβευση του κυνισμού και της πολιτικής ανθρωποφαγίας.»

Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται, όπως λέει και το αρχαίο ρητό.

Β.Λ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: