Σάρα Πέιλιν: για να μην ξεχνάμε ότι στην Αμερική δεν είναι όλοι ίδιοι!

Του Βασίλη Λυρίτση

Σωθήκαμε -προς το παρόν- από τη Σάρα Πέιλιν, καθώς παραιτήθηκε κάτω από το βάρος κατηγοριών για ανάρμοστη πολιτική συμπεριφορά και ευνοιοκρατία. Απλά θα ήθελα να θυμίσω τι εκπροσωπεί η παρ’ ολίγον αντιπρόεδρος των Η.Π.Α., έτσι για να μη βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι δημοκρατικούς και ρεπουμπλικάνους. Ο εγχώριος αντιαμερικανισμός πολλές φορές οδηγεί σε μία ανίατη τύφλωση, σε υπεραπλουστευμένες γενικεύσεις και γίνεται ίδιον γνώρισμα όχι μόνο του αριστερού, καθώς αυτός οφείλει να είναι αντιαμερικανός αλλά και εν γένει του αδικημένου, αδύναμου, καταδιωκόμενου Έλληνα.

Μεγάλη ευθύνη όμως, για το αντιαμερικανικό μένος βαραίνει την Αριστερά, που μη μπορώντας να ξεφύγει από τα φοβικά σύνδρομα που καλλιεργηθήκαν από την εποχή της χούντας και το ρόλο που διαδραμάτισε η Αμερική στη στήριξή της, χρησιμοποιεί πια μια παρωχημένη πολιτική ατζέντα στον τρόπο διαχείρισης και παρουσίασης της αμερικανικής πολιτικής. Το φαινόμενο βέβαια, διογκώθηκε και τη δεκαετία του ’80 με το λαϊκισμό του Ανδρέα Παπανδρέου με αποτέλεσμα, εν έτει 2009, να φαντάζει δύσκολο ως ακατόρθωτο η απόδοση θετικού προσήματος ακόμα και σε αποφάσεις που αν είχαν ληφθεί σε άλλες χώρες θα προκαλούσαν ρίγη ενθουσιασμού.

Για όσους λοιπόν, έχουν ξεχάσει τη Σάρα Πέιλιν, ευκαιρία να θυμηθούν κάποιες ανατριχιαστικές πτυχές του χαρακτήρα της.

Η δεινή κυνηγός από την Αλάσκα θεωρεί ότι ο άνθρωπος δεν έχει ευθύνη για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Έχει μεγάλη αδυναμία στις γούνες και έβγαλε τις αρκούδες από τη λίστα των προστατευόμενων ειδών.

Είναι εναντίον των εκτρώσεων ακόμα και αν η εγκυμοσύνη προέρχεται από βιασμό ή αιμομιξία.

Έφερε στον κόσμο το πέμπτο την παιδί με σύνδρομο Ντάουν, αν και είχε διαγνωστεί έγκαιρα η ασθένεια, καθώς δε θέλησε να παραβεί τις αρχές της.

Είναι υπέρμαχος της διδασκαλίας στα σχολεία της θεωρίας ότι ο θεός δημιούργησε τον κόσμο και θέλει να καταργήσει τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών που διδάσκονται σήμερα οι μαθητές.

Ο λαϊκίστικος συντηρητισμός της δε σταματάει βέβαια, εδώ. Ανέφερα λοιπόν, μερικά χτυπητά παραδείγματα γιατί όπως και να το κάνουμε στην Αμερική δε βράζουν όλοι στο ίδιο καζάνι.

3 Σχόλια


  1. Δυο βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας…

    Θα ήθελα να προσθέσω πως το αντιαμερικανικό αίσθημα γιγαντώθηκε και με τους βομβαρδισμούς στην ορθόδοξη αδερφή μας την Σερβία την δεκαετία του 90 που σίγουρα δεν βαραίνει μόνο την αριστερά.

  2. Καλά τώρα ξύνεις πληγές σχετικά με τη Σερβία. Από τη μία είχαμε τα ορθόδοξα αδέλφια μας που σφαγίαζαν κατά βούληση, από την άλλη την επέμβαση των αμερικανών που αγνόησαν τον ΟΗΕ, όχι ότι τους εμπόδισε κιόλας. Δε λέω ότι οι δημοκρατικοί δεν έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Αλλά ειλικρινά θα προτιμούσες το βετεράνο Μακ Κέιν να επικαλείται το Θεό, όπως έκανε ο προκάτοχός του ή το σημερινό πρόεδρο που τουλάχιστον φαίνεται να ακολουθεί μια πιο ορθολογική πολιτική;
    Β.Λ.

  3. Δεν είπα τίποτα περισσότερο απτό ότι δεν ευθύνεται απόλυτα η αριστερά για τον αντιαμερικανισμό στην χώρα μας. Όσο αφορά την Σερβία κατά τον Samuel P. Huntington στο The Clash of Civilizations έλληνες ακροδεξιοί συμμετείχαν στις σερβικές σφαγές αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
    Η πολιτική σκηνή στις ΗΠΑ είναι πολύ περιορισμένη και σίγουρα οι Δημοκρατικοί πρεσβεύουν και εφαρμόζουν μια ποιο φιλολαϊκή πολιτική στο εσωτερικό και λιγότερο αυταρχική στο εξωτερικό. Αλλά μην με βάζεις να διαλέξω στρατόπεδο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: