Τι άλλο θ’ ακούσουμε ακόμα;

Του Βασίλη Λυρίτση

Για να δούμε πού θα καταλήξει η φαγωμάρα στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά χτύπησε ο κ. Μανώλης Γλέζος, ο οποίος κατήγγειλε ευθέως τον ΣΥΝ για τον ηγεμονικό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ.  Παράλληλα ζήτησε την απομάκρυνση του κ. Χατζησωκράτη από τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο λαλίστατος κ. Γλέζος δήλωσε επίσης, ότι: «Εμείς είμαστε εναντίον των αρχηγών. Αν θέλει ο ΣΥΝ αρχηγό, ας έχει…».

Μερικοί άνθρωποι στην Ελλάδα βρίσκονται στο απυρόβλητο και μπορούν να λένε ότι θέλουν, παίρνοντας ώθηση από το ηρωϊκό παρελθόν τους. Σέβομαι την αντιστασιακή δράση του κ. Μανώλη Γλέζου και τους αγώνες που έδωσε ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης. Σέβομαι επίσης, ότι εκλέχτηκε δύο φορές βουλευτής, το 1981 και το 1985, με το ΠΑΣΟΚ, το πλέον αρχηγοκεντρικό και προσωποπαγές κόμμα από την μεταπολίτευση κι ύστερα. Ας μη ξεχνάει όμως ο κ. Γλέζος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα υπήρχε χωρίς το ΣΥΝ.

Και επιτέλους ας κάνουν λίγο στην άκρη οι μεγαλύτεροι. Αρκετά τους φάγαμε στη μάπα. Δε παίρνω το μέρος του κ. Τσίπρα (εξάλλου ο κ. Τσίπρας κι αν έχει δεχτεί κριτική σ’ αυτό εδώ το blog). Αλλά αν θέλετε εσείς, οι «πιο έμπειροι» να ελέγχετε και να καθορίζετε το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να δίνετε χώρο στη νεότερη γενιά, τότε σε τι αποσκοπούσε η καινοτόμος επιλογή ενός νέου ανθρώπου στο τιμόνι του ΣΥΝ;

Κάτι τέτοια βλέπω και αναρωτιέμαι τελικά αν ισχύει το χιλιοειπωμένο «γηράσκω αεί διδασκόμενος»!

Advertisements

2 Σχόλια

  1. Συμφωνώ με την κριτική σου. Ο ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω παραταξιακής κρίσης του φταίνε όλα, και δη οι Άλλοι ηγέτες. Το ζήτημα δεν είναι η ηγεσία αλλά η συνεργασία. Στο κάτω κάτω αν δεν τους αρέσει ο ΣΥΝ, γιατί έγινε κάτι άλλο απο αυτό, που αρχικά ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ, ας παραμείνουν αριστερός συνασπισμός κομμάτων χωρίς τον ΣΥΝ και ας πορευτούν κατά το δοκούν. Παραθέτω και δυο αποσπάσμα συνεντεύξεων του Φ.Κουβέλη και του Θ.Μαργαρίτη επι του ζητήματος.

    Φώτης Κουβέλης, Συνέντευξη στον Γιώργο Κιούση, Ελευθεροτυπία, 04/08/2009: «Υπάρχουν όντως διαφωνίες που αφορούν τον πολιτικό και οργανωτικό του χαρακτήρα. Είναι αναγκαία η αποσαφήνιση του χαρακτήρα του και της λειτουργίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανακαθοριστεί, τυπικά και ουσιαστικά, ως πολιτικό συμμαχικό σχήμα και όχι ως σχήμα που θα υποκαθιστά και θα ακυρώνει τον Συνασπισμό και το δικαίωμα διατήρησης των δικών του θέσεων.
    Και εκείνο που προέχει είναι η αντιμετώπιση κρίσιμων πολιτικών ζητημάτων και θέσεων που έχουν άμεση σχέση με το περιεχόμενο της πολιτικής της σύγχρονης ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αυτό είναι το ζητούμενο»

    Ο Θ.Μαργαρίτης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΦΛΑΣ (Α.Κοκορίκος): «Η ηγεσία του ΣΥΝ πρέπει να κατανοήσει ότι η πολιτική ισορροπιών μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ αργά αλλά σταθερά οδηγεί σε διάλυση του ΣΥΝ μέσα σε ένα ενιαίο ιδιόμορφο κόμμα – συμμαχία.»

  2. Πραγματικά, αν δεν μπορούν να συνυπάρξουν (που απ’ ό,τι φαίνεται δεν μπορούν), ας χωρίσουν τα τσανάκια τους, μήπως και ασχοληθούν με πιο σοβαρά θέματα, από το να συζητούν για αρχηγιλίκια και να επιδίδονται σε εσωκομματικά καρφώματα.
    Β.Λ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: